Šta je novo?

Relax diskusije

Problem je ko definiše šta je hate speech. Za pretnje ne bi trebalo biti milosti zaista ni opravdanja i to treba rešavati zakonski ili lično. Valjda ljudi misle da monitor štiti. Ima takvih pacijenata i ovde.

Sve ovo ostalo je sloboda govora. Ako Dramoser i slični van granica mogu da skupe najniži talog (poput ovih iz U ime naroda), koji će afirmativno (nehejterski) da botuje, imaju prava i ostali da kritikuju. Možda tu većinski bude neko lupetaranje, ali naći će se i inteligentna kritika. Veći problem je što će se reč tog pametnog hakslijevski izgubiti u moru informacija!

Sećam se za vreme cov, imao baš dosta vremena, sad ne sećam se ni koji kanal, dođe čovek, isecira precizno makroekonomsku situaciju sažeto, bukvalno da pustiš svaki dan u Dnevniku 2 da vide ljudi šta se dešava. Ti pomisliš, evo kao neki nezavisni ljudi od integriteta, a onda dovedu neke likove koji pričaju o reptilima, ravnoj zemlji i sl. :rolleyes: Pa šta si uradio osim što si dikreditovao i tog jednog pametnog?

Најгоре је било у време људи који су себе називали “либерали” (Латинка Перовић и Марко Никезић).

Pa i sada je tako, evo imamo primer i ovog liberalnog leftarda (ups hate speech) iz Kanade na slici gore! Što su levo-liberalniji, to sve manje slobode ima, a sve više ideologije i indoktrinacije! Apsolutno druga strana medalje fašizma!

Sećam se za vreme cov, imao baš dosta vremena, sad ne sećam se ni koji kanal, dođe čovek, isecira precizno makroekonomsku situaciju sažeto, bukvalno da pustiš svaki dan u Dnevniku 2 da vide ljudi šta se dešava. Ti pomisliš, evo kao neki nezavisni ljudi od integriteta, a onda dovedu neke likove koji pričaju o reptilima, ravnoj zemlji i sl. :rolleyes: Pa šta si uradio osim što si dikreditovao i tog jednog pametnog?
Verovatno su u pitanju Balkan Info indijanci :)

Problem je ko definiše šta je hate speech
Upravo to, problem u ovakvim zakonima je određivanje tela koje će odlučivati šta jeste, a šta nije govor mržnje. A znajući da nijedno telo nije 100% nezavisno, neotuđivo, nekoruptivno i nepristrasno, onda je problematično da se odlučuje da li je nešto govor mržnje, a onda da se i kazni. Mi se i ovde na forumu prepiremo i upućujemo nekad teške reči, pa se neko naljuti - ali to prođe i nije na ličnom nivou (bar u 99% slučajeva). Ali sa ovakvim zakonom bi mogao neko da se nađe i da se pozove na taj zakon. Mislim, već smo imali slučajeve hapšenja zbog kritike "dragog na precednika", samo onda na kraju nema pravnog osnova za kažnjavanje.
Isto tako je moguće i iskoristiti takav zakon, da neko namerno provocira nekoga, ko će iznerviran uputiti neku težu reč, neki govor mržnje, a onda ovaj se pozvati na zakon - nešto kao prevara osiguranja i bacanje ispred auta.

Pa dobro i to je Živko Nikolić super obradio u Lepoti poroka. Ti njegovi filmovi uz sredine 80-ih su genijalni. Humor, satira, psihologija, težina...

Mada iskreno, to se utvrdilo odavno, u stvari čak preko granice dobrog ukusa po meni, baš je onako sad jeftino. Ne sad da glumim moralnu policiju, verovatno neko ne priznaje ni aktove ni fotografiju kao umetnost (kao što ja nisam ljubitelj moderne umetnosti), ali imam utisak da je baš, baš jeftino, onako primitivno smo bombardovani. Mislim bar je tehnologija napredovala iz vremena kad su mi kao mlađem tinejdžeru prilično značile slike u nekim tada opozicionim glasilima poput Blica ili Glasa javnosti, koliko se sećam. To je bilo kao nešto avangardno tada čini mi se. :)

Mili moji,

Obzirom da u poslednje vreme dolazi do velikog neslaganja između pojedinih uticajnih članova i mene, te shodno tome uvodi mi se zabrana pisanja u pojedinim temama u kojima sam najviše voleo da pišem rešio sam da privremeno napustim ovaj forum.

