Šta je novo?

Rekonstrukcija autoputa kroz BG

Mozda nisam pratio redovno, ali su konačno su "semafori" u funkciji i više ne pokazuju samo datum i vreme (što me je nerviralo jer je tako stajalo dosta dugo) nego daju više informacija (izvinjavam se da lošem kvalitetu, telefonom fotkano):

Iz pravca Niša, informacija za kamione za obilaznicu:
dsc2069.jpg

Iz pravca aerodroma, ogranicenje brzine na 80km/h pa još i na ENG "WATCH YOUR SPEED" :) :
dsc2088.jpg

и на Душановцу исто показује брзину 80 и опомоњине да пазите на брзину

Smatram da bi trebalo da pise "PRIPAZITE" tj.da se ucesnicima u saobracaju perisra....

Kao i MIND THE SPEED.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Bas je sda bila kritika stanja auto puta na bg hronici pogotovo signalizacje itd

Meni je jedino suludo da je oznaka na tim semaforima uvek ista - čak su našli za shodno na sajtu "Puteva Srbije" da napišu na kom znaku je upisan koji tekst. Pa valjda je poenta da su promenljivi, a ne da uvek i bez obzira na uslove na putu piše isto. Zašto nema oznake za gužvu ukoliko je ispred gužva (ja se vraćao posle prvomajskih praznika i bilo je, ne mnogo - ali bilo je), pa bi na tim displejima moglo da se prikaže koliko je duga kolona ili da treba smanjiti brzinu. Ali ne, na svakom je pisalo ono što su objavili da su na njih upisali kad su ih "aktivirali".

мени је сасвим ок да пише само оно 80 км/х код Генекса јер је толико ограничење, посебно је добра локација јер је пред низбрдицу. Треба да постоји могућност да у случају магле или ланчаног постоји упозорење, за гужву нема потребе ако је саобраћај проходан

Pitam se, pitam se, to što su Putevi Srbije napravili inventar koja informacija piše na kojem displeju, da li bi trebalo da znači da zapravo nije instalirana nikakva oprema za daljinsku izmenu informacije, već mora da prođe servisna ekipa da učita dogovoreni izgled displeja?? Dakle ili korupcijski skandal u najavi (pare potrošene za ništa) ili još gori javašluk (ako imaju mogućnost a ne koriste je).

Дисплеј који се налази пре обилазнице кад се иде из правца Шида је згодан за регулисање саобраћаја у случају застоја на обилазници или делу АП кроз Београд. Сада се наизменично пале стрелица за Ниш/Чачак и стрелица за БГ/НС. Ако овде не постоји могућност промене натписа онда је дисплеј бесмислен.

stanislaw":1034lylu je napisao(la):
Dakle ili korupcijski skandal u najavi (pare potrošene za ništa) ili još gori javašluk (ako imaju mogućnost a ne koriste je).

Ovo jednostavno nije tačno. :D

U pitanju je i Korupcijski skandal I (ne ili) još gori javašluk!!!

Putevi Srbije su toliko ogrezli u javašluku, bahatosti i neznanju da je to postalo teško za varenje čak i nama koji smo na to toliko navikli.

orion":3fm01403 je napisao(la):
Дисплеј који се налази пре обилазнице кад се иде из правца Шида је згодан за регулисање саобраћаја у случају застоја на обилазници или делу АП кроз Београд. Сада се наизменично пале стрелица за Ниш/Чачак и стрелица за БГ/НС. Ако овде не постоји могућност промене натписа онда је дисплеј бесмислен.
Baš to sam i ja pomislio, kakva je glupost displej na kome unapred znaš šta će da piše, jer se nikad ne menja, onda je bolja jednostavnija i jeftinija obična tabla, jer prosto - ne može da se pokvari (osim da otpadne). Displeji sa fiksnim natpisima su negacija osnovnog smisla displeja.

Ja verujem da tu može da se menja tekst, samo trenutno nema potrebe za tim (a i verovatno neki kadar mora na 'obuku'...)

на месту где је овај дисплеј пре обилазнице налази се чудна нека микроклима, отприлике кад је ту магла код аеродрома је ведро. Као последица тога је у проглшлости управо на том месту било доста ланчаних судара који би се могли спречити благовременим обавештењем. Ако се приликом постављања дисплеја то није узело у обзир онда немам коментар. Наравно није довољно само да дисплеј има могућност промене садржаја потребно је и да буде уочљив у магли.

Mislim da displeji mogu da menjaju natpise, pošto su na Dušanovcu ranije bili istaknuti vreme i datum, a sada stoji ograničenje brzine. Kontam da ih samo mrzi da se time bave.

Zatvoreno "lazno" skretanje pre Dusanovackog mosta. Nacin na koji su to uradili upucuje na to da skoro nece biti otvoren(jersey blok i mali "rov")

Postavljena bankina - skretanje više ne postoji!

Moze slika istog jeli to bilo divlje nelegalno pa su zato zatvorili

Jel mislite na ono kod forma ideale ili baš za dušanovački?

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

pretpostavljam da su to bili prokopali ljudi iz auto-servisa ili sta se vec tu nalazi.
uvek me je zbunjivalo sto ima iskljucenje na tom mestu, a nema horizontalne signalizacije, odnosno moras da vozis preko pune linije da bi se tu iskljucio

На овој деоници би требало поставити одстојнике за држање одстојања. Несреће које се овде дешавају, а има их превише, су више последица непоштовања одстојања него брзине.
Нпр. углавном оптужују Турке да брзо возе али мањи је проблем у брзини колико у њиховој потреби да се држе у групи па онда праве слаломе а кад се томе дода умор опасност је још већа.

Не памтим да сам прошао овуда а да нисам видео неког шабана како је залепљен за возило у брзој траци које обилази колону коју је створиом аутобус који вози 50кмх. Наравно лепљење није проблем само овде али је овде најизраженије због успореног саобраћаја и ликова који психички нису дорасли аутомобилима од преко 2000 кубика

orion":1jrtwic4 je napisao(la):
Наравно лепљење није проблем само овде али је овде најизраженије због успореног саобраћаја и ликова који психички нису дорасли аутомобилима од преко 2000 кубика

Slazem se sa ovim o likovima koji nisu dorasli automobilima (ali bi tu stavio tacku jer mislim da nema veze kubikaza). Juce mi se na toj deonici zalepio lik u Puntu kada sam probao da smanjim na 100km/h - smanjio bih ja na 80 kako pise na upozorenju ali sam procenio da jednostavno ne bi bilo bezbedno jer svi drugi i dalje voze preko 120. U svakom slucaju, majmun u Puntu samo sto se nije zakucao u mene kada sam morao malo da zakocim jer je ispred mene krenuo da koci kamion.

Vrh