Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Iako su neki ovde kategorički tvrdili da nije nikada planirano da ta dva "platoa" budu u potpunosti pešački, i zatvorene ulice Hilandarska, Palmotićeva i Dalmatinska, tj. postanu slepe ulice, popločavanje jasno sugeriše na suprotno, plus i neke izjave zvaničnika. Da nije bilo onih reportaža sa građanima koji su ukazivali na to, ne bi smo ni dobili ove stubiće koji ukazuju na to koji deo služi kao kolovoz.

I tako... neko će nekada nešto da uradi po pitanju situacije sa slike:
20210610_081806.jpg

Danas neće, crveno je slovo.

ajde nemoj da si na kraj srca taj semafor je ionako bio ruzan i bolje sto su ga srusili...ovako ukrivo se bas lepo uklopio u okolni krs nedovrs

@ Goje

Spremaju se za litiju sa zamenikom zamenika gradonačenika. :D

Neki radnici se ipak pojavljuju s vremena na vreme. To je dovoljno da se ulica održava u statusu nedovršenog gradilišta. Već mesecima imamo takvu situaciju, da preostali procenat do završavanja ulice, u nekoj (ali ne i našoj) realnosti može da se uradi za dan-dva. No, naša realnost je takva da je od u poslednjih mesec dana na gradilištu urađeno možda 10-15% od tog preostalog posla. Takav tempo je izuzetno stabilan, evo već nedeljama unazad i ništa nam ne govori da će se ubrzati.

Na osnovu tog trenda zaključujem da će rekonstrukcija ove ulice biti završena u oktobru. Naravno, dozvoljavam i iznenađenje, da se neki organ seti svoga posla, pa da ovo stavimo u završene projekte do kraja nedelje.

Evo, primer induktivnih petlji. Postoje mesta na kojima žice iz okitena vire po kolozovu više od godinu i po dana!!!!! Juče se neko setio do i to treba LAGANO završavati. Čemu žurba - možda ispadne fuš:
20210611_081807.jpg

Ili primer fugovanja trotoara. Ovde se, na žalost, niko nije setio, da postoji nekoliko ovih gomila sejanca, dunavca. Ostavljeno je kiši, vetru, sandalama, cipelama i šapama da lagano odrade taj posao metli. Moram ovde da uočim da je izvođač očigledno znao za činjenicu da dorćolski kučići nikako ne vole da kenjaju po finom sejancu, već isključivo po krupnijoj separaciji (10mm+). Zato su ove gomile i dalje kao nove:
20210611_081538.jpg

Gradilište Dorćol Centra uslovljava da trotoar LAGANO potanja. Za sada se radi o milimetarskim promenama, koje fotografija ne može da dočara. Nadam se da će na tome i ostati:
20210611_081503.jpg

Ranija decenijska gigabara na ovoj lokaciji, nakon rekostrukcije može da ponese isključivo titulu kilobare, ili čak samo obične bare. Ipak, opstala je. Nema tog majstora koji bi pravilno nivelisao ovaj prostor:
20210611_081349.jpg

Ovakvi mnogobrojni detalji, evo već mesecima odolevaju, i na njih je zaboravio i bog, i investitor, i izvođač i nadzorni organ. Ali nije zaboravio vaš redovni izvestitelj - rekonstrukcijaCaraDušanabljustitelj:
20210611_081310.jpg

Zanimljivo, nakon kiše, pešaci raznose ovaj sejanac svuda po trotoaru, peskirajući na taj način svoje đonove, i raspoređujući pesak tamo gde je i predviđen, 'međ osmomilimetarske (ili nulazarezosmomilimetarske) fuge. Na taj način, mnogi Dorćolac, (i nešto manje - Dorćolka, samo zbog manje površine đonova), doprinosi ovoj rekonstrukciji, i daje joj lični pečat:
20210611_081211.jpg

A, tu i tamo, mada u poslednje vreme, prilikom svake reportaže, naiđe se i na poneki sudar:
20210610_162907.jpg

I reći ću (i sada i uvek, i ninje i prisno) - na ovoj rekonstrukciji grad je pao:
20210611_123708 (1).jpg

20210611_123644.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=856751#p856751:1agauult je napisao(la):
GOJE » Čet Jun 10, 2021 8:30 am[/url]":1agauult]I tako... neko će nekada nešto da uradi po pitanju situacije sa slike:

Danas neće, crveno je slovo.
file.php
Дуже од месец дана тај разваљени семафор стоји ту.Свака им част,баш су одговорни и способни!

Sasvim je normalno da se to desava s obzirom na nacin kako je obavljena rekonstrukcija.

- odvodi su zatrpani sutom
- stavili su asfalt ispod ploca sto onemogucava drenazu.

