Šta je novo?

Relax diskusije

Ni ja se ne slazem sa time. Pritom nisu cak ni svi gradonacelnici tj predsednici skupstine grada bili rodom iz Beograda.

boca-ica":2mk1ibz4 je napisao(la):
Obavezujuci uslov bi morao postojati da je svaki Bg odbornik tj. funkcioner
po rodjenju jeste Beogradjanin i da je bar ima 10 g. provedenih u Bgd
te bi tako se oslobodili gomile urbanistickih nebuloza
koje su gurane bez ikakve trunke osecaja mera i sklada

Ad hominem. Baš ništa ne znači gde je rođen, a ni gde je živeo. Drugo je pitanje kako bi u kampanji prošao neko ko nije Beograđanin.

Niko ne može da odgovori na ovo oko procedure za izbor novog gradonačelnika? Jako me mrzi da čeprkam po zakonima :kafa:

A za to njet...
Ajd navedei jednog Kovinskog odbornika ili dr.nj. funkicionera da je Beogradjanin :roll:

Cek boco ti poredis ako ja razumem Kovin i Beograd. Manja mesta zbog specificnosti kulture cesto i prisustva nacionalnih manjina i sl trebalo bi da imaju koliko je moguce zastupljeno lokalno stanovnistvo.

Beograd je drzava u drzavi tu lokalna podela nije presudna po meni. Nema jedne osobe koja poznaje bas sve navike gradjana i sisteme grada. Uostalom zavisi o kojoj funkciji je rec. Dzabe nama urbanisiti iz Beograda koji nisu bili na nekoj lokaciji za koju prave plan i sl.

Gde nadje bas Kovin? :)

Eno do skoro Nada Rovcanin (koja doduse zadnjih par godina obitava u Mramorku) bila clan opstinskog veca.
A sad je neki 'specijalni savetnik' :)

Igor":34r301a1 je napisao(la):
.... Nema jedne osobe koja poznaje bas sve navike gradjana i sisteme grada...
Naravno da nema
iskreno smucile su mi se sve dosadasnje korelacije tipa, kumovskih, zemljackih, burazerskih, pajtoskih i ostalih
biznis kombinacija pod okriljem u ime gradjana
Kada bi se i našla osoba koja bi poznavala navike gradjana i sam sistem grada
jako brzo to poznavanje postalo bi ne upotrebljivo
upravo zbog hiper dinamicnosti strukture gradjana
a i sam sistem grada ima razlicite aršine u odnosu na koga i na šta treba da deluje

Čak i u situacijama stabilnosti strukture gradjana
to poznavanje ne bi bilo od velike koristi zbog koje kavih pomodarskih trendova

Rešenje....
Pa jednino rešenje je u povecanju senzibiliteta (sluha) upravljačke graske strukture
na taj na čin što bi morali mnogo više pažnje posvete ovakvim elektronskim medijima
na koima gradjani iznose svoje potrebe zapažanja i dr. Beobuild je idealana primer mada postoje i dr.
trenuto su dosta nagluvi i više prate i reaguju na senzlističke novine
U suprutnom ako ne ,,izošre,, sluh dešavace nam se i dalje
ostvarenje ne verovatnih loših projekata po Bgdu (Savski trg) koja su realizovani
upravo po korelacijiji tipa, kumovskih, zemljackih, burazerskih, pajtoskih i ostalih biznis kombinacija
pod okriljem u ime gradjana

Naravno da mesto rodjenja i nema mnogo veze sa poštenjem
ali bar ima veze sa osecajem za očuvanje ,,zavicaja,, :D

mekbejn
Kovin proporcionalno svojoj veličini multi nacionalnosti, stepenu urbanizacije i još po mnogo čemu
više liči na Beograd od mnogih vecih gradova po Srbiji ma kolko se trudili da to dosegnu :)

yodorius-still-001-1024x600.png

Jel zna neko u kumodražu gde je ulica Potoka ? NEma na planplus, možda je promenila ime sada ? Našao sam dokument od osobe iz te ulice, pa bih da vratim

Gea: Veliko srce i dalje kuca

ezgif-427737889.gif

Jesenji darovi.

