Šta je novo?

Rekonstrukcija Požeške ulice

Pa nema razloga za protestom,jer su pre neki dan objavili na studi B da će čim dozvole vremenski uslovi,Beograd put,1,5 mesec raditi na dovršavnanju ili saniranju aljkavo obavljenog posla SWIETELSKOG(Austrija), ato uključuje trotoare,prolaze,rupe i sl. e sad je jeko bitno da to odrade kako treba,pa ćemo motriti na nih svaki dan,bar mi koji tu živimo,a Grad je reagovao posle pritužbi upravo objavljenim na Beobuildu,skočio mu rejtinig i akcije na berzi,te mu Čestitamo! :)

E dobro onda, rekoh već, nisam od onih nerazumnih koji samo pljuju. Ovo sad je definitvno loše, ali se sve da popraviti. Neka srede i OK. Što ti reče, "samo vas gledamo"! :)

Danas je 15. februar, dan za kada je predviđen završetak velike rekonstrukcije Požeške, posle bezmalo 30 godina. Sledi samo par slika, nije baš vreme naklonjeno fotografisanju, mnogo što šta je prekriveno snegom. Ovo je samo na prvi pogled i u par stotina metara. Ima i gorih primera: šahtovi, okretnica nedovršena, praktično svi delovi oko trotoara, za šta smo već čuli da će uskoro raditi.

Ugrao Požeške i Petra Mećave, kod Doma zdravlja. Oštećenje. Koliko će biti za mesec, dva, tri...?

28ml650.jpg

2cxazh1.jpg

Autobuska stanica kod Doma zdravlja. Na banderi je rupa kao i na ogromnom broju drugih, farba sa betona se već uveliko skinula. Kao što već rekoh taj beton ne liči ni na šta!!! Nije urađeno ono toniranje ili nešto tako:

24cb6vq.jpg

Semafor, opet poklopac:

244bnkk.jpg

Na mnogim mestima duž ulice se izvukla livena guma pored šina. Ili visi u fronclama ili je uopšte nema!!! Nije prošlo ni dva meseca.

2s93ifs.jpg

kcm6b7.jpg

Oštećenje. Sada malo, za koji mesec?:

w6v30j.jpg

Na sred trotoara, rupa pored šahta, prekrivena snegom - Opasno mesto!

122yt6r.jpg

TO BE CONTINUED...

Stevo, ovo sam slikao na brzinu, u roku od 5 minuta. Kažem, loše je vreme pa nisam išao dalje. Ovako je duž cele ulice, a na nekim mestima zaista i gore. I to je ODMAH nakon "rekonstrukcije" koja bi trebala da doprinese tome da ulica bar neko vreme izgleda pristojno. Kako sad izgleda, vidite i sami.

Kol'ko rekoše? 900 mil. dinara? Osam meseci maltretiranja? Aloooo...

Sacekaj da se otopi sneg pa ce se videti gde je sve popucalo. A onda ajd nanovo u kopanje i trosenje budzeta...

Svaka Čast ,to je realno stanje,ai samo delić i kada se optopi sneg i grane sunce videće se pravo stanje ovo je LRT FIASCO u Požeškoj!Ne moramo da čekamo kataklizmu i 2012,ARMAGEDON...ima li adekvatne reči da se opiše,verovatno bi i promena magnetnih polova ostavilo manje posledice :kafa:

Nisam želeo da propustim današnji dan, jer je 15.02. i ako se dobro sećam, po ugovoru, do danas je trajala rekonstrukcija, iako radnika nema skoro od Nove godine. Kada se otopi sneg dobićete nove fotografije. Nadam se da neko iz gradskih vlasti čita ovaj forum.
Cilj fotografija nije pljuvačina, već da se nešto uradi, ako je ikako moguće.

