Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

trebace im par godina da se naviknu na neplodno zemljiste i sok. Ako se ne osuse.

Stigose do trscanske sa sadnjom,ostala su jos dve rupe.Bulevar izgleda skoro kompletan sada :kk:

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/trupci_napokon_nasli_musteriju.39.html?news_id=202035
Posle dva neuspela pokušaja, posečeni platani iz Bulevara kralja Aleksandra stigli do kupca
Trupci napokon našli mušteriju

Autor: B. R.

Posečeni stari platani, koji su propadali u rasadniku Zelenila, posle osam meseci dobili su kupca. Ukupno 287 kubika stabala prodato je jedinoj zainteresovanoj kompaniji, „Proaneza“ d.o.o., i to tek na trećoj licitaciji. Cena je spuštena za čak 300.000 dinara, jer se u prva dva kruga niko nije javio. Stabla su propadala, i za nekoliko meseci bila bi neupotrebljiva kao gorivo.
1606j_ocp_w380_h300.jpg

- Na trećoj po redu javnoj prodaji, javio se samo jedan kupac, „Proaneza“ d.o.o. Ponudili su da kupe debla po ceni od 754.589,21 dinar sa PDV, koliko je i određena suma u poslednjem licitacionom krugu. Nama nije poznato za šta će ova firma koristiti debla - izjavila je Gordana Miljojković iz JKP Zelenilo Beograd.

Celulozno drvo izdržalo je dve neuspele prodaje, ali je, od tada, vrednost debla opala za gotovo trećinu. Prvi oglas je, tako, objavljen 5. avgusta, kada su trupci stavljeni na licitaciju po ceni od 1.086.277 dinara, uključujući i PDV. Međutim, nijedan potencijalni kupac se nije javio. Tada je Komisija za prodaju stabala umanjila cenu za 20 odsto, pa je druga licitacija objavljena 15. septembra. Kako ni u tom drugom krugu nije bilo zainteresovanih, cena celuloznog drveta spuštena je na cenu ogrevnog drveta druge klase i platani su ponuđeni za iznos za koji su, na kraju, i prodati.

Inače, od naredne nedelje oko od 60 šlepera će razvoziti 427 kubika granja i panjeva za ogrev namenjen porodicama koje su socijalno ugrožene. Svako domaćinstvo će, u proseku, dobiti od sedam do osam kubika drveta.

dziggy":6ei5moub je napisao(la):
ako su se primili oni shtiglici u kralja milana primice se valjda i ovi platani.
Da, ali su to bila mlade biljke. Ove u Bulevaru su skolovane na najboljem zamljistu mnogo godina. Razlika je.

Ove platane i danas zalivaju i stavljaju novu zemlju.dakle zelenilo radi svoj posao,nije da su posadili ih i prepustili sudbini,verujem da ce sve biti ok...

dziggy":2tcpli36 je napisao(la):
ako su se primili oni shtiglici u kralja milana primice se valjda i ovi platani.
Bas sam ovog leta pazljivo analizirao bonsai u Kralja Milana, primetio sam neke primerke koji slute na sushenje u narednih nekoliko godina. :(

Nadam se da se varam.

Sad drvetje konacno stasava, mogu da odbacim svoje dosadasnje pezorativno ime za taj drvored (bonsai)... :)

Jeeeeej za platane. :D

Zelim da verujem da ce sve biti uredu i sa drvecem, i sa cevima. :lol:

Bolje nemoj,tako su govorili i za Požešku ulicu pa se sve pretvorilo u želatin.. :kafa:

Postavili prvu cesmu u bulevaru ispred opstine zvezdara super izgleda od kamena sa grbom grada i godinom. Nego na stajalistu vuk prema gradu odvaljen komad ograde i izvaljene behaton kocke :bash: :rant:

E tako je i ja videh na ulazu u stanicu Vuk izvaljene kocke i stubiće dajte da se žalimo ali opet ne znam kome gradu, opštini? :o

Komunalnoj inspekciji uslikas pa u 27marta kancelarija dezurnih kom inspek je 123 :kafa:

Било би сјајно ако би могли да се пошаљу усликани бахато паркирани на сајт комуналне полиције. Има један бели џип у Македонској, преко пута Дома омладине, који је стално на тротоару. 24/7! Чини ми се да је то власник оне мењачнице или тако нечега. Ала бих напунио буџет светлосном брѕином да сам нека влас`. А тек она минска поља на Дорћолу ала бих искоренио. Више паса но људи.

Ce se vidi :) Stavljeno je i postolje za cesmu kod batutove i trscanske(u parkicu)

Danas, blizu vuka, ponovo seku asfalt i buse kolovoz. :bash:

Takodje sekose trotoar na delu batutove kod bulevara koji je radjen u sklopu rekonstrukcije.Radise energetske kablove,i dalje zvrje rupe.To busenje po kolovozu kod vuka ima veze sa onim indukcionim kalemovima i brojanjem saobracaja.

Videh 4 postavljene cesme:

Opstina Zvezdara,Trscanska,Putevi Beograd i Batutova.Nadam se da su/ce postaviti i cesme kod cvetka u parkicu sa leve strane i kod onog parkinga gde je bio platan 198,tu bi stvarno legao dzepni park.Enivej dobro je da su poslusali Mr.Drvenog i postavili cesme :kk:

Stavili su cesmu na mesto gde je bio platan 198 :kk: Naravno od dzepnog parka nema nista,ali su bar smanjili parking za 50% koji je bio tu,pa mu ovo dodje mali trgic.Takodje tu je jedan od 2-3 kioska u celom bulevaru.

Nazalost nema cesme kod onog parkica na kraju bulevara blizu cvetka :( Treba im prigovoriti za to.

jel bi mogao neko malo da fotka bulevar za nas 'strance'?

unapred hvala.

Evo slika jos 2 cesme kod opstine i kod pokojnog platana 198,jos nismo uslikali cesmu kod puteva beograd i trscanske.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Nisam mogao da slikam iz boljeg ugla cesmu jer su sa leve strane bili policajci koji mi nisu dali da ih slikam,a pre toga su me legitimisali.Budale neizivljene,cetvorica sede na klupi od kojih je jedan saobracajac...

Kamo srece...Slikao sam svetu cesmu zelenila,mora da sam terorista,sigurno sam slikao cesmu da bi video koji francuski kljuc je prigodan pa kad cuvari reda(i cesama) ne gledaju dodjem i sabotiram je! :rolleyes:

Vrh