Evo malo šire slike tog poteza koji je zreo za neke promene.
Bukvalno ceo ovaj potez sa slike gde sam označavao stvari može da bude poligon za neke arhitekte i planere.
Prvo bi se (već sada) morala proširiti ulica Žorža Matea (kaldrma uz 11. april) kao i uzbrdica ka Bežanijskoj kosi jer su tu već sada gužve u špicu. Mesta ima, volje nema.
Na mestu planiranih solitera se nalazi MAG - Toyota predstavnik i tu se nalazi i jedan betonski kostur i to treba rešiti nekako. Lično mi se ne sviđa ideja solitera na tom mestu, a pošto je to već sada "buržujski" kraj (Brena, Keba, Aco Pejović) mislim da bi im bolje bilo da naprave neki luks kompleks stanova u ne mnogo visokoj zgradi.
Sportski centar u blizini se mora renovirati i zajedno sa odbojkaškim centrom koji je već u izgradnji (pored Drena) i postojećim bazenom 11 april, može da čini "novi Košutnjak".
Šta raditi na mestu FK Radnčki - pa za početak srušiti onaj zanatski centar i tu napraviti nešto smisleno (desni X). Sa obzirom da se uz Tošin bunar već sada grade poslovno stambeni objekti (koliko znam, uskoro kreće izgradnja u donjem desnom delu slike), ne bi me čudilo da i tu nikne nešto uskoro.
Imamo i novu perionicu (levi X) kao i barake ispod auto-puta. Tu je već sada parking nekog građevinskog preduzeća.
Da se ja pitam, odmah bih proširio ulicu koju sam označio jer bi to dosta značilo SVIMA.
Naravno, i širenje Tošinog bunara bi morao biti prioritet, ali to ćemo čekati verovatno isto kao i proširenje Bulevara do Malog mokrog luga.