Šta je novo?

Rekonstrukcija autoputa kroz BG

Ја се све надам да се чека неки тендер за ултра фенси ограде за заштиту од буке...и ружноће Маринкове баре,Калу ситија и осталих фавела уз аутопут :p
изгледа да сам непоправљиви оптимиста...
 
Sto se mene tice,neka nam lupe zidine taman da ne gledam kako mi je autoput blizu,a ustvari daleko :) Mada, favele su dole u ''rupi'' ne vide se sa autoputa,dok se Mali i VML vide,bolje njih da sakriju kao i npr Grmovac,ta naselja se vide sa autoputa, Marinkova je posebna kategorija ;)
Salu na stranu, neophondo je taj potez sto gleda na Kalu dobije konacno rasvetu jer je samo taj deo autoputa od bubanj potoka ka gradu mracan, i nocu je vidljivost uzasna na tom mestu...
A stvarno ne znam sta cekaju da nam naprave izlaz, stalno ''rade'' tu nesto, a nikako da mi dodjemo na red...
 
Чим се помену Калуђерица и аутопут и истом посту, ето нам Приградског ;)
Надам се да ће и Бг добити те фенси и функционалне оградице :kk:
 
Somi bas to :D nece mi zameriti forumasi ali to je bolna tema ovog naselja vec 40ak godina pa se uvek ''usplahirim'' kad se spominju radovi u okolini Laste ili Bubanj potoka,taman se ponadam ali onda dodje surovi povratak u realnost i pomisao ko gradi koridore i kojim tempom grade iste ;) Bukobrani su extra stvar nema sta... ali daleko je to od realizacije kod nas...
 
Нико ти не замера, то је исто као кад је прочитам да се појачавају неке линије, па онда схватим да је ово ипак Заклопача :rolleyes:
Ето, неко има излаз на аутопут (преко Врчина), а неко добру аутобуску линију.. :laugh:
 
Док се лепо не блокира смедеревац Калу као и да не постоји у очима надлежних...
Излаз на пут би био спас за Калу а и много би растеретио и смедеревац и Булевар...али нисам оптимиста за то... :|
 
Kaluđerica će dobiti bolji izlaz na autoput izgradnjom Spoljne magistralne tangente (SMP). Samo što će se na to čekati godinama, ako ne i decenijama :(
 
Posto ne razumem kako se na ''osvezenom'' forumu pravi Spoiler i da ne gusim temu tj da zaredjam 6 slika a da pritom ne mogu da se sakriju,napravio sam kolaz... Prvih 3( nocnih ) su od avia pumpe do Plavog mosta( Vojislava Ilica), dok su ove ostale (dnevne) od Plavog mosta ka Bubanj potoku...
highway.jpg


Dok 2km dalje, mi i dalje cekamo ...
Kalu_view.jpg

@Homer Jay... pa petlju.. vidi kako je blizu a kako daleko autoput :(
 
свашта мислим о асфалтирању у београду и од тога 99% је веома лоше мишљење.

не познајем путеве, али чини ми се да је изведено првокласно. не знам колико ће да траје, да ли ће да траје као што је трајао предходни (40ак година) не знам.

али мислим да је равно као огледало! сјајно је возити се њим!
 
Za sada ne, postavljaju samo one metalne ogradice uobičajene za autoputeve. Prošao sam u nedelju i tada su radnici menjali ogradice na deonici na brdu iznad Kaluđerice.
 
i to je velika stvar, za stanje u kakvom su sada, odlicna vest Homere
 
Асфалт јесте одличан, али зато фарба којом су означавали линије катастрофа! Ноћу по киши се апсолутно ништа не види!
 
kako je lepo kad se ponovo zatvara ''završen'' autoput zbog ograde kod tempa
 
Šta se dešava sa rupama i udubljenjima na takozvano rekontruisanom autoputu? Jel to ide u neki garantni rok ili ne? Već na nekoliko mesta primećujem udubljenja. Najdrastičnije koji mi je sada u glavi je kod nadvožnjaka Beovoza (pravac ka Novom Beogradu), gde je udubljenje bilo toliko drastično da su ga zakrpili, ali se baš oseti kada se prelazi preko njega.

Ne sećam se da li su pristupne saobraćajnice bile asfaltirane, ali npr. na delu kod autobuske stanice preko puta Sava Centra (pravac ka Nišu) se stvorio krater neverovatnih razmera.

Najsmešnije mi je jedno od isključenja (posle Konjarnika, pre Laste) gde na samom autoputu postoje kanalizacino šahtovi (?!) koji su naravno denivelisani.

Smehotres

PS. Rado bih slikao, ali se većina nalazi na mestima gde zaustavljanje nije moguće/dozvoljeno.
 
Приступне саобраћајнице нису биле обухваћене у реконструкцију аутопута кроз Београд.
 
Zanimljivo da niko nije konstatovao da je ovaj projekat završen - odnosno da imamo kompletno rekonstruisan autoput kroz Beograd od Dobanovaca do Bubanj Potoka.

Jedino što ograde protiv buke nisu urađene, a čini mi se da su bile najavljene.
 
Kao ni dosta ograda na gazeli jos su stare a negdje i fale kao i rasvjeta koja jos nije ugradjena a kao satro su zavrsili rekonstrukciju
 
ista prica je i na petlji na autokomandi. Pre nekoliko godina su peskirali sve ograde i zakrpili i ofarbali ih a vec sad izgledaju kao i pre rekonstrukcije.
 
Vrh