Šta je novo?

Rekonstrukcija Topličinog venca

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=631468#p631468:1qv2c2ol je napisao(la):
stf » Sre Jun 19, 2019 10:47 am[/url]":1qv2c2ol]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=631264#p631264:1qv2c2ol je napisao(la):
solecar » 18 Јун 2019 03:13 pm[/url]":1qv2c2ol]Znači on je kriv što je gradska uprava odlučila da centar grada pretvori u proširenu pešačku zonu , što ništa suštinski bitno nije urađeno na poboljšanju Skadarlije i Kosančićevog venca , što se istovremeno rade rekonstrukcije Trga republike , Karađorđeve , poteza Vukov spomenik - Kalemegdan , što je posečeno drveće na Kalemegdanu... Da nije možda kriv i za širenje prostora koji zauzimaju kiosci sa dodavanjem novih rashladnih frižidera po drugim opštinama , ili možda za bašte kafića po drugim opštinama koje sužavaju prostor pešacima , ili možda za to što još uvek nije započeta rekonstrukcija Bulevara od Cvetka do Ustaničke , što Južni bulevar (od Maksima Gorkog ka Zvezdari) i Gospodara Vučića još uvek izgleda kao da ga je pogodila bomba...

Не шири тематику да би релативизовао проблем за који је дотични једини одговоран.

Баште кафића су на овом форуму једно од три највећа зла у граду већ годинама. Све што се критикује за пешачку зону почива на баштама кафића. Од тезе да се зоне шире због кафеџија па до угрожавања безбедност станара затварањем ПП пролаза баштама кафића, проблема достаних комбија, хитне помоћи јер нико не може нигде да прође од башти кафића.

Ширење пешачких зона се испоставило да није проблем већ је проблем у функционисањеу истих а функционисање је највише угрожено због башти кафића. А за баште кафића крив је искључиво Бастаћ.
Ne skreći sa tematike da bi relativizao stanje stvari. To šta neko ovde piše , nema ama baš nikakve veze sa činjenicom da je neko morao da donese odluku o širenju pešačke zone , što je indirektno dovelo i do povećanja slobodnog prostora za bašte kafića. Dalje , postavlja se pitanje , ako je mogla da se započne rekonstrukcija Topličinog venca a da nisu prikupljeni svi potrebni papiri , i da se ogluši o odluku Starog grada se ne odobri seča stabala na Kalemegdanu , kako je moguće da ne može da se reši jedan vrlo jednostavan problem kao što je nekontrolisano širenje bašti u pešačkoj zoni u centru i izgranja objekta u neposrednoj blizini posečenih stabala na Kalemegdanu?
Drugo , ovde niko nije izmišljao toplu vodu , već je komentarisao ono što su pisale novine. A novine su pisale da je požar u okolini Kneza bio većih razmera nego što bi inače bio , jer vatrogasci nisu mogli da prođu zbog bašti kafića. Dalje , postavljen je na Obilićevom vencu onaj novogodišnji lavirint koji su redovno kačila dostavna vozila , sve dok jednog dana nije neko pomerio deo istog. Čisto , podsećanja radi , ti si na ovo sa baštama rekao da ne vidiš da je ikakav problem da se pomere te dve stolice viška , za koliko su se raširili kafići u pešačkoj zoni , kako bi mogla da prođu dostavna vozila , hitna pomoć , vatrogasci i sl.

Sirenje i granice pjesacke zone projekat ideja je uradjena prije 40 godina to smo isto konstatovali postoji knjiga knez mihajlova u izdanju sanu...
Sto se tice pp puteva oni su definisani a vatrogasci imaju planove za svaki objekat kuda se prilazi itd
U razogoru sa vatrogascima veca su im prepreka divlje parkirana kola nego baste
Ono sto treba definisati jeste prostor za vatrogasne platforme oko zgrade u drugoj boji i ko tu parkira da mogu da ga udare bez da odgovaraju kao i pozarne puteve ...
Takodje je definisan i nacin dostave i snadbjevanja za PZ
Samo sa istim nisu na zalost upoznati vozaci dostavnih vozila a cesto krse namjerno jer im je tako lakse niko ih ne kaznjava za jurcanje knezom i okolnim ulicama...
Evo sad ce i vrabac da proradi bas me zanima njegova ruta ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595260#p595260:1y0xk2g9 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Jan 15, 2019 1:29 am[/url]":1y0xk2g9]Kao što sam i očekivao, ljudi koji ni ne žive u centru su ubeđeni da znaju situaciju u njemu bolje od onih koji tamo stanuju...

Ovo je neka peta situacija/tema na ovom forumu gde sam naišao na takav fenomen.

