To je fine dining, ostajanje gladnim je ocekivano.Gledam fotografije, tačno da izađeš gladan.
Slow food, gangovi i tako toJbt stvarno
To nešto za kompleksaše i pokondirene.
A što se tiče restorana iz BG-a mislim da u vodič za 2025 ulazi sigurno Bisto mali pijac (usluga 10, hrana 10), a što se tiče zvedzica mislim da su tome najbliži Salon 1905, Homa i Iva New Balkan Cusine. Za ta 3 restorana mislim da su na dobrom putu da budu prvi Michelin star restorani u Srbiji, uz Fleur de Sel koji možda dobije i 2 zvezdice jer je ubedljivo najbolji fine dining u Srbiji.
Ko je voljan da plati što da ne ima izbor.
Meni na fasadi ma divno i fasada izvrljana sramotaНајзад, после ко зна колико година преко пута Пролећа…
Напољу графити, унутра лепо и врло пријатно
Pogledajte prilog 214064Pogledajte prilog 214065
Gledam fotografije, tačno da izađeš gladan.
U fine dining se uvek ali uvek ide na set meno sa 6 ili više gangova. Nikad a la cart. Koliko god da neko voli da jede mala je šansa da će posle 6 gangovs izaĉi gladan. Pre 10 godina sam i ja fine dining doživljavao tako dok me jedan gospodin nije naučio kako se zapravo jede u fine dining restoranu. Iskustvo samog restorana je jednako bitno kao i kvalitet hrane. Umetnost obedovanja na neki način. U fine dinig treba ići kada si u energiji i raspoloženju za to, a nikako da bi jeo na brzaka. Jednostavno treba odvojiti 2-3 sata i uživati u komplet ambijentu.To je fine dining, ostajanje gladnim je ocekivano.
Pretpostavljam da u komentaru misliš na Bistro Mali Pijac? Stvar ukusa za hranu ali osoblje je tamo ekstremno kvalitetno i profesionalno. Meni je to jako bitna stvar. Inače Bela Reka jeste u Michelin vodiču još od prve godine.Hrana im jeste dobra, ali je meni manje-više generički kao i 90% drugih restorana u Beogradu... Mislim, paprika u pavlaci, ajvar, pljeskavice, ćevapi, karađorđeva, pa malo burata, tartar, tuna steak itd... Ono što bi se reklo "internacionalna kuhinja", a u stvari svaštara tipa "za svakoga ponešto". Možda uđu u vodič, ako je tamo već tipa Bela Reka...
Pa treba ponuditi, kvalitet pre svega.Pa dobro, svakom ukusu treba nesto ponuditi. Ne vidim tu nista lose.
Ovo mu dodje kao dozivljaj i upoznavanje neceg novog ili novu interpretaciju starog, a ne samo kao punjenje stomaka.
Recimo Iva ili Homa imaju svoju neku ideju nase kuhinje. Meni skroz legitimno.
Mada je u mnogim skupljim restoranima estetika u fokusu, a manje ukus. Pa djeluje malo genericki.
Ali to su stvari, koje ovi iz Michelin-a imaju u vidu.
‘To je to’ u Despota Stefana za sarajevske.Kad smo kod cevapa, jos nisam u Beogradu jeo dobre pa bi mozda mogao neko time da se pozabavi
Cevaplija? Probao razlicite, svaki je bio dobar na svoj nacin.Kad smo kod cevapa, jos nisam u Beogradu jeo dobre pa bi mozda mogao neko time da se pozabavi
Moja preporuka za ćevabdžinicu SavčićKad smo kod cevapa, jos nisam u Beogradu jeo dobre pa bi mozda mogao neko time da se pozabavi
Savčić se iskvario izgleda poslednji put kad sam jeo je bas bilo krs. Sa druge strane Walter se fino popravio, sto se retko vidja.Moja preporuka za ćevabdžinicu Savčić
Ljudi koji jedu fine dining jedu i u regularnim restoranima, i to uglavnom mnogo cesce od proseka.Fine dining je NFT u svetu kulinarstva.
Daj mi 100 evra po tanjiru da ti spremim 3 zalogaja nečega što ću da ti predstavim kao neponovljivo i nedostižno iskustvo iako 5 blokova dalje stari kolega sa Više pravi isto to, sa identičnim ukusom, u 10 puta većoj porciji a za 10 puta manju cenu.
I kao što likovi koji su naseli na NFT šetaju ponosni što imaju fiktivnu imovinu i fiktivnu medalju/certifikat da su jedinstveni i kul, tako i ljudi izlaze iz fine dining restorana misleći da su iskusili nešto što je samo mala odabrana manjina na svetu imala priliku da iskusi, iako to naravno nema veze sa realnošću.
Vidiš ja imam suprotan utisak. Walter mi je postao užasan, malte ne kao i svaki drugi ćevap iz lokalnog fast food-a. A Savčić mi je najpribližniji Ferhatoviću (Petica) iz Sarajeva. Danas sam bio baš u lokalu u Strahinjića Bana i ćevapi su bili standardno odlični. Čekao se red za mesto tj. lokal je bio skroz popunjen.Savčić se iskvario izgleda poslednji put kad sam jeo je bas bilo krs. Sa druge strane Walter se fino popravio, sto se retko vidja.