Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Zašto je bitno da se baš na tom delu menjaju polomljene i oštećene ploče, a ne svuda gde je to slučaj?

Зато што туда пролази његово величанство - аутомобил.

Ja sam prijavio još dok je beokom bio živ kad je na trotoaru bila rupa i popravili su za manje od nedelju dana. Naravno, izdramio sam kako neko može da upadne i kako, ako se ne sanira, neko će nagaziti na ivicu, upasti I polomiti glavu...

Ксмет.

Но, да видимо да ли су Лале случајно урадиле и семафор плац, чије се фалинке налазе на око 7 и на око 12 метара од радова који су управо завршени прекопута:
Pogledajte prilog 163973
Нису.
Добро, можда је то било предалеко. Ево нове шансе, сада се (шахтарски) радови (због Дорћол центра) одвијају на 8 метара:
Pogledajte prilog 163974
Када бих био кладионица, примао бих оплкаде са најмањом могућом квотом на НЕ. Ипак, од мене се свашта може очекивати, али да постанем кладионица, не бива.
Да одговорим сам себи. Несрећни семафор плац није реконструисан када су му Лале пришле на 12 метара. Није реконструисан ни када су шахтари пришли на 8 метара, Није реконструисан ни пре неки дан када су коцкари пришли на 2 метра!!!!

20230828_134608.jpg

20230828_154733.jpg

Семафор плац одолева и најупорнијим неимарима, који ево већ преко 1,500 дана реконструишу "4 булевара" са мањим, већим, и изузетно великим прекидима.

Treba ukloniti granit zans koji je to posao
Fus krs nedovrs
@GOJE Mogo si ponuditi lalama pivo iz celareva ladno mozda bi poslozili kocku bar oko semafora
Mad mislim da su tu ploče okolo negdje tipa kod onog drveta

Gospodine @GOJE , mozda je posao pko semafora u stvari demonstracija asimptomatskog procesa, gde se cilju priblizavamo u sve manjim i manjim kiracima, da bi ga dostigli u beskonacnosti?

Ja tvrdim da je cela :
" rekonstrukcija" samo maska za okultno delovanje crnih magova iz Zvonkove ekipe.

Davno sam govorio da bi bilo dobro da dignu ploče sekciju po sekciju parkinga i pokockaju
Ploče iskoriste negdje za trotar u nekoj ulici
A taksiste isto izmeste u bocnu ulicu pored pijace bajloni

Покоцкавање паркинг места је подједнако бесмислено, као и поплочавање. То је толико спор, скуп и залудан посао. Естетски прихватљив, али тотално недомаћински и нефункционалан.

Мање би се скупљала вода као овде. Мада је промашај у пројекту што нису урадили риголе уз ивичњак паркинг места.

Dobro izgleda u prizrenskoj kao i u garasaninovoj isto ko sto raster sace ploče po nbg kocka je estetski prihvatljivije rešenje od asfalta

Dobro izgleda u prizrenskoj kao i u garasaninovoj isto ko sto raster sace ploče po nbg kocka je estetski prihvatljivije rešenje od asfalta
Jeste pod uslovom da se parking mesta mogu videti, sto je u centru grada (a i sire) misaona imenica ... Moje skromno misljenje je da "estetika" treba da se primnjuje gde ima smisla i ne kompromituje funcionalnost. Mislim da je primer 27. Marta (ili onaj trg u palmoticevoj) vrlo jasan, htelo se mnogo a pstiglo vrlo malo i uz to ne funkcionalno. Na mnogim mestima korektno uradjena asfaltna podloga bi bila kud i kamo bolja nego poplocane povrsine kao na fotografijama u prilogu ovoj temi.

Паркинг може и бетонским плочама са перфорацијом, то је и најрационалније решење.

Betonske ploče se nisu baš pokazale kao dobro rešenje za tramvajsku bašticu / traku u Požeškoj.

Poenta je adekvatna primjena materijala za lokaciju
Sto se tice prostora oko sina
Kocaka oko kalemegdna i tamo gdje nema kolskog saobraćaja i opet više tipova slaganja i modela kocki
Asfaltiranje zavis od vrste asfalta i predviđenog opterećenja
Beton ako se dobro bas dobro uradi i održavaju spojevi moze da traje dugo

Vrh