Bender Rodriguez » Tue Jan 28, 2020 2:25 pm[/url]":1ilj1v7t]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=702734#p702734:1ilj1v7t je napisao(la):
Дошљак » Uto Jan 28, 2020 9:44 am[/url]":1ilj1v7t]Мислим да је претерано оптуживати саме раднике, они раде само оно што им пословође и шефови кажу. И колико су плаћени.
To rade i radnici iz Istočne Evrope. Pa ipak, kad pitaš zapadnjake kome bi radije poverili neki posao, da li Indusima i Pakijima za najnižu cenu, ili Istočnoevropljanima za 20% veći iznos, većina će ti reći da bi radije izabrala ovo drugo.
Indusi i Pakiji su poznati po beskrajnoj aljkavosti, ograničenosti i prevrtljivosti. Upoznao sam ljude iz IT sveta koji nemaju ni atom rasizma i/ili nacionalizma, pa ipak, kad bi ih pitao za iskustva u radu sa Indusima, rekli bi ''taj narod je... nešto posebno...'' Ne znam nikoga ko ima lepo mišljenje o njima, ili bar o njihovom mentalitetu. Istina, znam ljude u Americi koji rade sa tamošnjim Indusima i cene ih. Ali to su Indusi koji su ili druga,treća generacija i/ili oni najbolji koji su se od malena usmeravali ka zapadu i otišli tamo sa idejom da budu najbolji. Ovi što su ostali u matičnoj zemlji su fenomen za sebe.
Ne pričam ja s vremena na vreme o takvim temama zato što sam ustao na levu nogu i odlučio da nekog etiketiram. Nego zato što znam kakvi su.