Nego, prodjoh danas pored "skevara" u Palmoticevoj. Sve lici na odvratnu sivu pustinju. Regularno se cuju snazni udarci kada automobili prelaze preko poklopaca sahtova. Pitam se ko su ljudi koji tu zive i to im ne smeta. Ne pada im na pamet da se zale niti da sami okrenu poklopce koji lupaju.

neke od cuvenih stubica moguce je rucno izvuci, neki se klimaju. Neki su se nakrivili.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=857109#p857109:3il2kll0 je napisao(la):
GOJE » Pet Jun 11, 2021 11:41 am[/url]":3il2kll0]I reći ću (i sada i uvek, i ninje i prisno) - na ovoj rekonstrukciji grad je pao:

Grad je pao na mnogo cemu, ali Vesic je i dalje u srcima gradjana.
Nema nezadovoljstva.

Ako nema nezadovljstva, zašto se onda gura Šapić da bude novi gradonačelnik?

Zbog obracuna se Nesinim kadrovima.
I da ponovo odigra ulogu tekuceg gradonacelnika.

Da ne bude neke zabune, grad Beograd je pao na ovoj rekonstrukciji u svakoj mogućoj dimenziji. Ova slika na kojoj pada grad po rekonstruisanoj ulici, i pretvara se u jezero ipak nije za kritiku. Ja sam je iskoristio samo simbolično. Pri ovakvoj količini padavina u kratkom vremenskom intervalu, to je potpuno normalna pojava. Tome dodatno doprinose poprečne ulice koje se pretvaraju u bujične potoke i donose tone vode svake sekunde Moram da primetim da sada, voda dramatično brže otekne kad prestane nevreme. To funkcioniše korektno.

A, da ja živim pored klaparajućih šahtova, pa ne bi bilo tog jutra koje bi osvanulo sa takvim šahtom. Kako ovo pišem, sinulo mi je već deset gerilskih ideja...

Pesak i šut koji stoje na ulici su sigurno barem malo doprineli da se stvori jezero kao sa snimka. Opet mi nije jasno kako postoji jezero na jednom mestu (osim ako to mesto nije u nekoj "depresiji"). Valjda bi voda trebalo da teče nekim prirodnim padom i da se jezera stvaraju celom dužinom.

Još malo slika sa gradilišta koje je pre skoro dva meseca proglašeno završenim, ovako izgleda sam početak ulice:
20210611_183354.jpg

Ulazi u lokale su, najblaže rečeno, izdrndani, i tako ostavljeni:
20210611_183805.jpg

Šut je skupljen na gomilice, pre ta dva meseca i - tako je i ostavljen:
20210611_183553.jpg

Fuš, krš, nedovrš:
20210611_183842.jpg

Ovo mi je omiljena mikrolokacija:
20210614_082118.jpg

Trebalo bi raspisati novi tender i novi posao da se svaki santimetar prodje i uhvati novi zalet.

Steta jer po mom misljenju je rekonstrukcija dobra u tom smislu da kad se ne gledaju detalji ideja odlicna i izvlaci maksimum iz ove 4 ulice.

ALI , ovo je stvarno nivo otezanja i odugovlacenja koji je otprilike na slicnom, ako ne i gorem od africkih zemalja, gde projekti od par meseci traju godinama, samo sto se tamo bar dovrse.

Logično bi bilo da se odugovlačenje opravdava tim fazonom "naišli smo na neočekivane probleme, ali bolje duže raditi da sve bude u redu, nego žuriti pa da bude nikako". Ali je ovde to ispalo da se radi što duže i da na kraju ne ispadne pa čak ni osnovno dobro.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=857717#p857717:13ko8ot4 je napisao(la):
GOJE » Pon Jun 14, 2021 8:46 am[/url]":13ko8ot4]Još malo slika sa gradilišta koje je pre skoro dva meseca proglašeno završenim, ovako izgleda sam početak ulice:
Pogledajte prilog 4
Ulazi u lokale su, najblaže rečeno, izdrndani, i tako ostavljeni:
Pogledajte prilog 3
Šut je skupljen na gomilice, pre ta dva meseca i - tako je i ostavljen:
Pogledajte prilog 2
Fuš, krš, nedovrš:
Pogledajte prilog 1
Ovo mi je omiljena mikrolokacija:

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php
Фушерај над фушерајима.Ја се стварно надам да ће високи функционери фирме која је радила ову реконструкцију,али и града Београда заглавити у затвору због овога једног дана.

Ma hoće, ista firma samo dobija nove velike poslove u gradu,mislim na Energoprojekt niskogradnju, rade trenutno i bulevar Patrijarha Pavla i isto razvlače u nedogled.

А нигде нисам видео њихову оперативу на терену, свуда имају само подизвођаче.

Vrh