Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852316#p852316:6jxs9n3n je napisao(la):
marrecar » Sub Maj 22, 2021 10:37 am[/url]":6jxs9n3n]Meni je krajnje zapanjujuće, pored svih promašaja i dužine trajanja rekonstrukcije, to što trotoari i parking mesta izgledaju toliko prljavo. I to nije samo blato od radova, nego kao mrlje od žvaka, ulja iz vozila ili šta god. I sve izgleda starije, a ne kao da je rekonstrukcija i dalje u toku.
Zanemarujući, zaista, ko je vlast, ovo će definitivno ući u istoriju kao najgora rekonstrukcija. Treba da se stidi svaki učesnik u njoj.

To je Vesicev retro look.

Kada hodamo tim "novim" trotoarima, zbog gomile nedostatana koje primecujemo nesvesno, hodamo sporije.
Osim sto su prljavi, odvratni, nezavrseni, novim trotoarima se sporije hoda.

Na završavanju poslednjeg procenta gradilišta se ne radi apsolutno ništa:
20210525_085000.jpg

20210525_085030.jpg

20210525_094921.jpg

20210525_094911.jpg

20210525_094904.jpg

20210525_094834.jpg

20210525_085435.jpg

E, pardon, ipak su popravili i ponovo pokockali "ono mesto":
20210525_085146.jpg

Ali, zato semafor odoleva:
20210525_085203.jpg

Može u gotove projekte, pokojni semafor je fajnal tač.

Primetite napukli beron oko sahtova, cak i onih na trotoarima.

KAd smo kod toga. Slusam kako automobiliudare u poklopce dva sahta kod Palmoticeve.
Svaki potrefi.
Kako to ne smeta stanarima?
Da li se zale ili cute?

Smeta.. pisao je skoro član baš za te kod Palmotićeve, a ja za ugao sa Jevrejskom isto.. neizdrživo u mozak po ceo dan..

Sad bez šale...jel su oni završili ovu ulicu i zvanično ili su prosto odustali od nje?

Ne vidim jednog radnika već par meseci

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853551#p853551:2b24w7ev je napisao(la):
joker_chick » Sre Maj 26, 2021 11:30 pm[/url]":2b24w7ev]Smeta.. pisao je skoro član baš za te kod Palmotićeve, a ja za ugao sa Jevrejskom isto.. neizdrživo u mozak po ceo dan..

Da li su se zalili?
Ako nisu, ne smeta im.

Žalimo se, a bio je čak i prilog na N1, međutim Vesić ne haje što ćemo poludeti od njegovih rekonstruisanih šahtova. Oni od pre 60 godina tamo gde su i dalje, ne mrdaju, a ovi su se raspali šest sati nakon ugradnje.

Treba da se zalite nadleznim sluzbama, a ne N1.
Zovite ih svaki dan, dosadjujte im.

Tek obnovljen trotoar je već počeo da propada, tj uleže. Ovo je samo deo lokacija.

Prilozi

• Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 1.jpg
    Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 1.jpg
    429,6 KB · Pregleda: 1.438
  • Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 2.jpg
    Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 2.jpg
    407,3 KB · Pregleda: 1.427
  • Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 3.jpg
    Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 3.jpg
    469,3 KB · Pregleda: 1.425
  • Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 4.jpg
    Cara Dušana - tek obnovljen trotoar propada 4.jpg
    322 KB · Pregleda: 1.436
Karikatura od rekonstrukcije. Da li će bilo ko, na bilo koji način da odgovara za ovu svinjariju, koja je skupo plaćena?

Како је овако прљаво? Да ли је могуће да су све то флеке од уља?

""У периоду од 28.05.2021. године од 09:00 до 29.05.2021. године до 17:00 часова због снимања филма „The machine“, доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја у улици Краљице Марије, на делу од улице Рузвелтова до улице Карнеџијева.""

Predpostavljam da snimaju film o rekonstrukciji :D

Navip":1ukhovir je napisao(la):
Karikatura od rekonstrukcije. Da li će bilo ko, na bilo koji način da odgovara za ovu svinjariju, koja je skupo plaćena?
Hoće sigurno...čim izađu iz ćuze oni za Ruzveltovu, Slaviju, Trg,...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednji procenat rekonstrukcije stoji neodrađen već nedeljama. Apsolutno nijedno mesto nije taknuto. Možete da pogledate slobodno moju reportažu od pre 3, 2 ili 1 nedelje. Sve je isto.

Dobro lažem, ima jedna velika promena. Konačno su nastavili sa postavljanjem samostojećih stubića:
20210531_090545.jpg

Dok su samostojeći semafori i dalje u nemilosti:
20210531_090428.jpg

Pomenuti stubici vrlo lako nestaju ili se savijaju.

Aj da ja kažem povodom stubića, a to se provlači kroz mnoge teme.

Ja zaista ne znam kako bilo koji stubić može da izdrži udarac vozila koje ima barem jednu tonu. Pri najmanjoj brzini ta sila je ogromna i ne postoji stubić koji to može da izdrži.

Ono što je problem je što održavanje ne postoji, tj. što ne postoji neka služba koja obilazi ulice i izdaje naloge da se svi problemi otklone.

Kada se stubići budu krivili kada ih šutneš, onda bi bio problem, a to je skoro nemoguće.

Ja jedino znam za one žuto - crne da su izdržavali udarce raznoraznih vozila. Stubić se iskrivi dobrano, ali niti se polomi, niti se izvali, već ostane na mestu.

Ovi stubići imaju isključivu namenu da spreče nelegalno parkiranje i to uglavnom dobro funkcioniše. Zameram što su ružni, i što nisu postavljeni svuda gde treba. Postoje elegantnija rešenja.

Када би стубић био "јачи" тј. јаче везан за подлогу, долазило би до изваљивања стубића са темељом, и оштећења саме површине тротоара, тј. штета би била већа. Као што написа Астродуле, проблем је одржавање, као и код свега у Србији.

Једном недељно треба да иде екипа бравара из ЈКП "Београд пут" и да санира све накривљене стубиће и да то постане редовно задужење.

Од целокупног мобилијара из књиге стандарда, ови стубићи су најслабија карика. Има естетски много бољих и квалитетнијих стубића, али се ови форсирају сад свуда. Екипе које су их постављале нису из БГ пута, већ неки приватници са пар каравана, сећам се кад су ишли кроз Бранкову, секли старе црно-жуте стубиће, товарили их у гепек и мењали са овим новим.

Vrh