Šta je novo?

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića

Ne volim ga ni ja mnogo ali ne volim ni stalno menjanje naziva trgova, ulica itd.

Trg i park iznad Vukovog spomenika izgledaju ovako, ali to nije prioritet gradskoj vlasti već je 5 miliona evra vredna rekonstrukcija Trga Nikole Pašića i rušenje i zamena postojeće fontane novom.
vukov spomenik trg oktobar 2023.jpg

Trg Nikole Pasica je u sasvim solidnom stanju ..malo da se osvezi ,Ima tu nekih plocica sto treba da se zamene ,,takodje klupe ,neke sitne popravke al sve u svemu za vrlo malo sredstava moze da se dobije novi trg..cak mi se cini da je u boljem stanju nego pristaniste u karadjordevoj koje je radjeno nedavno..

Jos kad bi stubici radili i kola ne bi ulazila na trg

Запели да праве ту бине, клизалишта и остале вашаре по сваку цену.

S jedne strane, i fontana i trg jesu u fazi raspada i zreli za obnovu. Ali s druge strane, ne bih dao ovoj naprednjačkoj gamadi ni kolibu da renoviraju.

Има десетак пречих инфраструктурних пројеката, међу њима Безистан, Вуков споменик (плато), као и брдо саобраћајница.
Овде треба само текуће одржавање ког нема деценију - да се пресложи бехатон, очисте фонтана и жардуњере и закрпи шта треба.

Bas sam bio sa stranim turistima u Beogradu, odusevljeni su svime, jedino su se zalili na Trg Nikole Pasica i njegov izgled, raspadnutost i nefunkcionalnost. Moji roditelji koji su iz Beograda, ali dugo nisu bili po centru ovako turisticki isto nisu mogli cudom da se nacude koliko je centar grada sredjen besprekorno i kako je samo Trg Nikole Pasica ostao u tako jadnom stanju. Prolazili smo pored sumornih faca ljudi koji tu zive i rade i samo su odmahivali rukom kada smo hteli nesto da ih pitamo u vezi trga i govorili da ih nista ne pitamo i da sve i sami vidimo.

Dogadjaj koji se nikada u istoriji nije desio.

Ово ново-старо решење су поједини ономад, док је постојало, поспрдно назвали "појилом".

Vrh