Naravno, samo za one koji ih vide :)

gola.jpg

... i tako, posle dugog kotrljanja po Marsovskom kamenjaru, "Radoznalost" je stigla na ivicu pustinje crnog peska ...

NRB_501719594EDR_F0511102NCAM07753M_-br2.jpg

Usput, ovo je divan primer razlike između neba i zemlje.

Па драги пријатељи форумаши, срећан вам празник 29. новембар - дан Републике :) Некад смо га сви волели, мислим на нас мало старије :D

Lepa zemlja to bese. Sve je bio isto kao sada, osim par stvari...

1. Znao si da mozes da budes miram, ako korektno radis svoj posao, u smislu da ga neces izgubiti.
2. Znao si da neces sigurno doci u situaciju da nemas za prodavnicu do kraja meseca.
3. I znao si da neces ostati na ulici, jer si kao radnik mogao da koristis stan koji si dobio od preduzeca.

Ko je hteo vise, mogao je da stvara. Ko nije, nego je bio zadovoljan sa tim sto ima stan i nije gladan, mogao je da trosi to sto zaradi i uziva u svom hedonizmu.

Ali te zemlje vise nema. Vi stariji se verovatno svega toga rado secate. A mi koji smo rodjeni par godina pre njenog raspada ili posle toga, mozemo samo da zalimo sto bar deo toga nismo zakacili i da nam bude jasno da ovde ni za 30 godina nece biti kao sto je bilo pre 30 godina.

Gadafi, koga su zapadne sile nazvale diktatorom, rekao je ovo o Jugoslaviji...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jOOWz5fTnNY[/youtube]

I ja se apsolutno slazem...

Lepa zemlja to bese.
Lepa pričica, još samo kada bi nekako mogli da izbacimo pojedine nezgodne detalje u godinama raspleta koje su usledile.
Uostalom koga briga, ta fina utopija od države se završila gradjanskim ratom, i nema je više - nestade u oblacima minobacačkih granata. A ovi zadovoljni i srećni ljudi su odnekud naučili da koriste AK47. Ne znam samo šta im bi odjednom? Verovatno su pobesneli od silne sreće i blagostanja. :D

Blade mi deluje kao da ima ispod 18 godina. Možda je to razlog što idealizuje to doba. Nije imao prilike da pogleda recimo bolji život da vidi kako je to vreme bilo. Ili bilo koji drugi film, seriju iz tog vremena.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Milisave,
Pusti ,,Bolji zivot,, i ostalo. U to vreme, car je vec bio doteran do duvara. Period posle Titove smrti je bio pocetak kraja, a ne dobro vreme. Nisam najbolje razumeo sta si hteo da kazes, nekako mi druga recenica tvog posta ne deluje gramaticki ispravno. Vidis, ja nisam stigao da se bavim time koliko mi deluje da ti imas godina, ne zanima me, nemam toliko slobodnog vremena. Sve to sto pisem na temu doba komunističke Jugoslavije, pisem sto su mi pricali stariji ljudi koji su u to vreme bili radnicka klasa. I iz toga ,,vadim,, cinjenice. Pa i ako su krvavo radili, ne zale se da im je bilo lose, kao sto je lose danasnjim radnim ljudima. A ti ako neke stvari nisi doziveo, imao si valjda oca, majku, babu i dedu da ti pricaju kako su u to doba ziveli i radili.

