Super. Da dobijemo jos jedan Bezistan.
Есад Паша Топтани би требало обавезно да има улицу и макар бисту у БеоградуДимитрију Туцовићу би остатке требало послати за Тирану да му они дижу споменик а у Београду да се дигне споменик албанском политичару који се борио против албанског империјализма над Србима. Мислим да би то било фер само да нађемо једног таквог
Konkretno ovom trgu samo fali redovno održavanje, nove klupe, zamena oštećenih ploča. Sve drugo je nepotrebno,a naročito nova fontana.Мислим да је ова дискусија још један пример колико велики део нашег народа воли да троши времена у јаловим причама, прежвакавању, убеђивању. Зато и није могуће доћи до тога да сви буду задовољни. Нама је потребан брзи напредак, па макар и не идеалан, како би колико толико достигли неке стандарде. Замислите када би се око сваке одлуке или приче месецима дискутовало... Онај ко има власт, новац и моћ доноси одлуке... Затим ће то радити неко други када буде у прилици. Они којима себе сматрају опозицијом, боље да почну да причају шта су им планови, идеје, а не само неселективно да пљују, тако себи додатно смањују шансе... и наравно смањују себи шансе тиме што је један део њих изразито анти-српски оријентисан, чиме одбија многе људе које су против власти, али који воле своју државу, традицију, РС, Русију и слично... Мислим да је далеко већи проблем ужасан квалитет радова који су рађени највећим делом у време Весићеве управе (већином, не све...) Такође, следећи велики проблем је неодржавање већ изграђеног и направљеног. Када би радови били квалитетни и када би се град боље одржавао, то би био суштински искорак. Слажем се да је у многим случајевима довољно да се нешто умије, а да не мора да се све изнова прави...
Мислим да је ова дискусија још један пример колико велики део нашег народа воли да троши времена у јаловим причама, прежвакавању, убеђивању. Зато и није могуће доћи до тога да сви буду задовољни. Нама је потребан брзи напредак, па макар и не идеалан, како би колико толико достигли неке стандарде. Замислите када би се око сваке одлуке или приче месецима дискутовало... Онај ко има власт, новац и моћ доноси одлуке... Затим ће то радити неко други када буде у прилици. Они којима себе сматрају опозицијом, боље да почну да причају шта су им планови, идеје, а не само неселективно да пљују, тако себи додатно смањују шансе... и наравно смањују себи шансе тиме што је један део њих изразито анти-српски оријентисан, чиме одбија многе људе које су против власти, али који воле своју државу, традицију, РС, Русију и слично... Мислим да је далеко већи проблем ужасан квалитет радова који су рађени највећим делом у време Весићеве управе (већином, не све...) Такође, следећи велики проблем је неодржавање већ изграђеног и направљеног. Када би радови били квалитетни и када би се град боље одржавао, то би био суштински искорак. Слажем се да је у многим случајевима довољно да се нешто умије, а да не мора да се све изнова прави...
Иако се политички, идеолошки вероватно ни у чему не слажемо, тебе заиста ценим јер ми се чини да ипак не спушташ разговор на ниво исмејавања и личних увреда. Сви смо људи, различито мислимо, на различите начине желимо добро нашем граду и земљи. Али и за форум и за наше друштво у целини је важно да се ниво разговора и укупне атмосфере полако подиже. Заиста овако мислим, да неко не протумачи да је ово речено са иронијом...Konkretno, kada su ljudi iz opozicije izneli planove šta i kako bi (u)radili u Beogradu, baš na ovom forumu se komentarisalo kako nisu normalni i kako nemaju kontakt sa realnošću, kako nemaju predstavu koliko bi novca trebalo za takve njihove projekte i zamisli i odakle bi se uopšte nabavio (obezbedio) novac potreban za sve to. Većinom, isti ti koji su tako komentarisali, su na drugim temama pričali o tome kako nisu zadovoljni sa aktuelnom vlašću, ali da je opozicija ništa bolja i da nemaju za koga da glasaju, jer neće tamo nekom ko ih iritira i jede im džigericu (čitaj svaki političar na sceni u Srbiji), da daju glas. A kada bi pitao ljude, kada treba da se izađe i fizički stane u odbranu nečega ili uradi nešto konkretno, što nije palamuđenje po društvenim mrežama i forumima, 90% njih bi našlo neki izgovor zašto ne bi moglo da se angažuje.
Prazno, mrtvo, sablasno.
Pogledajte prilog 186292Pogledajte prilog 186293Pogledajte prilog 186294Pogledajte prilog 186295Pogledajte prilog 186296Pogledajte prilog 186297Pogledajte prilog 186298Pogledajte prilog 186299Pogledajte prilog 186300Pogledajte prilog 186301Pogledajte prilog 186302Pogledajte prilog 186303Pogledajte prilog 186304Pogledajte prilog 186305Pogledajte prilog 186306Pogledajte prilog 186307Pogledajte prilog 186308Pogledajte prilog 186309Pogledajte prilog 186310Pogledajte prilog 186311Pogledajte prilog 186312
Немам намеру да се спуштам у политику, само кажем концептуално, мермер је племенитији и квалитетнији материјал, њиме је почела бити поплочавана пешачка зона крајем осамдесетих са планом ширења и логично би било да се задржи униформност материјала, бар пешачких зона и централних тргова је, а и фонтана обложена мермерним плочама.