Pa sramota ih (SWIETELSKOG) da preda radove investitoru,a ovi ih ne bi ni primili... :dil:

Nije SWIETELSKI kriv. Oni su samo uzeli lovu. Podizvođač je radio. :D

Neće biti,zna se čije ime stoji u ugovoru,i u čije ime su izvođeni radovi,a to što je SWIETELSKY dozvolio da im se sroza ugled i ime je samo niihova unutrašnja stvar,te nek snose konsekvence ako su znali da uzmu lovu sada nek je vrate :D

inspekcija komunalna hitno mejlovi smaranje sluzbenika koje mi placamo nasim porezom :mad: :mad:

Ma videli su i sami šta im uradiše ,pa najvili sanaciju Beogradputa... :kafa:

direktor":39li0e27 je napisao(la):
inspekcija komunalna hitno mejlovi smaranje sluzbenika koje mi placamo nasim porezom :mad: :mad:
Ja ću još fotografisati, kao što rekoh, samo da se vreme popravi. Ko god želi može slobodno koristiti ove fotografije i slati inspekciji.

Da, koji su e-malovi tih inspekcija, ako neko ima, da ne jurim sad po netu?

Inace, itekako je SWIETELSKI kriv. Sta Grad,a pogotovo građane briga ko je podizvođac. Bitno je ko je u ugovoru. A inace, zar ne bi trebalo da se pare isplaćuju nakon izvršenih radova i prijema.
Ili deo unapred, a deo posle. Pa ako nisi završio u datom roku i odgovrajućim kvalitetom ne isplati se, a oni neka slobodno tuže. Pa na sudu da se dokaže ko je tu šta (u)radio? A tim ostatkom para da se lepo plati sređivanje onoga šta ne valja.

I dali ce za nedelju dana na mestu biti ekipe da srede sve te stete i nedostatke? Sigurno nece :bash: Nego ce se ostaviti tako da truli i raspada sledeih 10 godina.

kiza_BB":dcbwi41b je napisao(la):
direktor":dcbwi41b je napisao(la):
Ja ću još fotografisati, kao što rekoh, samo da se vreme popravi. Ko god želi može slobodno koristiti ove fotografije i slati inspekciji.

Da, koji su e-malovi tih inspekcija, ako neko ima, da ne jurim sad po netu?

Inace, itekako je SWIETELSKI kriv. Sta Grad,a pogotovo građane briga ko je podizvođac. Bitno je ko je u ugovoru. A inace, zar ne bi trebalo da se pare isplaćuju nakon izvršenih radova i prijema.
Ili deo unapred, a deo posle. Pa ako nisi završio u datom roku i odgovrajućim kvalitetom ne isplati se, a oni neka slobodno tuže. Pa na sudu da se dokaže ko je tu šta (u)radio? A tim ostatkom para da se lepo plati sređivanje onoga šta ne valja.
Naravno da je SWIETELSKI odgovoran. Moj komentar je bio sarkazam. Već od obnove Nemanjine razne firme i neki gradski funkcioneri, loše odrađene poslove pravdaju neodgovornim podizvođačima. Na taj način, obmanjuju javnost. Nadam se da sa Požeškom ova ekipa u g.skupštini neće uraditi isto.

KIZO druže svaka ti čast na slikama, al ako bismo pokačili slike svim nedostatcima na rekonstrukciji Požeške ova tema bi samo u slikama bila ono 100 stranica. Na svim delovima je ista priča već je beton popucao, guma oko šina poiskakala napolje ili je nema ili je u fronclama, trotoari počeli da pucaju, šahtovi bez poklopaca, bandere bez poklopaca , automobila koliko oćeš na behatonu još se bune kad ih upozoriš, policije nigde. Sto kaže moja komšinica koja je kolicima sa bebom išla od okretnice do pijace, IŠLA SAM PO ŠINAMA SAMO MI JE TREBALO DA IZBACIM TROLU PA DA IZIGRAVAM TRANBELJ, jer po trotoaru su parkirani automobili, kod Doma zdravlja kod Tehnomanije ili ti tehnosrbije od doma zdravlja sa gornje strane do Sity hola čak su zauzeli i onaj deo de je pre bila Jugoplastika pa su ej sad porušili a nigde nema tj ima na nekim delovima spušten trotoar za prilaz zgradama i to samo za hitnu pomoć ili vatrogasce. Opet će biti nedaj bože da kad izgori nečiji stan nemogu vatrogasci da priđu od parkiranih vozila.