Pa šta s tim. Da se nije možda situacija toliko popravila da je napisano postalo prevaziđeno?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632065#p632065:lyb088pu je napisao(la):
solecar » Pet Jun 21, 2019 12:51 am[/url]":lyb088pu]Da se nije možda situacija toliko popravila da je napisano postalo prevaziđeno?

Jel vi to nas nešto pitate?
To pitaj Marko Bastaća, nismo mi sa foruma izdali dozvole za te bašte nego on.

Ко има надлежност да уклања баште? Комунална инспекција, општинска, градста, комунална полиција? Мора да се зна неки ред.

Bastać je bu**** i folirant. Druga strana istog novčića.

Samo, moram da pitam... jel Bastać kriv i kada saobraćajna policija stoji na 5 metara od limuzina iz kafića koje blokiraju ulicu a ne mrzi ih da dr**ju porodična vozila što izlaze iz Rajićeve? Jel Bastać kriv i što ugostiteljski objekti na divljaka odlažu svoje smeće u kontejnere koji uopšte nisu namenjeni njima i za koje nemaju pravo da ih koriste? Jel Bastać rasterao i poukidao kontejnere u 6 gradskih blokova kad se izgradila Rajićeva, da ''ne ruže okolinu''?

Inače, imao sam posla i sa opštinskim i sa gradskim službama. I mogu samo da kažem - ista neposobna g.... Neki manje korumpirani, neki više. Ali u proseku - nesposobne trutine, krpelji društva i zajednice. Samo što se ovde sve svaljuje na ove opštinske. A ignorišu brljotine i trulež ovih drugih. A Bastać, sve i da je najgori na svetu, može da ima uticaja na mene kao građanina samo u reonu od Ušća do Londona. A ovi ostali imaju uticaja svugde. I svaki dan postaju sve inventivniji u svojoj gluposti, korumpiranosti i licemerju. Samo ih gledam, širom grada, kako prave svoj mali brlog korupcije i bezakonja. Da sam snimao i slikao sve što sam video na ulicama, imao bih dovoljno materijala za srpsku verziju The Wire. A ko zna šta se tek dešava iza zatvorenih vrata...

Eво нешто са е-управе...

Naziv usluge
Postavljanje bašte ugostiteljskih objekata

Organ zadužen za sprovođenje
GRAD BEOGRAD - GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
SEKRETARIJAT ZA SAOBRAĆAJ
SEKTOR ZA TEHNIČKO REGULISANjE SAOBRAĆAJA
ODELjENjE ZA STACIONARNI SAOBRAĆAJ
ODELjENjE ZA KOMUNALNE POSLOVE GRADSKE OPŠTINE

Opis
Svrha postupka je izdavanje saglasnosti za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta ili potvrde o daljoj važnosti saglasnosti za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta.

Gde i kako
Kontakt telefoni Sekretarijata za saobraćaj: 011/3309-599, 3309-446 i 3309-170

E-mail: info.saobracai@beograd.gov.rs

1. Saglasnost za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta

Postupak se pokreće podnošenjem pismenog zahteva na šalteru pisarnice nadležne gradske opštine uz prilaganje tehničke dokumentacije, dokaza o uplati gradske administrativne takse za izdavanje saglasnosti i saglasnosti vlasnika odnosno korisnika prostora dela zgrade ispred koje se postavlja bašta ugostiteljskog objekta. Odeljenje za komunalne poslove nadležne gradske opštine podneti zahtev sa pratećom dokumentacijom prosleđuje Sekretarijatu za saobraćaj na izdavanje saglasnosti za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta. Najdocnije u roku od 60 dana Sekretarijat za saobraćaj donosi odluku i o tome obaveštava Odeljenje za komunalne poslove nadležne gradske opštine, koje u daljem postupku procesuira zahtev i o konačnoj odluci o prihvatanju ili odbijanju zahteva obaveštava podnosioca zahteva.

Po potrebi, a pre konačne odluke nadležne gradske opštine, na zahtev opštine, spise predmeta Sekretarijat za saobraćaj šalje na dalju nadležnost: Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, JKP ''Zelenilo Beograd'', gradskom ili republičkom organu za zaštitu spomenika kulture i Upravi protivpožarne policije.

2. Potvrde o daljoj važnosti saglasnost za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta

Postupak se pokreće podnošenjem pismenog zahteva na šalteru pisarnice nadležne gradske opštine uz prilaganje propisane dokumentacije i dokaza o uplati gradske administrativne takse za izdavanje potvrde na izdatu saglasnost. Odeljenje za komunalne poslove nadležne gradske opštine, po službenoj dužnosti traži od Sekretarijata za saobraćaj potvrdu o daljoj važnosti saglasnosti za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta. Najdocnije u roku od 60 dana Sekretarijat za saobraćaj donosi odluku i o tome obaveštava Odeljenje za komunalne poslove nadležne gradske opštine, koje u daljem postupku procesuira zahtev i o konačnoj odluci o prihvatanju ili odbijanju zahteva obaveštava podnosioca zahteva.

