Šta je novo?

Rekonstrukcija Topličinog venca

У мерама штедње и забране запошљавања је највише осакаћена оператива, и то свуда, од комуналних служби, до здравства, полиције, школства...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632786#p632786:3hbub86c je napisao(la):
astrodule » Ned Jun 23, 2019 11:07 am[/url]":3hbub86c]Nema Vodovod dovoljno ljudi, nema Beograd put dovoljno ljudi (ne krpe rupe koje sam prijavio), nema Zelenilo dovoljno ljudi (ne čiste đubrijere niti uklanjaju polomljeno granje), nema Čistoća dovoljno ljudi (kontejneri mi se prazne svaki drugi dan)...

Ništa zato, otvaraj novo gradilište...
Kako zelenilo nema dovoljno ljudi? Moj kraj barem dva puta mesečno kose. :)

Evo i kod mene su ispraznili đubrijere posle 2 dana, a žbunje koje ometa preglednost su ošišali posle 3-4 nedelje. I da ne budem zlonameran, granje koje su uredno skupili pre par meseci su pre oko mesec dana odneli. Mada, evo, jedna gomila stoji blizu moje zgrade neodnešena nedeljama...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632813#p632813:1n9cpv5m je napisao(la):
Дошљак » 23 Jun 2019 11:31[/url]":1n9cpv5m]У мерама штедње и забране запошљавања је највише осакаћена оператива, и то свуда, од комуналних служби, до здравства, полиције, школства...
Сакате оперативу у корист непотребне администрације. Уф како би нам добро дошао један Сакашвили који је сатрао 90% бирократије у једном дану (буквално) јер су били безобразни

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632813#p632813:1rlsbz33 je napisao(la):
Дошљак » Ned Jun 23, 2019 12:31 pm[/url]":1rlsbz33]У мерама штедње и забране запошљавања је највише осакаћена оператива, и то свуда, од комуналних служби, до здравства, полиције, школства...
Baš tako, odlično zapažanje. Na to nas je svojevremeno upozoravao i profesor menadžmenta (nije taj menadžment na koji mislite :D ovde se zapravo učilo nešto primenjivo) koji nam je lepo objasnio kako posle svake ''reforme'' koju skroje birokrate, produktivnost na kraju opadne, a broj birokrata se samo poveća. Jer to upravo i jeste birokratija. :D

e4e70044d46615cfcdac0fe105989d2d.jpg

Jedna iz kola od juce (25.06).

Nije mi jasno zasto po sredini ulice nisu postavili kaldrmu (kao na Obilićevom vencu) nego su ostavili ploce koje ce popucati prvom prilikom kada tuda prodje neko dostavno vozilo, a to je sasvim izvesno cak i ako je nisu predvideli za ogranicen pristup nekim vrstama vozila u nekovreme (jer to sto ce postaviti po neki stubic nece spreciti da ih neko sutra pocupa i prodje).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa zar nisu mogli da bolje centriraju to drvo ili rešetku? Šta će se desiti za par godina, kada stablo dođe do ivice rešetke?

Inače, ovo je po meni, najbolji način uklapanja drveća na pešačkim površinama - rešetka u nivou (kao u Srpskih vladara i na Terazijama)

Park Vojvode Vuka na Topličinom vencu uskoro će dobiti potpuno novi izgled.

- Grad je izdvojio 60 miliona dinara kako bi uredio skoro 4.000 metara kvadratnih parka. Ovaj park je godinama bio neuređen sa malo zelenila i bez sadržaja za decu i odrasle. Sada će to biti moderan, uređen park kakav zaslužuju stanari Varoš kapije i Beograda. Radovi će biti završeni do 1. septembra - najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Podsetimo, ovde su već u toku radovi na rekonstrukciji Topličinog venca.
https://www.blic.rs/vesti/beograd/park- ... ed/p5jnl1p

Омогућено је лево скретање из Бракове улице из правца са НБГ-а у Поп Лукину улицу. Надам се да је та измена само привремена.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633784#p633784:3nbo9paa je napisao(la):
Vračarac » Sre Jun 26, 2019 1:37 pm[/url]":3nbo9paa]Mislim da je ovo najrealniji render

file.php

Ne verujem. Ako je onaj bager sa Vracarceve slike vec prokrcio samo dijagonalni put prema spomeniku, a ne celu povrsinu, onda kapiram da ce pratiti noviji render iz "Blica".

One kante i klupe i ogradicu umjesto da su sklonili stedili iskoristili negdje drugo oni bagerom to sklanjaju ...ima se moze se ...

Ovaj novi projekat je lošiji od prethodnog. Centar parka bez hlada, a posadili drveće obodom uz Džokej klub i Muzej primenjene umetnosti da sakriva lepe fasade. Sve naopako..

Ako uklone onu cesmu iz parka nisu normalni ...

Najzad je nekome pukao film pa se pobunio zbog nedovoljno zelenila. Jedva čekam da trenutno vladajući lobi "praznih i betoniranih trgova" ode u penziju ili ih neko otera. To je kvazi intelektualna estetika grada kao mašine i apstraktnog art objekta, gde nabeđeni arhitekta-umetnik zadovoljava sam sebe, gde krajnje redukovane geometrijske forme i prazan prostor vidi nešto jako moderno i "velegradski", a za prave potrebe ljudi u javnom prostoru ga je apsolutno baš briga.

Nadam se samo da ce ova rekonstrukcija parka donekle uticati na odlazak golubova cergara, sad nece imati toliko hrane pa mozda odleprsaju negde iskreno se nadam.

са једне стране ми је драго да се народ коначно буни против катастрофалних Подрекиних решења а са друге стране ово ново решења из Блица комотно може да се придружи А блоку у комично лошој организацији простора

Nažalost, i pored više zelenila mora se priznati da je novo rešenje jadno i nikakvo.

Vračarac":1a6yhap6 je napisao(la):
Nadam se samo da ce ova rekonstrukcija parka donekle uticati na odlazak golubova cergara, sad nece imati toliko hrane pa mozda odleprsaju negde iskreno se nadam.
Šta tebe tangiraju golubovi u parku kada živiš na Vračaru? K'o da svaki dan tamo obitavaš pa da su ti dojadili.
Ovim novim rešenjem će da rasteraju i ono ljudi što je do sada dolazilo tamo. Kao ispunjen zahtev građana za više zelenila. Uklone drveće koje tamo raste godinama i stvara hlad , posade neke mladice , naliju gomilu betona i okolo tresnu travu i eto sad stavili više zelenila , a suštinki park će izgledati ko očerupana živina gde će temperatura leti biti samo još veća i situacija nepodnošljivija. Plus što ako budeš hteo da se osvežiš (rashladiš) , moraćeš ili da svratiš do nekog kafića ili da ganjaš prodavnicu sa rashlađenim pićem , jer česmu nećeš više imati.
Umesto da centar grada ozelenjavamo , jer kuburi sa istim , mi se trudimo da ga sa svakom novom rekonstrukcijom bude još manje , i da što više ličimo na gradove koji su okovani sivilom betonskih zgrada i ulicama bez drvoreda.

Vrh