Mislio sam da će moj "out of the box" pristup i način razmišljanja na većinu tema doprineti obogaćivanju ovog foruma i da će biti korisno imati više različitih gledišta na neke teme na koje većina drugih članova ima manje više slične ili iste stavove.

Izvinjavam se svima koje su eventualno neki postovi uvedili ili učinili da se loše osećaju. To mi nije bila namera. Jednostavno sam iskren i direktan kako u offline tako i u online komunikaciji. Nadam se da se niko nije osećao loše čitajući neke moje komentare.

Neki ljudi kojima sam želeo da pomognem jako su me razočarali kao čoveka... ali bilo je tu i nekoliko članova od kojih sam redovno dobijaju privatne poruke i sa kojima sam imao baš lepu razmenu mišljenja, uprkos neslaganju. Pozdravljam i sve članove koji su me podržavali i lajkovali moje postove. Hvala vam na tome, vi ulivate nadu da će se jednog dana na BB uglavnom pisati sa pozitivne tačke gledanja, a ne kao sada kada je najveći deo postova hejt i negativizam.

Ukoliko se desi nešto suviše bitno vezano za zgradu u kojoj trenutno živim i zgradu u kojoj sam kupio ja ću se možda logovati i napisati nešto, ali bez dubljeg ulaženja u diskusije.

Budite mi dobri i pozdravljeni.

Voli vas vaš dejanbg88 ;)

Kolko ružna zgrada,preko puta onog gde covic gradi
IMG_2475.jpeg

Da li je neko skorije možda bio u nekom bioskopu u BG? Ja sam sinoć po prvi put posle možda i 10 godina bio u bioskopu, konkretno Cineplexx u Galeriji. Ono je bilo neverovatno, jedno desetak dece, rekao bih neka osnovna škola, možda čak i srednja, ali bukvalno sat vremena su pričali sve vreme, drndali telefone... Ljudi koji su bili neposredno ispred njih par puta sam ih čuo da ih upozoravaju, ali nije bilo efekta.

Pošto dugo nisam bio u bioskopu zanima me je l to inače situacija da uvek ima mladih koji ne znaju za bonton u bioskopu, ili je taj bioskop u Galeriji problematičan?

Da znam je li treba psihički da se spremim sledeći put za bioskop ili da sačekam da se film pojavi na Netflixu/Maxu i da ga odgledam iz udobnosti troseda, izolovan od mladih koji ne poznaju bonton u bioskopima.

Dešava se prečesto, nemaju deca roditelje koji bi ih vaspitali (samo donatore sperme i jajnika). Odraz društva na kraju krajeva. Računaj realno da ti je šansa 1:5 da naiđeš ovih dana na takve situacije, pa kako te pogodi.

U tim situacijama ustaneš (čak i na pola filma) i tražiš da ti bioskop vrati novac. Vratiće ti jer ne žele da im praviš tamo scene.

@dejanbg88 Ti si menadžer... zakupi celu salu kao ja 😁

20240528_162641.jpg

Zezam te.. To sam čekao do pred skidanje s repertoara Dine 2, bukvalno pretposlednji dan i bilo nas je troje u sali. 🙂 platiš najosnovniju cenu karte a sediš gde želiš...

A još gore ti je u NS... Tamo su deca kao puštena s lanca... Entitled deca... Roditelji im sve dozvoljavaju... BG je još super... Samo vikende treba izbegavati...

Ovo na donjoj slici je petak veče u Ada mall-u...

Ovako malo gužve u Promenadi nije ni ponedeljkom u 12h.

