@solecar @johnny_s
Nisu me uvukli u mašineriju, nego se držim svog principa da ono što ne valja kritikujem, a ono što valja pohvalim. Odnosno, kad se u nečemu ne slažem sa vlastima i nadležnima, kažem. Isto tako, kad se u nečemu slažem, nemam problem da i to iskažem.
Ne znam na kojim još temama mislite da su me uvukli u tu mašineriju, osim možda za metro. Ali ona je posebna priča i za to sam svestan da nekima zvučim čudno, ali zato što moje gađenje prema svim pajserima koji su za prethodnih 50 godina napravili gomile promašaja, a nijedan metar metroa... nadjačava moje gađenje prema aktuelnoj ekipi i Bratstvu koji bi da prave svoj Diznilend metro. I uz to sam uvideo da mnogi ljudi na ovom forumu prosto ne znaju šta hoće. Kad je nešto fensi, što je fensi. Kad je nešto jeftino, što je jeftino...
A i kad već pričamo o trgovima, samo se setim mojih mračnih očekivanja u pogledu samog platoa Trga Republike koje sam imao dok se renovirao, pa na kraju shvatih da je mnogo bolje nego što sam očekivao. I da nije strašno da Beograd ima i jedan takav trg. Ostao sam pri istim stavovima što se tiče (dez)organizacije saobraćaja tokom radova, zatim one glupave kaldrmetine i još par stvari. Ali što se platoa tiče, dok se radilo, mislio sam da će da bude promašaj nad promašajima. Posle kad se završilo (opet, ne računajući glupu kaldrmetinu), shvatio sam da plato izgleda mnogo bolje nego što sam očekivao. Isto mi se prethodno desilo i sa obližnjim delimičnim rušenjem Jugodrva i pravljenjem Mariott hotela.
Penalim ih ja redovno, uostalom sa Soletom sam među retkima koji se iznova vraćam na probleme kanjonizacije i betonizacije grada, kao i investitorske kaubojštine. Samo, nakon 100 kritika, ne moram i nešto što ima trunku razuma i smisla, odma da dočekujem na nož samo zato što potiče od ekipe koju ne volim. Ta ekipa nikad neće dobiti glas od mene ni na jednim izborima, ali to ne mora da znači da ne mogu da podržim neke pojedinačne njihove poteze.