jovanovm
Advanced
Na Novom Beogradu ima sigurno, samo ne znam gde tačno - znam da je tu na nekoj raskrsnici i počeo pilot projekat. Ima li neko ideju?
Pokusavam... Nakupi se hartije i onda neko od ukucana to izbaci napolje. Govore mi da ne pravim konteiner od sopstvenog stana...442doBGD":1tmkndmv je napisao(la):Budući da posetioci ovog foruma predstavljaju jedan od obrazovanijih delova populacije, interesuje me da li reciklirate u vašem domaćinstvu? I ako reciklirate, šta reciklirate?
Toliko te zabole za sopstvenu okolinu i problem ogromnih deponija koji je svuda oko nas da ne mozes ni toliko da se "iscimas" i da otvoris poklopac od kante i ubacis u unutra praznu flasu ili konzervu? Zamisli, kanta ima poklopac, i onda ti "naravno neces da ih koristis"!donato86":nol5jlww je napisao(la):Kod mene na Filološkom postavljene su kante za različite tipove ambalaže, međutim... uvek mora biti to međutim... ja ih ne koristim. Razlog? To su obične kante sa poklopcem (kao one koje imaju neka prigradska naselja, među kojima je i moje, koje su zamenile kontejnere) na kojima je nalepljeno, odštampano na belom papiru A4 formata, PET, ALU i STAKLO. Naravno da neću da ih koristim kad samo 20 metara dalje čeka me kanta, lepa, otvorena, obična, plastikara, koja samo čeka da primi sve otpatke koje možemo proizvesti.
Jel si siguran? Ja to pokušavam da sazanam - ali nisam uspeo - jer od kako je počelo pokušavam da razvrstavam u različite kese, ali jedva sam ih do pola napunio (a mi stvarno mnogo koristimo PET kisele od 2L.cgmiki":33i7d6fo je napisao(la):Стварно не схватам шта је проблем око разврставања отпада. Чак и не траже да разврставаш у три кесе, већ метал, папир и пластика иду у једну велику.