[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=874688#p874688:3129rn6q je napisao(la):Vondarkhol » Сре Авг 25, 2021 9:39 pm[/url]":3129rn6q]Често се ствари објективније посматрају коад ниси директан учесник. Из данашње перспективе,сваки аспект СФРЈ, осим можда нужне урбанизације и решавања стамбеног питања великог броја грађана, био је негативан за Србију.
Više govori to što si uspeo da upadneš u njihovu mašineriju, gde oni ništa ne rade na nekom delu grada ili objektu (ne održavaju), pa onda ti (mislim uopšteno na bilo kog građanina) onda sam počneš da ih "moliš" da nešto rekonstruišu ili sruše neki objekat i grade nešto novo. Sličan princip i sa gradskim prevozom.Ne slažem se baš.
Evo prekjuče sam prošao kroz Pašićev trg. U sve gorem stanju je. Ploče fontane su popucale i odlepile se na jedno 30% površina spojeva. Žardinjerama otpadaju betonske obloge i klupe. Pločice su popucale i oronule. Osvetljenje spomenika radi na pola. Stubići na ''špicu'' raspad a male žardinjerice (veličine stubića) se bukvalno dezintegrišu.
Mogu da razumem da neko kaže ''ne d'o Bog da SNS radi neku rekonstrukciju'' ili ''da bog da ti SNS renovirao stan!''
Ali da je trg u sve lošijem stanju, to je neosporiva činjenica. I svakim danom, rekonstrukcija će mu biti sve hitnija i potrebnija.
Ovih dana kad budem prolazio opet, uslikaću pa da se lepo vidi sve u detalje.
Pa šta je to ako nije rekonstrukcija...? Ili ja imam pogrešno tumačenje reči rekonstrukcija?Цео трг се пресложи, попуцале плоче се замене.
Zamislimo ovakvu situaciju. Pukne par behaton kocki nakon X godina. Niko to ne dira nego priča kako ne treba ništa dirati, jer će sutra da pukne na drugom mestu, preksutra na trećem... Jedino logično rešenje je da se sačeka da prostor toliko propadne da je na kraju najisplativije da se ceo prostor rekonstruiše. Kome je sve ovo logično?Ali sve u svemu, obrni okreni, sve se svodi na rekonstrukcije. Jedina je razlika da li bi ih bilo 20 mini-rekonstrukcija i tako svake godine (dok se ceo ogroman prostor ne sredi) ili jedna velika.