Šta je novo?

Restorani u Beogradu

Ne znam kakvo je bilo testiranje, ali su rezultati takvi da većina Beograđana nikada neće kročiti u te restorane.

ŠOK ISPOVEST OMILJENOG BEOGRADSKOG KONOBARA: Pijane goste teramo cevima od 2 cola, žene su GORI PIJANCI, a onda odgovara na pitanje svih pitanja: Da li kelneri gostima PLJUJU U PIĆE!

Jedan od omiljenih beogradskih konobara Nikola Džoni Spasojević, pristao je da odgovori na škakljiva pitanja o kafani i svom zanimanju. Duhovito i iskreno je otkrio kako stvari stoje sa druge strane šanka.

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3037 ... a-u-kafani

Могао си прекопирати цео текст као спојлер а не да кликћем и доносим зараду овом смећу од новина.

Има сајт archive.is где можеш да тутнеш шта год оћеш и он га архивира и можеш да читаш без да дајеш паре лигенпресу

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=529366#p529366:2waqimcz je napisao(la):
Duleja » Ned Apr 01, 2018 4:49 pm[/url]":2waqimcz]Kafanica pod lozom, old skul krkanluk, izdvajam dimljena rebarca! Hercegovačka, Munze.
Ako je to tamo gde mislim da jeste onda se slažem.
Inače, više sam za opciju kod "Paše", Munze.
Kada kaže onda je i rekao
181973928.gif

"Paša" u slici, bez reči

Foto sa sajta, do prve prilike, direktno iz moje paklene naprave. :D

Moze li bez tuja da prodje ogavna je konstrukcijs tende

jel to preseljen iz hotela jugoslavije? nekada sam voleo tamo da idem, ali mi se ogadili posle

Надам се да ће средити фасаду. Прженице су на комад?
Види се да циљају на стране туристе. Баш ме интересује да ли странци желе да седе у још једном генеричком ресторану или су пре за домаће кафане ала-Скадарлија.

Približava nam se kraj godina i novo rangiranje restorana u Michelin vodiču. Hajde da probamo da pogodimo da li će i koji restoran dobiti zvezdicu ovoga puta? I da li će neki novi ući u vodič (bez zvezdice) i da li će biti nekih restorana van BG-a.
Evo mojih procena:

Skoro sigurno će ući bar nekoliko restorana van BG-a, ja tipujem na sledeće:

- Fleur De Sel (u okviru vinarije Šapat, vrhunski chef i ostatak tima, svi imaju iskustva sa michelin 1 i 2, mislim cak i 3 zvezdice restoranima - mozda dobiju direktno 1 ili 2 zvezdice, jer je restoran sa najboljom uslugom i najboljim set menijem u Srbiji u kojom sam bio

- La Pista (Kopaonik, u okviru hotela Gorski, daleko je od zvezdice jer je više bistro nego fine dining, ali mislim da lagano ulaze u vodič za 2025)

- Restoran u vinariji Eden (Kosmaj, vrhunsko I fine dining iskustvo uz uparivanje vina)

A što se tiče restorana iz BG-a mislim da u vodič za 2025 ulazi sigurno Bisto mali pijac (usluga 10, hrana 10), a što se tiče zvedzica mislim da su tome najbliži Salon 1905, Homa i Iva New Balkan Cusine. Za ta 3 restorana mislim da su na dobrom putu da budu prvi Michelin star restorani u Srbiji, uz Fleur de Sel koji možda dobije i 2 zvezdice jer je ubedljivo najbolji fine dining u Srbiji.

Jako je lepo i dobra je usluga, ali bio sam razočaran hranom. Jeo sam neku pačetinu koja je bila očigledno loše spremljena.

Vrh