Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=790936#p790936:3j871pny je napisao(la):
Плусквамперфекат » 16 minutes ago[/url]":3j871pny]Па зар није некаква превенција била и ова ограда коју је геније одувао у рупу?

Pa ne znam koliko je od pomoći. Mislim da je taj deo 4 bulevara u mraku, ali i da nije, mislim da ovakva mesta moraju biti bolje obeležena.

stex_pb":1pxesl16 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=790685#p790685:1pxesl16 je napisao(la):
MC_ » Pet Nov 06, 2020 4:58 pm[/url]":1pxesl16]Sve ce trajati oko 18 meseci, a trebalo je da traje 6 meseci.
Vecina je to zaboravila.
Ali će zato za manje od 6 meseci pokazati sve slabe tačke fušerske gradnje. Kao što je pokazala i Ruzveltova, Slavija i Kraljice Marije.....
Nema veze. Zato je tu Oko sokolovo beobuilda koje snima sve mane, propuste i ostalo što se pojavi nakon rekonstrukcija, kao i stvari koje bi trebalo da se srede. :)

Screenshot_20201107_213824.jpg

Da li je ovo gradilište obezbeđeno po propisima.
Ugao Rige od Fere i Dusanove jutros.

Masonerija druže, na tom mestu je napravljen ovaj simbol. To privlači vozila pijanih i onih hi kao magnet da ni krompir ni metalna ograda ne pomažu.
Rige od Fere by Berislav Opanjković, on Flickr

A i toj ulici je davno posvećena zbirka "Prokleta da si ulico Rige od Fere", šta se drugo moglo očekivati?

Kazu da se nekad desava po selima, posle kastracije veprova da se isti okrenu i pojedu svoje krvave testise bacene u blato.
To je dobra paradigma za nas Dorcolce, za nas odnos prema ovoj rekonstrukciji gde je rok za izgradnju probijen samo 3 puta, a da izvodjac ne placa nikakve penale zbog toga.
Vesic bi mogao i da zaustavi gradnju ovog trenutka, da ostavi tako deset godina, nista se kod gradjana ne bi promenilo, ne bi ih dotaklo.
Kad bi sad uveli neoptpune tramvajske linije, sa okretanjem u Depou, opet bi gradjani bil srecni i zadovoljni.

ako izuzmemo ovu kokosarsku ogradu koja se ne vidi nocu reklo bi se da nije.. no izvodjaci radova imaju ku..obolju za bezbednost gradilista a posebno je problem sto se iza zice nalazi rupa od preko dva metra. posto je burazerska firma inspekcija to ne vidi.

MC_ nije narod blesav, kad bi se sad posvađali i isterivali pravdu po sudovima, mi bi ostali raskopani još koju godinu. Realno kasne mesec i po, Vesića nisam ni jednom primetio na gradilištu ali ovih 50-100 radnika viđam svaki dan. Silu materijala oni svaki dan iskopaju, dovezu i ugrade. Da li bi moglo brže? Pa moglo bi da recimo Tito dolazi na otvaranje sve bi bilo davno završeno, ovako završili su glavne raskrsnice uglavno na vreme, neke deonice su odavno prilično prohodne. Po meni nije neka sreća ali nije ni za neko očajavanje.

Zasto izvodjac ne bi platio penale kada je toliko zaksnio?
Da li se negde moze videti pomenuti ugovor?

Ko kaže da se njegovom krivicom kasnilo?

Znaš, jedino Vlast nešto gradi, evo decenijama koliko pratim forum Opozicija ništa nije izgradila.

Ajde da sam uklonim post da ne maltretiram admina ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791224#p791224:hedop6bg je napisao(la):
Berislav » Ned Nov 08, 2020 11:23 am[/url]":hedop6bg]Ko kaže da se njegovom krivicom kasnilo?

Znaš, jedino Vlast nešto gradi, evo decenijama koliko pratim forum Opozicija ništa nije izgradila.

Stvarno?
Mislis da izvodjac nje kriv za kasnjenje 6 na 18+ meseci?
Ko je kriv? Djilas? Zli patuljci?

Pa sam pišeš da ne znaš gde se može videti ugovor, ali jasno znaš da je prekršen i da su krivi izvođači. Ali ne pominji Đikija neće valjda opet lepi Sale da popije šamar zbog raje.

