Licemerno je da zbog određenog broja ljudi - pa makar oni bili i većina - koji bacaju kese van kanti i kontejnera treba sad svi da plaćamo nešto što je ionako već uračunato u postojeće cene u trgovinskim lancima. Ja nikad nisam bacio plastičnu kesu van mesta predviđenog za to. Štaviše, volim da ih koristim upravo za đubre. I to đubre svih vrsta, čak i tečnog, jer za razliku od papira, tečnost kroz plastiku ne može da iscuri. Elem, dakle đubre pakujem u te kese koje onda odnesem do kontejnera. Gde dolazi kamion, koji sadržaj tog kontejnera nosi na deponiju. Gde se ili zakopava u skladu sa procedurama ili šalje u reciklažni centar, da se ta plastika reciklira i ponovo vrati u opticaj. Sve u svemu, svoj deo posla obavljam savesno, a onog momenta kad ''tovar'' ostavim u kontejneru, onda je odgovornost isključivo na Gradskoj čistoći.
Tako da ne vidim kako ja time zagađujem okolinu i što bih ja morao da ispaštam zbog tuđeg nemara.
Mislim ja ću progutati i takvu meru, samo zbog toga što mi je stalo do prirode. Ali ostaje činjenica da je krajnje licemerno i bezobrazno.