zlatnidecko
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.02.2022.
- Pohvaljen
- 637
Sve to smrdi na otvaranje zone od 30 metara oko autoputa za potencijalne investitore. Sta ce nam zelenilo i koga ono stiti, dajte jos betoncine za 5000 po kvm
Bravo, to je smisao.Sve to smrdi na otvaranje zone od 30 metara oko autoputa za potencijalne investitore. Sta ce nam zelenilo i koga ono stiti, dajte jos betoncine za 5000 po kvm
Šta bismo s tim zaustavnim kod Arene, kad postoje servisne trake pored njih? Da izazovemo karambol?
Па који је он фактор, вероватно га ни у кућном савету нико не пита за мишљење.
Не би могло - могло би као на Газели, а то је 3+3 са суженим тракама, без зауставне.
3,75 м су саоб. траке на аутопуту, за 80 км/х треба 3,25 м, за 100 км/х 3,5 м.
"У наредном периоду расписаћемо и тендер за изградњу звучних баријера на овој саобраћајници на потезу између Арене и Сава центра. Тако ће грађани који живе поред бившег ауто-пута коначно имати мир и заштиту од буке."
Mislim da nema logike da auto-put kroz Beograd tek tako pretvore u gradsku saobraćajnicu na nivou bulevara kojom će se kretati i pešaci i biciklisti. Zavisno od doba dana, tom trasom može bez problema da se vozi 120-130. Ako već menjaju namenu auto-puta, zar nije bolje da ga spuste bar na nivo motoputa sa ograničenjem brzine od 100 (od aerodroma do Konjarnika recimo). Ne mogu da zamislim sebe kako vozim 50 ili 80 na tom putu u doba dana kada nema nikakve gužve, čak ni kada zaista budu zaustavne trake pretvorene u vozne. Samo nam još fale biciklisti i ostali egzibicionisti koji bi bespotrebno gušili saobraćaj i činili vožnju opasnijom.Kakve gluposti, sada ce i pesaci i biciklisti moci da setaju i vozaju se gde svi voze bar 80. Da ne pricam o potencijalnim semaforima i lezecim policajcima...
Grad je genijalan sto se semafora tice (Omladinskih brigada npr) tako da ako nastave sa istom praksom, mozemo se slikati..
@pantograf Ja koliko sam razumeo, od Aerodroma ka ovamo ce biti 80.
U nekoliko blokova na NBG, zatim zapadno od Autokomande, istočno od Autokomande, ispod Južnomoravske brigade...Ja zaista mislim da je priča o izgradnji pored auto-puta kroz Beograd (za mene će to uvek biti auto-put) prenaduvana.
Realno, gde može da se gradi tako nešto?