Sadnice od osam metara
Prosečna starost platana je oko 18 godina. Sve sadnice su visine oko osam metara, i prečnika oko 15 centimetara. Krošnja im se račva na visini od oko tri metra, dok je prosečna širina krune oko četiri metra
- Cev se nalazila na svega 60 centimetara ispod zemlje iako su nam izvođači radova na rekonstrukciji Bulevara garantovali da je instalacija postavljena na dubini većoj od metar i po - pravdali su se radnici „Zelenila“.
Ocigledno je da se radi o vodovodnoj cevi.Da li to znači da ćemo posle svakog kopanja rupe mi ostajati bez vode zbog nemarnosti radnika - pitali su se stanari koji su skoro tri sata bili bez vode dok radnici „Vodovoda i kanalizacije“ nisu otklonili kvar.
NIje,nažalost.relja":bfbk3pzr je napisao(la):Pa verovatno i jeste za zalivanje - tim grđe što je upravo "Zelenilo" probilo cev.
Zar nisu hteli da dodaju još jednu šinu da LRT deli trasu sa tramvajem?2012":1upvfmwx je napisao(la):Za ime Boga,a oni hteli da kopaju plitki tunel za "Metro" u Bulevaru,Bruka,LRT Fijasko, i sl. :kafa:
Sve se više plašm da uključujem logiku ....nbumbic":3to822ue je napisao(la):NIje,nažalost.relja":3to822ue je napisao(la):Pa verovatno i jeste za zalivanje - tim grđe što je upravo "Zelenilo" probilo cev.
Sad sam se prošetao kroz Bulevar.
VODOVODNE cevi su na više mesta direktno ispod betonskih kaseta.
Tačnije u pitanju su gumene cevi kao na ovoj slici
http://tv-traveller.com/slike/Bulevar/IMAG0048.jpg
Dok mi je ženica gledala stvari u butiku za bebicu, slušao sam razgovor ljudi iz zelenila o tome kako da reše problem kasete ispod koje taman po sredini ide vodovodna cev.
Prva opcija: da pozovemo Vodovod da oni sklone cev.
Zaključak: Jok bre, pa za to treba da se raskopa i deo asfalta,kao će to da izgleda!?
Opcija 2: Da iskopamo oko cevi i da probamo da je stavimo uz zid kasete:
Zaključak: Teško da možemo toliko da je navučemo. Opet bi trebali da zovemo Vodovod.
Treća opcija: A da bacimo armaturu preko cevi, i malo zemlje? Valjda je korenje neće ošteti!
BINGO dobitna kombinacija :kk: sa najmanje cimanja.
Eto vidite ono što je grad kupio 30 platana više u slučaju da se neki ne primi je očigledno veoma potrebno. :bash: :rant: :bash:
Ponižavjuće je što je od 20-tak raskopanih kaseta u tri slučaj da cev ide maltene po sredini. (toliko sam ih ja video, na još dve cevi su ispod kasete, ali malo po strani)
Ispada da je sreća što su cevi postavljali na samo 90-120cm dubine jer da su išli ispod toga ne bi se sad saznalo da su platani direktno iznad cevi.
Očigledno je da su mesta za sadnice platana krajnje ofrlje određivali.
Čini mi se da su dobili zadatak da ih bude više nego pre seče, zbog marketinga.
Ovo je teško postići jer su ranije bili i platani po sredini Bulevara između Batutove i Cvetka
@Reljo
Logika ti je ispravna, sam si zaboravio da je ovo ipak Srbija
A ,mi smo vrlo temeljni kada su u pitanju"obični građevinski propusti"ink":1hgak3b3 je napisao(la):Homer Jay,
Hvala. +1
Boze, kad bi Englezi sebe toliko mrzeli oko jedne pogresno postavljene cevi izvrsili bi odavno kolektivno samoubistvo. Kod mene (u severnom Londonu) su prosle godine tri puta raskopavali ulicu da bi postavili nove gasovodne cevi... Prvi put su postavili cevi pogresne debljine koje nisu mogle da dovode dovoljno gasa do domacinstava, drugi put su cevi negde pogresno spojene pa probno pustanje gasa (koje su obavili nakon postavljanja plocnika) nije uspelo. Ljudi su malo gunjdjali al niko nije hteo da lincuje clanove lokalne samouprave ili mislio da su Englezi narod sudjen na propast - ipak su to samo obicni gradjevinarski propusti.
Stop hiperkriticnoj samomrznji