Ne znam sta je bilo u tri nove, al imam fobiju od visine tako da poslednje sto mi treba je klimava ogradaSugerišeš da su opasne te ograde, kao i na Tri Nove?
Ne znam sta je bilo u tri nove, al imam fobiju od visine tako da poslednje sto mi treba je klimava ogradaSugerišeš da su opasne te ograde, kao i na Tri Nove?
Staklo je predpostavljam ok. Ljulja se pri vrhu ceo profil (3-4cm amplituda). Neka ubuše sa strane ili kako god, samo da bude to normalno.Te staklene ograde bi trebalo da imaju ozbiljne aluminijumske profile u donjoj horizontali u koje ide ozbiljno kaljeno staklo u pamplexu od minimum 10, pa sve do 16 mm.
Kad se sve ispoštuje i uradi kako treba, ta ograda ne mrda.
Čim se staklo tako klati, nešto nije urađeno kako treba.
Nije dobro, nije bezbedno.
Ne znam sta je bilo u tri nove, al imam fobiju od visine tako da poslednje sto mi treba je klimava ograda
Kupio si stan na 20 metara visine, a imaš fobiju od visine.a ne ravnanje ostave gde ne postoji rizik za pad sa 20 metara.
Tako je kod mene. "Duplo" staklo (Pamplex). Rekao bih da je negde oko 2cm debljina (20.2mm sad izmerio), bas je masivno. I Bas kao sto si rekao "ankerisano" je u alu profil po celoj podnoj duzini. Ne mrda i ultra je stabilno. Cak bih rekao da je stabilnije od obicne metalne ogradje koja mi je na terasi u drugom stanu koja je tiplovana kao ova ovde.Te staklene ograde bi trebalo da imaju ozbiljne aluminijumske profile u donjoj horizontali u koje ide ozbiljno kaljeno staklo u pamplexu od minimum 10, pa sve do 16 mm.
Kad se sve ispoštuje i uradi kako treba, ta ograda ne mrda.
Čim se staklo tako klati, nešto nije urađeno kako treba.
Nije dobro, nije bezbedno.
Totalno nerelevantan komentar na aktuelnu diskusiju. Prvo, nisam birao granu na drvetu nego sprat u zgradi, drugo nisam veverica da zivim na terasi, i trece klimava ograda ne sme biti ni na prvom ni na trecem ni na petom ni na poslednjem spratu (edit: iz bezbednosnih razloga a ne moje fobije).Kupio si stan na 20 metara visine, a imaš fobiju od visine.
Da li je i ovo nerelevantan komentar? Kakve veze ima ravnanje ostave sa terasom?a ne ravnanje ostave gde ne postoji rizik za pad sa 20 metara.
To je komparacija. Nije prozivka tvog pitanja, nego moje misljenje da mozemo da zazmurimo na lako neravan pod u ostavi ali da ne mozemo da zazmurimo na bezbednost.Da li je i ovo nerelevantan komentar? Kakve veze ima ravnanje ostave sa terasom?
Al da se razumemo, ako svi budemo trazili da ravnaju pod u ostavi i za to se slazemTo je komparacija. Nije prozivka tvog pitanja, nego moje misljenje da mozemo da zazmurimo na lako neravan pod u ostavi ali da ne mozemo da zazmurimo na bezbednost.
Ima raznih modela ograde. Ista je ograda na Tri Nove (na slici) i na R7. Verujem da je bezbedna, inače je ne bi ponavljali na projektima. Dizajn je u prvom planu, kao na primer stakleni "gelender" u hodnicima. Ok je sve to.Tako je kod mene. "Duplo" staklo (Pamplex). Rekao bih da je negde oko 2cm debljina (20.2mm sad izmerio), bas je masivno. I Bas kao sto si rekao "ankerisano" je u alu profil po celoj podnoj duzini. Ne mrda i ultra je stabilno. Cak bih rekao da je stabilnije od obicne metalne ogradje koja mi je na terasi u drugom stanu koja je tiplovana kao ova ovde.
Ne. Zaista osim ovog iznad oko ograde, sve drugo je bez greške u mom slučaju.Da li je jos neko primetio da na lajsnama na podu izbijaju ekseri,tj da su pri spajanju lajsni izbili ekseri na povrsinu
Uslov za povrat za članove je da su bili prijavljeni na istoj adresiDa li ovde ima neko ko vrsi povrat pdv-a,a da su u trenutku potpisivanja ugovora clanovi domacinstva bili prijavljeni na drugoj adresi u odnosu na adresu vlasnika stana?
Važi, nema veze gde je prebivalište.Zna li neko koji je redosled obavljanja aktivnosti do konacnog statusa svojine?
Ovo bi trebalo da bude sled radnji ..ispravite me ako gresim...
1.poziv na primopredaju
2.potpisivanje primopredajnog zapisnika
3.potpisivanje Ugovora o kupovini stana
4.uizmirenje ostatka duga(uplata poslednje rate)
5.izdavanje fiskalnog racuna na ukupan iznos nekretnine
6.priprema kompletne dokumentacije od strane Conze za povracaj PDV-a
7.predaja dokumentacije Poreskoj upravi
....
I jos jedno pitanje...da li povrat PDV vazi za kupce prve nekretnine ukoliko je mestoe prebivalista vkupca van Beograda..npr iz Jagodine...
HvalaVaži, nema veze gde je prebivalište.
Zahvaljujem.3. i 4. idu pre primopredaje. Sve ostalo je dobro.