TAKSA

Saglasnost za zauzeće javne površine zbog postavljanja privremenih i povremenih objekata
Gradska administrativna taksa tarifni br. 5, tač. 7
Primalac: Grad Beograd
Na žiro račun broj: 840-742241843-03
Poziv na broj 97 27-501-08
Iznos takse 3.736,00 dinara

Potvrda na izdatu saglasnost za zauzeće javne površine radi postavljanja bašte ugostiteljskog objekta
Gradska administrativna taksa tarifni br. 5, tač. 8
Primalac: Grad Beograd
Na žiro račun broj: 840-742241843-03
Poziv na broj 97 27-501-08
Iznos takse 2.451,00 dinara

Ево, конкретно, сад знамо ко је све надлежан и укључен у давање дозволе. Само се мени чини да се међу свим овима игноришу ватрогасци у ланцу одлучивања.

Dakle, Sekretarijat za saobraćaj (na nivou Grada), bez njihovog odobrenja Opština ne može da overi dozvolu za baštu na trotoaru?

I onda, u praksi, preduzetnik/firma može i da tuži Opštinu ako ne izda dozvolu u slučaju da su dobijene sve saglasnosti na nivou Grada?

Mene više zanima broj telefona na koji možemo da prijavimo sve bašte koje izlaze iz zadatog okvira.
A što se tiče starosti članka, ne, stiuacija nije bolja, ali moja prva reakcija kad sam video članak je bila "ju, kad je bio požar?!", pa sam samo hteo da istaknem da je vest kao vest stara.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632223#p632223:2kkvfwqo je napisao(la):
relja » Pet Jun 21, 2019 2:19 pm[/url]":2kkvfwqo]Dakle, Sekretarijat za saobraćaj (na nivou Grada), bez njihovog odobrenja Opština ne može da overi dozvolu za baštu na trotoaru?

I onda, u praksi, preduzetnik/firma može i da tuži Opštinu ako ne izda dozvolu u slučaju da su dobijene sve saglasnosti na nivou Grada?
I na kraju ispada da je Bastać glavni krivac za izdavanje dozvola za bašte na Starom gradu. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632278#p632278:13vagtn0 je napisao(la):
solecar » 21 Jun 2019 03:10 pm[/url]":13vagtn0]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632223#p632223:13vagtn0 je napisao(la):
relja » Pet Jun 21, 2019 2:19 pm[/url]":13vagtn0]Dakle, Sekretarijat za saobraćaj (na nivou Grada), bez njihovog odobrenja Opština ne može da overi dozvolu za baštu na trotoaru?

I na kraju ispada da je Bastać glavni krivac za izdavanje dozvola za bašte na Starom gradu. :)

Pa ovome što Došljak preneo sa E-Uprave, opštine su u ovoj proceduri samo servis građana-preduzetnika za predavanje zahteva i preuzimanje rešenja, a na nivou grada se sve rešava u stručnim službama.
Što je i logično: naravno da neko iz Mladenovca, Grocke, Sopota... ne treba da ide u centar grada da preda i podigne papir, kad to može da uradi u svojoj matičnoj opštini.

Jel ova priča ima kraja? Da li Goran Vesić može išta da dovede do kraja...

#neverendingstory

Данас око поднева, допада ми се улица, светиљке ми се не допадају; као што стара калдрма одудара од новијих зграда на Косанчићевом венцу, тако овде нове светиљке одударају од старих зграда:

Ja stvarno ne mogu da razumem ove ljude koji sede i pijuckaju kafu tako blizu gradilista (na 2-3 metra) i blenu ko telad. je*******ene seljacine. :bash: :bash: :bash: :bash:

Ja kas sam mali bio, obozavao sam da stavim stolicu pored prozora i gledam tada gradiliste prekoputa :mrgreen: uzivao sam da gledam gradjevinske masine :D Tako da ja imam razumevanje prema tom fetisu :lol:

Tako postaju neki klinci buduci gradjevinci arhitekte ....

Ovo isto kao onaj ogromni plavi kontejner što stoji na kraju Skadarlije u Cara Dušana, radovi završeni odavno a niko da se seti da skloni ono ruglo.

Нема водовод довољно радника да отера тај контејнер. Из истог разлога се и одуговлачи овај део Топличиног венца који сад копају.

Nema Vodovod dovoljno ljudi, nema Beograd put dovoljno ljudi (ne krpe rupe koje sam prijavio), nema Zelenilo dovoljno ljudi (ne čiste đubrijere niti uklanjaju polomljeno granje), nema Čistoća dovoljno ljudi (kontejneri mi se prazne svaki drugi dan)...

Ništa zato, otvaraj novo gradilište...

Vrh