Dejane,
Sada, da se vratimo kroz istoriju...Kada pogledas sam pocetak, Jugoslavija je bila jedna velika greška, što se tiče Srba. Msm, posle bitke, svi generali su mudri, to stoji, ali...Trebalo je posle Prvog svetskog rata oformiti Veliku Srbiju po liniji Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica, jer je to gledano sa Zapada, linija iza koje su mahom ziveli Srbi. I da se ta nova drzava zove Srbija, bez autonomnih pokrajna, federalnih jedinica, banovina ili neceg slicnog. Slovenci su oduvek bili drugi narod i dosta razlicit od svih ostalih. Tako su se ponašali i kada je Jugoslavija bila na vrhuncu svoje ekonomske i druge jačine. Posto ne mogu jednoj drzavi tri naroda i tri vere. A kada se dodaju i ove novoizmisljene nacije koje su izmislili mrzitelji Srba, imalo bi, sa kosovskim Albancima 7 nacija. U toj Velikoj Srbiji, svi narodi, ma koje nacije i vere bili, bi trebali da imaju ista prava kao Srbi, jer bi to bila i njihova drzava. Ali jedna nacija i vera mora da preovladava. Slovenci i Hrvati su nas brzo posle brace, nazvali porobljivacima, a Jugoslavija, kako kraljevina, tako i SFRJ je samo bila usputna stanica do samostalnosti. Prva sansa za vreme Drugog svetskog rata im je propala, drugu su iskoristili. Vodili su pametnu politiku za sebe i svoje interese, kao i sto su postigli cilj. Kao sto je bilo logicno da ce jednom buktuni nacionalisticke teznje. Sa druge strane velike sile su to izanalizirale, malo ,,pogurale,, i iskoristile da razbiju veliku Jugoslaviju koja im je smetala.

Ne mrzim ni jedan narod i ne koristim govor mrznje i slicno. Ljude ne cenim po tome koje su nacije, rase i religije, kao i sto ih ne cenim po tome, ako pripadaju naciji koja je u proslosti ucinila nesto lose mom narodu. Ljude cenim iskljucivo po tome kakvi su ljudi. Nego pokusavam da analiziram sve kroz istoriju. Ako se sto sam napisao smatra krsenjem pravila foruma, neka se obrise, ja se necu buniti. Pravila su tu da se postuju.

Cudo je kako su mnogi ljudi tada bili uljuljkani i smatrali Jugoslaviju u njenom ,,zlatnom,, dobu (nedge od 1960-te do 1980-te) obecanom zemljom u kojoj ce komunizam trajati vecno, njihova deca ce se kao oni zapoliti, dobiti stanove i uzivati u zivotu bez brige da ce ostati bez posla i na ulici. Posle Titove smrti, svi oni su osecali u vazduhu da se to doba zavrsilo, pa su i pokusali nesto da naprave da im se deca sutra ne bi mucila, ali bilo kasno. Jer je, kako nas narod kaze: ,,Ne goji se prase dan pre Bozica,,.

Ispravljena druga rečenica. Možeš takođe pogledati neke druge filmove\serije dok je tito bio živ, a koje se bave time kako je narod živeo ili iz kojih možeš da vidiš to.

Послато са B1-810 уз помоћ Тапатока

Koji film ili seriju npr. da pogledam...Kazi mi, nije problem, pogledacu. Daleko od toga da idealizujem to doba. Imalo je ono mnogo svojih mana. Ali mora da se kaze i ono sto je tada bilo dobro, ruku na srce.

I onda se tesko sticalo, ko je mislio da nesto stekne. I onda su se kao i sada dizali krediti, ali za osnovno se imalo uvek. A sada i sa prosecnom platom, ako ne umes da ekonomises, vrlo lako mozes da dodjes u situaciju da nemas do kraja meseca za hranu, a kamoli za benzin i druge stvari.

Film "u ime naroda"

Послато са B1-810 уз помоћ Тапатока

Nisam gledao taj film, pogledacu. Samo u svakom periodu si imao realne i nerealne serije i filmove. Recimo, pored Boljeg zivota, Srecni ljudi, serija koja je snimana malo kasnije, pored neke komedije, ima veoma realno prikazane neke stvari iz tog vremena, maksimalno koliko je moglo.
Tesna koza, sva 4 dela...Mada je film snimljen kao komedija, kroz neke stvari je realan.

Film "U ime naroda" je baziran na istinitim dogadjajima u to vreme (zloupotrebe službenog položaja i smeni lokalnih funkcionera)

Vrh