Slažem se Dragane. Zato sam i rekao: "Ovo je samo na prvi pogled i u par stotina metara". Ipak je bolje da se vidi, nego samo priča. Jedna slika - sto reči! :)

Ljudi, dzaba svo ovo pisanje, upravo je Studio B pre nekih 15tak minuta pustio prilog-intervju o Pozeskoj, sve sami hvalospevi odusevljenih gradjana sa nekim likom u glavnoj ulozi koji govori o uspesnosti rekonstrukcije i sinama koje su rekonstruisane po evropskim standardima.
Elem, da dodam samo da sam letos dok su radjene betonske podloge za sine na jednom mestu video kako one nisu lepo centrirane pa su sine bukvalno visile u vazduhu :o
Zaista se nadam da je to kasnije namesteno...

B.Vladimir":27e89s04 je napisao(la):
Ljudi, dzaba svo ovo pisanje, upravo je Studio B pre nekih 15tak minuta pustio prilog-intervju o Pozeskoj, sve sami hvalospevi odusevljenih gradjana sa nekim likom u glavnoj ulozi koji govori o uspesnosti rekonstrukcije i sinama koje su rekonstruisane po evropskim standardima.
Elem, da dodam samo da sam letos dok su radjene betonske podloge za sine na jednom mestu video kako one nisu lepo centrirane pa su sine bukvalno visile u vazduhu :o
Zaista se nadam da je to kasnije namesteno...
Ocekujem identicnu situaciju u Bulevaru,studio B samo laze i obmanjuje narod.Uzgred receno sad ce biti smena njihovog direktora jer nije dovoljno reklamirao gradsku vlast a mozda i sto pustise priloge o Belviilu.Novog koji postave ce toliko reklamirati rad gradske vlasti i Djilasa da ima da se smuci svima.

Kažeš zadovoljni građani?! To ko u slavna vremena TV Bastilje. Da mi je da nađem jednog...

Da krenemo redom. Požeška ulica, 20.02.2010., 5 dana nakon zvaničnog završetka rekonstrukcije, koja je trajala 8 meseci i koštala 900 miliona dinara.

Ugao Požeške i Petra Mećave:

zspzlv.jpg

25g741v.jpg

Ispred Doma zdravlja. Kako li teško pokretni bolesnici prilaze? I to POSLE rekonstrukcije:

15gcmsm.jpg

Trotoari:

34i44uw.jpg

23i89w9.jpg

2vmt6rd.jpg

Turistički putokazi koji su PRE rekonstrukcije bili gde treba, POSLE rekonstrukcije su takođe tu.... negde:

sde348.jpg

vet4yv.jpg

hvnvba.jpg

Potez ispred Osnovne škole "Josif Pančić", kod čuvene česme. Možemo i reći nezvanični centar Brda, posle rekonstrukcije.
Reprezentativno, zar ne?

21nfqzn.jpg

2mcvt4m.jpg

6ny3xu.jpg

Obratite pažnju na ivicu trotoara!

2nw2805.jpg

25gw740.jpg

PLANINARENJE?

mkyb6a.jpg

"Livena guma"... bila je ovde, čak nekoliko dana?!

ou7ink.jpg

2rwkaxz.jpg

Bivši Betex.

9abg90.jpg

Vrlo profesionalno urađen šaht i ivičnjak.

10hq6bt.jpg

Već viđeni šaht. Ma šta ima veze, preko puta je Dom zdravlja.

24lmr1g.jpg

Malo reklame za "Žabca". Kada uzimate film pazite nogu... Doduše, Dom zdravlja je blizu, ali mu je teško prići (pogledaj gore)

2m6akb4.jpg

Vrh