Šta je novo?

Rekonstrukcija autoputa kroz BG

Bitumen, katran ili kako god...

To se radi uvek prilikom asfaltiranja kako bi se novi asfalt dobro 'zalepio' za podlogu. I ta podloga se isto tako zalepila bitumenom za teren.
Pre svega toga ide se na ciscenje terena i izduvavanje prasine.
 
И помислио сам да је то, али колико ја видим он прска преко новог асфалт. Вероватно због другог слоја, а ја сам мислио да је то нешто ново што иде преко завршног слоја :D
 
Овде недостају скроз нове ограде од Сурчина до Бубањ потока, букобрани и нова лед расвета. Тад би аутопут кроз Бг био импресиван!

Него, да не зна неко колико кошта та ограда по некој мерној јединици :)

И још нешто, да ли неко може да обележи које су све деонице поправљене и шта је остало да се уради до потпуне реконструкције целог пута кроз Бг?
 
To su sve mogli odraditi dok se rekonstruisala podloga. Ovako opet ne lici na nista. Nove bankine, ograda, rasveta, skinuti stare zastarele table sa nadvoznjaga, zamenuti preostale sa novim i naravno doneti zakon i strogo kaznjavati saranje, grafite i lepljenje raznih stranackih plakata i reklama kao po zidovima ona dva nova kruzna nadvoznjaka kod BGD Arene. Led light rasveta bi extra izgledala :kk: :)
 
Da li neko zna šta se desilo sa bukobranima? da li će oni uopšte biti stavljeni? :bash:
 
Koliko vidim da je ostalo isto. Elem, noćas sam se vraćao autoputem iz pravca Šida i na moje zaprepašćenje, oni paneli za informacije su ispisivali aktuelnu informaciju da je most Gazela zatvoren.

Dakle, ima nade da će se to koristiti za još nešto sem ispisivanja tačnog vremena i datuma. :D
 
HoRuS":30uxpn1g je napisao(la):
Овде недостају скроз нове ограде од Сурчина до Бубањ потока, букобрани и нова лед расвета. Тад би аутопут кроз Бг био импресиван!

Ne. Bio bi savrseno normalan kao i ostali autoputevi u celom svetu. Srbi ne putuju nigde, pa price da je 20 metara neke ogradice najmodernije u Jevropi piju vodu. Upravo se vratih iz HR gde autoputevi premrezuju zemlju sa kraja na kraj, postoje saobracajni znaci, iskljucenja za maltene svako selo kao i famozni bukobrani.
 
ma-motaj-izolir.jpg
 
Par fotki rekonstrukcije autoputa, slikane u prolazu sa nadvožnjaka na Autokomandi:

autoput1.jpg


autoput2.jpg
 
Primetio sam da farbaju nadvožnjake i pešačke mostove na auto-putu... I zamenjen je jedan deo ograde kod bubanj potoka,nadam se da je to samo početak.... Pošto je kvalitet puta više nego dobar.. :kk:
 
Na tek rekonstruisanom kolovozu kod autokomande pojavila se ogromna rupa u kojoj bez problema mozes da ostavis tocak
 
NOVI 011":z7rym30j je napisao(la):
Primetio sam da farbaju nadvožnjake i pešačke mostove na auto-putu... I zamenjen je jedan deo ograde kod bubanj potoka,nadam se da je to samo početak.... Pošto je kvalitet puta više nego dobar.. :kk:
Ho'e li da ofarbaju i nadvoznjak BGVoza,tj.ograda je u ocajnom stanju zardjala.. :kafa:
 
Ali je u nadleznosti ZS tako da nista od tog filma mozda kad bi skontali da imaju boje u magacinu bi i poslali nekog da to ofarba :p
 
Razlog zašto je ono ostalo rdjavo je verovatno taj što ZS vole Retro fazon :laugh: A što se tiče ove rupe,mislim da je odatle uzeto na testiranje kvaliteta asvalta... :shok: Prolazio sam majstori neki su tu bušili nešto i kada sam opet prošao stajala je rupa,tako da verujem da je to... :violina:
 
Ta rupa kod Autokomande se odavno otvorila i bas je onako fina za razbijanje kamena u bubregu :D
 
Postoji li neki smisleni razlog što se ne reše ona priključenja pod pravim uglom na autoput?
U sred grada, pre Dušanovačke pijace su ona dva nesrećna priključenja koja su ostavljena valjda kao privremeno rešenje. Sada posle četrdeset godina bi valjda moglo i to da se reši.
 
kako?


moralo bi dosta toga da se ruši....



btw ta isključenja nisu po zakonu jer po zakonu putevi tih kategorija ne smeju da se uključuju-isključuju na auto put, ali koga je to briga.
 
Velika sredstva su za to neophodna, pored petlji potrebno je prosiriti veliki deo putne mreze Dusanovca kako bi primile sav taj saobracaj. Pored toga treba napraviti jos poprecnih veza od Ustanicke preko autoputa jer je kapacitet odavno prevazidjen.
 
Poceli su da menjaju bandere rasvete kod Bubanj Potoka u smeru ka gradu. Ne menjaju sve vec valjda po proceni ostecenosti. Bilo bi stvarno neophodno da se rasveta uradi i na delu do Laste, to je samo par kilometara,a taj deo je nocu i po losem vremenu vrlo nezgodan, a i ruzno je da se u glavni grad ulazi u mrklom mraku. Ograde su u katastrofalnom stanju. Mozda ce to raditi ali moglo je u sklopu rekonstrukcije kolovoza kada su trake bile zatvorene.
 
Vrh