Pa reci nam gde je ugovor
Pokazi nam ugovor

Idemo fokusirano na najzanimljiviju deonicu. Kod Petra Kralja uzavrelo:
20201109_085429.jpg

Šine lepo napreduju :)
20201109_085453.jpg

Ka Višnjićevoj su izbušeni OŠ i OV:
20201109_085502.jpg

Sama rasksrnica još nije asfaltirana:
20201109_085702.jpg

Ali su tu šefica i vibro-žaba:
20201109_085725.jpg

Pogled niz Knićaninovu i na gradilište Dorćol Centra:
20201109_085736.jpg

I, konačno dođosmo do Miše Kapetana:
Pogledajte prilog 3
Gde je prokleti novi semafor (koji će naravno svi pešaci prelaziti dok je crveno):
20201109_085834.jpg

I gde će naš dragi Marko_Zemun danas ili sutra dočekati svoj nasušni grubo postavljeni granit:
20201109_085844.jpg

Prilozi

• 20201109_085801.jpg
    20201109_085801.jpg
    384,9 KB · Pregleda: 1.672
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791088#p791088:114jdp8o je napisao(la):
Martin » 07 Nov 2020 09:41 pm[/url]":114jdp8o]
Da li je ovo gradilište obezbeđeno po propisima.
Ugao Rige od Fere i Dusanove jutros.
file.php

Realno, moraš biti posebno talentovan da izvedeš ovo.

Kad kod prođem pored gimnazije i vidim onaj mural posvećen dečaku koji je zatvoren u gepeku završio na dnu Dunava sav se snuždim i zabrinem za klince.

No, sve signalizira da ulazimo u završnu nedelju kad bi mogli da vidimo finalni asfalt na celom potezu od Francuske do Kralja Petra, naravno ostali poslovi će se još dugo završavati.

Finalni asfalt je i u gornjem delu Kneginje Ljubice.

Kneginje Ljubice 1 by Dark Pale, on Flickr

Šine lepo napreduju.
Knićaninova 1 by Dark Pale, on Flickr

Na spojnoj krivini ostalo je još dva zavarivanja.
Knićaninova 2 by Dark Pale, on Flickr

I okolo-naokolo betoniranja.
Knićaninova 3 by Dark Pale, on Flickr

Višnjićeva 1 by Dark Pale, on Flickr

Šine su se probile i preko Dubrovačke, koja je danas i dodatno raskopana.
Kralja Petra 1 by Dark Pale, on Flickr

Retoričko pitanje: da li je svaki geometar sa bradom - Kalabić? Sprema se postavljanje ivičnjaka.
Gojina voda 1 by Dark Pale, on Flickr

Mislim kopanje se širi na sve strane od Kralja Petra.
Kralja Petra 2 by Dark Pale, on Flickr

Ovo zidanje oplate za izlivanje zidova nekad potraje i dan-dva.
Braće Baruh by Dark Pale, on Flickr

Budući da G. često kritikuje dinamiku radova na deonici Kralja Petra - Cara Uroša, rešili su da mu se osvete. Umesto vibro žabom podlogu za tramvaj uvaljali su prostim, običnim, nezanimljivim valjkom.
Jevrejska by Dark Pale, on Flickr

Pa jeste, kada je automobilski saobraćaj u pitanju, taj deo oko Cara Urošđa će biti poslednji. A kada su u pitanju trotoari, to još niko ne može da kaže. Nadam se da će vibro-žabe ipak imati više uspeha od klasičnih žaba. Trenutno, sve upućuje da će klasične žabe imati gde da prezime u ovom zelenom Bulevaru :)

Terorija glasi da je varenje šina najsporiji posao pa šefica vodi računa da svaki dan varioci završe svojih 4-6 varova ne verujem da mogu više. Nameste šine, zagreju, potpale pyrkonit, sačekaju da se ohladi, premere pa tek onda sledeći var. Sudeći po tome gde sada prave mesta za podlogu, stvarno ispada da će Kralja Petra - Cara Uroša - Rige od Fere biti poslednja deonica.

Danas sam krenuo od deonice gospodina B. jer sam tako bio u mogućnosti:
20201110_081408.jpg

Nisam video B. ali sam video par seniora kako prkosi zdravom razumu:
20201110_081426.jpg

Spoljašnji trotoar i dalje nije taknut na skoro celoj dužini (Kralja Petra - Pjarona de Mondezira)
20201110_081447.jpg

Vodovodne instalacije su uglavnom odrađene:
20201110_081528.jpg

Mesto vikend prevrtanja, vraćeno u prvobitno stanje (uz malu skakaonicu ispred):
20201110_081559.jpg

A ovaj najsporiji deo i dalje tavori:
20201110_081710.jpg

Šine lepo napreduju svuda, osim ovde :)
20201110_081718.jpg

E sada idemo na Petra Kralja:
20201110_081837.jpg

Raskrsnica izuzetno brzo napreduje:
20201110_081851.jpg

Moj izvor se intenzivno žabira:
20201110_081919.jpg

Bez šefice ništa ne ide:
20201110_082006.jpg

Unutrašnji trotoar čeka nasušni granit:
20201110_082029.jpg

Šine lepo napreduju :) :) :)
20201110_082122.jpg

Završavamo tamo gde je završio i unutrašnji grubo postavljeni granitni novi trotoar:
20201110_082145.jpg

Sada se povlačim se da izračunam novi presek trotoarskih radova :gobb:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782121#p782121:2gm6x649 je napisao(la):
GOJE » 09 Oct 2020 08:22 am[/url]":2gm6x649]Za mene jedan karasevdah: Ja živim život bez životaaaaaaa, kako da preboooooooolim?

