mradulovic":x25lhiwo je napisao(la):
platani ko platani, to je gotova oko njih smo bili lagani, oni su poseceni, sada ce kao da posade nove i mozda ce moja deca jednog dana da setaju unuke pod onakvim stablima kako sam ja to mogao. ali da ne idem dalje u patetiku. Platani imaju trenutno jedino vrednost kao primer najogoljenije moguce bahatosti i dokaz da imamo vlast koja se prema nama ponasa kao da smo se mi gradjani tu, eto tako, zatekli na nekoj zelenoj povrshini kod usca Save i Dunava koju im sam Bog dodelio na vlast zauvek, a ne da smo mi ti zbog kojih oni postoje, primaju platu...
Ako su platani dokaz nacina vladavine, onda vam nikada niko nece biti po volji, pa je bolje da se ne pozivate na politicka pitanja... A ne verujem da je iko toliko ekoloski svestan, da ga je ovo toliko pogodilo pored svih drugih dobrih i losih stvari koje se rade u gradu i okolini... Da li bi i jedna druga vlast pristala iole da razgovara sa narodom o tome i da na kraju ipak (nemam razloga da verujem da nece) posadi ponovo platane u bulevaru. U bulevaru nikada nije bilo vise od 100ak ljudi u zastiti platana, a i pod takvim pritiskom javnosti, greska je ispravljena ('greska', posto koliko znamo svi, platani bi bili iseceni u narednih 10-15 godina svakako).
Ukoliko je neko od vas bio u bulevaru, onda je bitku dobio i treba da je zahvalan sto je mogao nesto da promeni. Ako nije, ne sme ni da pominje ovde da je to zlocin.... Zlocin je bio i cutati i ne raditi nista, ukoliko verujete da je ovo tako strasan zlocin...
U svakom slucaju imamo civilizacijski pomak... Posto su svi sa politicke scene bili ili participirali u vlasti u periodima koji su bili razlicito destruktivni... Sada ipak niko ne rusi gradove i ne ubija ljude, vec se samo drvece sece... Ali i sadi ponovo...
Izvinjavam se za reakciju, ali previse je ovaj forum postao depresivan i negativan. Zato se neki ljudi i ne pojavljuju vise, a neki pricaju uvek iste pesmice koje nemaju uvek veze sa izgradnjom... Sve je to u redu, ali gledajte da bar nesto vidite pozitivno u svemu...
Ako nikada nista nije dobro, onda je problem u vama, a ne u drugima...