Navodim, jer je lako je zaboraviti sve prednosti Beograda, kad živiš u Beogradu... dakle naši mallovi su značajno manje opterećeni od NS mallova (dva ukupno, od kojih je jedan daleko bolje pozicioniran pa je celokuono težište na njemu, to je ta Promenada)

Možda je Ušće najopterećeniji u BG, recimo vikednom može biti kao u Promenadi, ali imaš izbor idi u neki dalji i biće manja gužva... U NS baš i nemaju neki izbor gde dalje da odu...

20240726_210806.jpg

U tim situacijama ustaneš (čak i na pola filma) i tražiš da ti bioskop vrati novac. Vratiće ti jer ne žele da im praviš tamo scene.
To sam hteo da uradim, ali žensko društvo u kojem sam bio je prilično "antikonfliktno" i sve vreme su bile u fazonu pusti, nemoj, ne smeta toliko, pa sam se zbog njih suzdržao. Ali iskreno, to veče mi je ogadilo i pomisao da ponovo odem u bioskop. Mada probaću još jednom kada ne bude letnji raspust, možda tada bude bilo podnošljivo

@dejanbg88 Probaj neke kasnije projekcije...

Jesi bio u onoj IMAX sali? Ja sam u galeriji gledao samo Avatar 2 i bio je super doživljaj sa svim efektima...

Dešava se prečesto, nemaju deca roditelje koji bi ih vaspitali (samo donatore sperme i jajnika). Odraz društva na kraju krajeva. Računaj realno da ti je šansa 1:5 da naiđeš ovih dana na takve situacije, pa kako te pogodi.

dva puta u zadnjih deset dana bio sa sinom u cineplexu u tc usce i dva puta u sali ljudski otpad, kultura nula, empatija nula. to se prevaspitava batinama a ne pricama o decici.

Jel bi mi neko iznajmio prostoriju od 20 kvadrata recimo od 1.septembra? Kao magacinski prostor, ne treba struja i voda. Na duzi vremenski period. Kod preshodnog zakupca sam bio 8 godina. Moze suteren, podrum, garaza.. sta god. Kuca ili zgrada.

Steta sto nema oglasnika pa kacim tu.

Citam danas ovo sto pisu o nacionalizmu na temi crna strana medalje, i nekim cudom sednem u kafic tacno za sto pored kog pise
1000010541.jpg
A covek za stolom dole komentarise BAS, prokop i metro

Ne znam je li ovo odgovarajuća tema za građevinska/arhitektonska pitanja, ali zanima me da li je ikako moguće ukloniti/zamaskirati ovaj stub koji se nalazi praktično nasred sobe?

Pretpostavljam da je u pitanju rešenje za noseći stub ali me zanima da li je morao ovako nakaradno da bude postavljen nasred sobe? Viđao sam takve stubove u starim zgradama, pa mi je zato čudno da u novoj zgradi nisu pribegli nekom lepšem/manje vidljivom rešenju.

Dodaj jos par komada i ukrasi ih

maxresdefault.jpg

Mozes i lavove 😁

Salu na stranu, taj je bas predebeo i preblizu zida/vrata od terase, da je bas nezahvalan.

Resenje se pre svega mora izvesti u skladu sta ce tu da bude, kuhinja, trpezarija, dnevna...

f9f9f557d5ed7b78acae944a9b839523.jpg

Tako da, da, moguce je i resenja je milion.

Resenje se pre svega mora izvesti u skladu sta ce tu da bude, kuhinja, trpezarija, dnevna..
Hvala ti na odgovoru, prijatelju!

Ovo što si postavio u drugoj fotki stvarno fino izgleda. Ostaje to da je u ovom stanu u Novom Dorćolu stub preblizu zida i izgleda nakaradno dok pozicija stuba na tvom primeru je dosta bolja u odnosu na ostatak sobe

naprravis sank ili deo za gramofonske ploce loje se uvija

ili za knjige

mada moze i neki mural

Vrh