Nego, sva ona asfaltiranja prilaza i prolaza uz behaton su zavrsena. Negde su uradili OK, negde bezveze, ali nebitno, konacno su kao zavrsili. Jos malo pa ce tacno godinu dana od pocetka radova u Pozeskoj (mislim da je rekonstrukcija pocela 16. Juna prosle god.), sve se toliko razvuklo, sa ovim korekcijskim radovima - godinu dana. A rekonstrukcija je trebalo da se zavrsi do septembra/oktobra 2009. :lool:
Behaton je na par mesta vec ostecen ili ulegnut, ocekivano. U buduce ce verovatno morati da se popravlja i doteruje, ali bar kocke mogu brzo i lako da se vrate i nameste (nista nije gore od raskopanog pa betoniranog asfaltnog trotoara).
Plato kod Cesme vec sad izgleda pristojnije, samo jos da poprave klupe i fontanu. Sta je bilo s tom pricom? Da li neko zna kad ce proraditi fontana? Cak je Grad pominjao i osvetljenje, video nadzor, ali da ne idemo sad predaleko.
I da li je neko u medjuvremenu saznao nesto o rupi u Pozeskoj 75a, gde se sad parkiraju kola? Nekako se jos uvek nadam da ce tamo napraviti montazni parking, jer od kola na trotoarima ne moze da se zivi.
Beograd put danas ispred zekstre postavlja stubice (one metalne, crne), sad imamo mesano - cene stubice i zuto-crne stubice. Steta sto svugde u Pozeskoj nisu stavljali crne, mnogo su lepsi.
Oni turisticki znaci su i dalje povaljani po zemlji, uzas. Ako nece da ih vracaju, ne znam sto ih bar nisu odvezli. Mrzim tu aljkavost.
I...pre neki dan sam se zesce iznervirao, izlazim iz busa a na stanici ne mozes da se okrenes, kamoli prodjes - od kartonskih tezgica i vesernika, ljudi opusteno trguju (CDovi, konzerve, lakovi, tekstil, donji ves...), mislim...jbt! Vasar! U glavnoj i najprometnijoj ulici na BB, tako opusteno prodaju sva ta sranja, na crno. Pa nemoguce da tom ulicom nikad ne prodje neka inspekcija (komunalna i trzisna)?? Pozeska nekad stvarno izgleda ko ciganmala sa svim tim prodavcima.
Onda sam nazvao komunalnu inspekciju na Cukarici da se zalim, pa su mi otprilike rekli da oni tu nista ne mogu da urade, jer se prodavci vracaju. Posto nisam zadovoljan tim objasnjenjem, zvacu Beokom servis (jer su mi oni jos ranije rekli da ako Cukarica nista ne uradi, da zovem ponovo Beokom, da ce ih oni pogurati). Mislim...pa ako komunalna inspekcija na Cukarici nista ne moze da uradi (moze npr da patrolira bar 1 dnevno ulicom, ali ne...), onda ne znam zasto sede po kancelarijama i primaju platu. Neka lepo ukinu tu sluzbu kad je vec 'nemocna' da radi posao iz svoje nadleznosti! Te ljude lepo mogu da posalju na pijacu ili buvljak (ionako zvrlje prazni), pa nek placaju neku simbolicnu naknadu za tezgu, samo da vise ne smetaju na ulici i ne prave vasarsku atmosferu (od centra grada pa do BB)!
Mnogo sam se raspirao, ne smem da se nerviram vise. Peace
:kafa: