Smrt svakog čoveka je tragedija, međutim, mislim da je poslednjih nekoliko godina patrijarh imao stravične zdravstvene tegobe koji se teško mogu nazvati životom, te da je ovo "normalnija" država...
Na žalost, njegovo političko delanje ne mogu videti tako romantičarski, i pored nekih dobrih stvari koje je učinio (mislim da je odobravanje kremacija počelo za vreme njega?), vrlo je odgovoran za veliki upliv crkve u politikanstvo i politikanstva u crkvu - kao vrhunac toga je njegov izlazak na referndum o novom Ustavu (što pokreće vrlo zanimljiv niz pitanja o tome koliko je ta odluka bila slobodna). Povrh svega, nikako se ne mogu složiti sa nizom njegovih političkih stavova, koji su manje ili više poznati javnosti - iskreno se nadam da će određene modernizatorske struje uspeti sada da ojačaju u SPC i spreče, između ostalog, njeno samouništenje.
A o načinu na koji se politički poeni skupljaju sada, mogu samo reći - bljutavo, jadno, ali što je najgore i očekivano.
Inače, da mi imamo prave tabloidne novine sutra bi izažla slika Pariske ulice, gde su zastave spuštene na pola koplja na ambasadi Slovenije, dok se zastave SRS-a i DSS-a vijore u sve šesnaest.