No, da ne idemo dalje u off, imam za vas jednu brojčanu poslasticu. Asfalt i šine će se uraditi valjda do zime. Ono što j...e naše koke su trotoari. Lale to rade baš onako lalinski, natenane. Recimo da imamo 2,200 dužnih metara za popločavanje (levi+desni trotoar i parking mesta od Francuske do Pjarona de Tadeuša). Po mojoj gruboj proceni stanje je sledeće:

Potpuno završeno: 0 metara
Grubo popločano: 300 metara
Podloga spremna za popločavanje: 100 metara
Raskopano - čeka nasipanje i utabavanje podloge: 800 metara
Raskopano - čeka na završetak vodovodnih priključaka: 800 metara
Nije čak ni raskopano: 200 metara

Što je još luđe, trotoar nije čak ni završen na deonici kod Bajlonija, a ni kod Palmotićeve :violina:

Sva je prilika da ćemo ovu rekonstukciju pratiti još dugo, dugo.
Evo prilike da nakon tačno mesec dana izvršim novi presek stanja radova na trotoarima na deonici (Francuska-Pjarona de Mondezira):
Potpuno završeno: 0 (pre mesec dana - 0)
Grubo popločano: 900 (300)
Podloga spremna: 100 (100)
Završene instalacije, čeka nasipanje i utabavanje: 550 (800)
Čekaju se vodovodne instalacije: 200 (550, prošli put omašio u proceni)
Nije još ni raskopano: 450 (450, prošli put sam omašio u proceni)

Koliko mogu da procenim, prvo će se svuda grubo postaviti trotoar, a onda će raditi završna ukrajanja. Na nekim mesima ima baš malo posla oko ukrajanja, pa deluje da je trotoar već gotov, ali na nekim mestima će biti potrebno dosta vremena oko tog sitnog ukrajanja oko ćoškova, stabala, ivičnjaka, stepeništa, šahtova...

Da dodam i ja svoje današnje viđenje, igrom slučaja sam tri puta prošao troimenu raskrsnicu Kralja Petra - Dubrovačka - Cara Dušana.

Prvi put je raskrsnica lepo izgledala.
Kralja Petra r 1 by Dark Pale, on Flickr

U Dositejevoj ispod Cara Dušana se nešto radi, možda pripremaju konačno asfaltiranje.
Dositejeva 1 by Dark Pale, on Flickr

Za one koji prate naprsline, evo jedne nastale prirodnim putem a još nezalivena.
Dositejeva 2 by Dark Pale, on Flickr

Nulti ivičnjak.
Kneginje Ljubice 1 by Dark Pale, on Flickr

Kod kupatila stale čitave četiri i po ploče širine.
Kapetan Mišina 1 by Dark Pale, on Flickr

Šine lepo napreduju.
Knićaninova 1 by Dark Pale, on Flickr

Krugovi su spojeni, još oblaganje gumom i ostalo...
Knićaninova 2 by Dark Pale, on Flickr

Betoniranje je uzelo maha. Sve uz duvaljku, vibro ravnalicu i šeficino budno oko.
Višnjićeva 1 by Dark Pale, on Flickr

I drugi put raskrsnica je lepo izgledala.
Kralja Petra n5 by Dark Pale, on Flickr

Kralja Petra n4 by Dark Pale, on Flickr

Kralja Petra n3 by Dark Pale, on Flickr

Rade dosta i prema Cara Uroša.
Kralja Petra n2 by Dark Pale, on Flickr

I kod Ribarnice izgleda pripremaju podlogu za šine.
Kralja Petra n1 by Dark Pale, on Flickr

Ovde su postavljeni manometri i voda otiče u kolektor. Što će reći da je vodovod od Pjarona de Mondezira do Rige od Fere u funkciji.
Rige od Fere 1 by Dark Pale, on Flickr

Na ovoj strani su pošteđeni trotoari, ali to ne znači da radovi nešto kasne. Sistem im je da od ventila postave naradžastu cev, preko nje utabaju podlogu za betoniranje, a kasnije provuku vodovodno crevo. Sa druge strane je obrnuto prvo je betonirana podloga, postavljene šine pa će kasnije provlačiti vodovodne cevi i creva.
Rige od Fere 2 by Dark Pale, on Flickr

Kućica je izlivena rastavljaju oplatu.
Braće Baruh 1 by Dark Pale, on Flickr

I oplatu nose do Jevrejske gde je opet sastavljaju.
Jevrejska 1 by Dark Pale, on Flickr

Vrh