Par ljudi je iznad lepo napisalo - Zlatiborska ulica je granica, kako sam je u jednom ranijem postu nazvao, "prave" Kalvarije:
Park Jelovac, zatim "prava" Kalvarija (od Zlatiborske do bivse Bozidara Adzije, tj. Nedeljka Ercegovca), parkic kod stepenica Kalvarica, suma oko Zelengorske i Izletnickog puta su pravi raj za setnju, decu i odmor od svakodnevne trke. Blizina reke i centra Zemuna je takodje plus, u Gopodskoj ili na Keju si za 20 i kusur minuta peske. Kao i blizina SC "11. April" sa svojim otvorenim i zatvorenim sadrzajima i blizina autoputa, na nepunih 1.5 km.
Lepo se vidi i strukturom - od Bozidara Adzije do Zlatiborske je lepo i uredjeno naselje, sa ulicama u zelenilu, raskosnijim kucama... Izmedju dva svetska rata, bogati Zemunci su u tom delu gradili vile i letnjikovce, tako da se za taj kraj zadrzao kolokvijalni naziv "zemunsko Dedinje". Neke od tih vila i dan danas postoje, najvise u Nedeljka Ercegovca. Ko bude imao posla u "Infostanu", cak ce i ulaziti u jednu od njih (nalazi se na pocetku ulice, sa neparne strane)... Neke su posle rata nacionalizovane, neke i dan danas stoje zapustene zbog neresenih imovinskih odnosa. Opet neke renovirane ili na njihovim mestima uradjene nove, jer u tom kraju zivi prilicno dobrostojecih ljudi.
Svakako se lako vide "granice" Kalvarije, tj. dela do Zlatiborske ulice. Kraj kojim ce buduce komsije, pogotovo sa decom, vrlo rado setati, u miru i zelenilu.
A ovo novokomponovano "prosirivanje" Kalvarije na zapad, deluje mi kao da forsiraju sami investitori zadnjih 10-15 godina, kako bi svoju lokaciju bar recima, na prvu ucinili atraktivnijom i na taj nacin priblizili potencijalnim kupcima (kao sto su svojevremeno filovali opise za MB blok, koji je realno u livadi). Pa tako gomilu novogradnji u Zivka Petrovica, koja je jos par ulica paralelno na zapad dalje od Zlatiborske, takodje mozete pronaci pod lokacijom Kalvarije.
Ako nekoga slucajno zanima, trenutno postoji jedna manja novogradnja na "pravoj" Kalvariji, parna strana Nedeljka Ercegovca je u pitanju (oko broja 40). Nisam se raspitivao za cenu, ali verujem da itekako prati tu lokaciju.
Da se vratim na temu, neko je izneo strah da su radovi na R7+ usporeni, da se sa stolarijom stalo na 4. spratu... Kao neko ko prolazi svakog dana pored objekta, deluje mi da nema razloga za brigu. Kada krenem na posao, svakog jutra gomila radnika ulazi na gradiliste, isti slucaj i kada se vracam sa posla i kada i oni zavrsavaju.
Evo i par slicica od prekjuce - iako je subota u pitanju, "biju" od ranog jutra. Mozda ce nekome biti interesantno, zadesio sam se pa sam iskoristio priliku i usput fotkao iz dvorista drugara i komsije. Na prve 3 slike se vidi da kranom dizu i unose materijal na povuceni sprat sa zadnje strane objekta. A na poslednjoj da kranovima izvlace materijal na krov, na delu ka frontu, tj. Marije Bursac.