Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Zanimljiva je ova tema o 27. marta... Državu koja je nuklearna sila i koja je poslala dvoje ljudi u svemir ponižava država kojoj je već tri decenije najveći domet "pikanje lopte" :D

Posedovanje nuklearne bombe i astronauta pola veka nakon sletanja na Mesec i nije baš neki reper opšteg uspeha i ugleda zemlje.
I Severna Koreja ima nuklearne bombe pa joj radnici rade za crkavice za kineze i ruse. Isto tako, i Bugari imaju svog astronauta pa znamo svi kakvi su i oni i zemlja im.

Induse i Indiju ponižavaju zato što su kao društvo bili i ostali rasulo.

Jedan detalj iz "Bulevara" (nedovrsenog 27. Marta) . Sve je puno peska i suta, radnici nista ne sklanjaju. Prolaznici i kisa odnose pesak i sut u novopostavljene slivnike koji ce se zapusiti.

Pesak i šljunak tehologije™

''Spraće to vetar i kiša...'' Čuvena rečenica posle svakih radova i gradilišta na ovim podnebljima kad se ukaže na svinjac koji za njima ostaje.

Danas malo ciste teren
IMG-20200205-151224.jpg

IMG-20200205-151531.jpg

Bolje ulicu i trotoare malo da očiste.

Takodje, zemlja oko drveca neprekidno prelazi na trotoar i stvara se blato okolo.
Taj deo je potpuno pogresno projektovan.

crveni karton":11de91pu je napisao(la):
Danas malo ciste teren

Jel morao ovaj temelj bandere ovoliko da viri? Pa majku mu, sve mora ofrlje, bez osećaja estetike.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Uspeli su u tome da sve bude ofrlje i da nista ne bude dobro.

Ipak je ovo u pitanju, poceli su pripreme. Zabrana parkiranja i na tramvajske bastice.
Успостављање редовног режима саобраћаја у улицама Краљице Марије и 27. марта

На реконструисаним улицама Краљице Марије и 27. марта од петка, 7.2.2020. године биће успостављен редовни режим саобраћаја.

Обавештавају се грађани да се на потезу од Рузвелтове до Таковске улице у улицама Краљице Марије и 27. марта успоставља редовни режим саобраћаја, као и зонска наплата паркирања.

Сва возила која се затекну на местима која нису предвиђена за паркирање (трамваске баштице, аутобиска стајалишта, зелене површине, пешачки прелази, зоне раскрсница или колски улази) биће санкционисана од стране Саобраћајне полиције или Комуналне милиције.

Javljaju, da će za promenu, sprovoditi zakon koji bi trebalo da sprovode uvek i u svakoj situaciji.

Pa bukvalno, nisam nigde video da su naveli da je ovo do sada bio vanredni režim saobraćaja već je Vesić zvanično otvorio ulicu za saobraćaj kao gotovu, a i ako je i bio neki vanredni režim upravo valjda zbog toga treba biti strožiji pre svega zbog svih propusta oko bezbednosti cele otvorene trase kroz aktivno gradilište, na šta niko od nadležnih nije reagovao.

Primetio sam da u 27. Mart postoji kontaknta mreza, pomislio sam u svojoj ludosti da ce proraditi uskoro i tramvaj.

Zvao sam Sekratarijat za saobracaj, oni su me prebacili na Sekratarijat za javni prevoz (naravno oba sekretarijata imaju svoju upravu, hijerarhiju i birokratiju i sajt). Pitao sam da li ce i tramvaj da proradi od 07.02..

Zaprepastili su se zbog drskog pitanja i vrlo osorno mi rekli da tramvaj naravno ne radi do daljnjeg.

http://www.bgsaobracaj.rs/
http://www.bgprevoz.rs/

Sta covek moze da uradi, da ode pred taj sekretarijat sam i da se polije g.ovnima.

Па наравно да неће да пуштају трамвај кад ће да у току ове године (на лето предпостављам) наставе радове ка Калемегдану.

Проблем је очигледно бирократија. Лакше им да кажу ето имате 5А као замену него да пусте трамваје.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=703116#p703116:2dq35ine je napisao(la):
zoran_m » Wed Jan 29, 2020 4:39 pm[/url]":2dq35ine]Evo jednog savrsenog resenja kada usled radova potone komsijin plocnik..
file.php

file.php
Izgleda da svaki cosak treba da slikamo da bi oni popravili. Evo ako citaju neka im jos dve mini brljotine za popravku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705756#p705756:zfv5bray je napisao(la):
Дошљак » Thu Feb 06, 2020 1:50 pm[/url]":zfv5bray]Проблем је очигледно бирократија. Лакше им да кажу ето имате 5А као замену него да пусте трамваје.

5A je potpuno beskorisna linija jer 90% trase deli sa linijom 26. Neophodan je prevoz koji će spajati Dorćol sa Banijom i dalje 27. marta. Mislio sam da će bar 79 vratiti da ide starom trasom ali izgleda je i to nedostižno.

Слажем се, скроз исфорсирано и то више из разлога промоције нових аутобуса из Кине.

Ukidaju se trolejbusi a uvode "Kinezi". Dalje, rešavanje zagađenja vazduha rešavamo kupovinom CNG vozila a ne trolejbusa. Sve se totalno naopako radi.

Broj trolejbusa mora biti drasticno umanjen. Mora da postane dovoljno mali da se depo na Dorcolu ukine i da investiorima za kvadrate.
To je ideja vodilja.

Sto puta sam napisao.

Наравно. Следеће је укидање улица, свети квадрати (бог их благословио) морају се на свако место увећавати!

Улице ће бити широке ко седиште у кафовима

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705920#p705920:3948hktf je napisao(la):
MC_ » 06 Feb 2020 23:50[/url]":3948hktf]Broj trolejbusa mora biti drasticno umanjen. Mora da postane dovoljno mali da se depo na Dorcolu ukine i da investiorima za kvadrate.
To je ideja vodilja.
Sto puta sam napisao.
Nije nužno da se to desi da bi se izmestio trolejbuski depo. Može i da se zadrži postojeće brojno stanje a da se on preseli na Kosmaj. Meni je više fascinantno, to sam spomenuo i u nekim drugim temama, što ljudi prosto hrle da kupuju te stanove u novogradnji, a onda kukaju na neadekvatnu infrastrukturu, manjak parking mesta, nemanje gradskog prevoza ili neadekvatan broj vozila (linija) gradskog prevoza... Evo i sad dok je trajala rekonstrukcija Džordža Vašingtona, 27. marta i Kraljice Marije, videli smo koliko i sa postojećom infrastukturom kuburimo sa parking mestima, a zamisli tek kako će biti kada na to pridodamo i čitavo jedno mini naselje. A umesto neke garaže na pomenutom potezu, mi ćemo slobodan prostor da iskoristimo za izgradnju stambenih zgrada i nadogradnju postojećih.

Da li su linije 5A i 79 počele da saobraćaju preko Džordža Vašingtona i 27. marta? Čitam da je od danas uspostavljen normalan režim i da su sva stajališta u funkciji, ali nigde nema informacije o pomenutim linijama.

Do poštanske je sve koliko vidim završeno. Iako je jako fušerski, sa oklanjanjem auta sa šina nekako lepše izgleda. Recimo spoj asfalta i betona kod šina je toliko loš da mu dajem garanciju do kraja leta maks. Takođe primetio sam kišne slivnike nove koji su do samog vrha puni zemlje, bukvalno do samog vrha.
91db7235e9c69674b161a1502a92e663.jpg
e9c9f59017780b28bed777adc2c0ff3c.jpg

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk

Vrh