Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Решиће се заменом фасада, што чека наш читав стамбени фонд. Е, да ли ће онда изгледати исто као у оригиналу, са плочицама...
 
Meni je prosto neverovatno da krene sa zamenom fasada. Isto kao da se krene i sa postavljanjem termoregulaconih glava na radijatorima i slični masovni poslovi.

Plus, pošto viđamo sa vremena na vreme da nove fasade otpadaju (pa čak i u BnV) ne smem ni da pomislim ko će to da radi, da se ne krene da se raspada posle 5 godina.
 
Широм Бугарске су промењене. Србија је, нажалост, мање организована држава, али доћи ће на ред - у случају уласка у ЕУ свакако одмах, а једном и без тога.
 
DusanBG":1j2fjuo5 je napisao(la):
Gde imaju da se kupe ove fasadne pločice? Ja nigde nisam video, ali doduše nisam nešto ni tražio. Nama su majstori odradili jedan zid u bloku 45 (četvorospratnice), ali niko nije ni nudio mogućnost stavljanja ponovo pločica. štaviše nisam siguran mogu li iste da se stave preko dodatne izolacije i fasadnog maletra. Verovatno bi morao neki drugi sloj da se stavi umesto završnog maltera.
Ja živim u 4-spratnici i voleo bih da uradim izolaciju spiljnog zida, dve stvari me "sprečavaju" :
-To što nema šanse da uradimo sva 4 sprata, dakle verovatno bih morao sam da radim to...
- I to što bi ta površina prilično odudarala od ostatka fasade...


Sent from my Redmi 8 using Tapatalk
 
Објављен је "Рани јавни увид поводом израде плана детаљне регулације Блока 31 у Новом Београду". Блок 31 је блок где се налази општина Нови Београд.

Цитирам из текста елабората који су циљеви израде ПДР за овај блок:
"6. ОПШТИ ЦИЉЕВИ ИЗРАДЕ ПЛАНА
Циљ израде Плана је дефинисање површина јавних и осталих намена и правила уређења и грађења предметног простора, преиспитивање саобраћајног и инфраструктурних решења и планирање капацитета изградње у складу са просторним могућностима и условљеностима.
Посебни циљеви израде плана су: уређење саобраћајне мреже, дефинисање простора за изградњу подземних гаража како би се смањио дефицит паркинг места у блоку, уређење јавних слободних и зелених површина (тргова и паркова) као репрезентативних јавних простора административног центра Новог Београда и дефинисање правила изградње за трансформацију источног дела блока у модерни пословни центар." Завршен цитат.

Значи неће се радити нове саобраћајнице унутар блока, само ће се на постојећим изградити тротоари тамо где су недостајали. Градиће се две подземне гараже, једна ће бити јавна за грађанство, биће на два нивоа и имаће 210 паркинг места. Та гаража ће бити на месту где је садашњи јавни паркинг и она је означена са "Г1" на цртежу "планирана намена земљишта".
Друга гаража ће исто бити подземна, у два нивоа, са око 280-300 паркинг места и она ће бити намењена за лица која раде у постојећим јавним службама у овом блоку. Гаража ће бити између зграде СИВ-а 2 и Општине Нови Београд, и она је означена са "Г2" на цртежу "планирана намена земљишта". У гаражу ће се улазити из улице Омладинских бригада.

Градиће се и бициклистичка стаза дуж улице Булевар уметности, односно дужином овог блока.

Ортофото снимак блока 31
ортофото снимак блока 31.jpg

Цртеж постојеће намене земљишта
Pogledajte prilog 1
Цртеж планиране намене земљишта
планирана намена земљишта.jpg
 
Добра идеја за ове гараже, надам се да ће њиховом изградњом престати пракса МУПових курира да паркирају у крајњој десној булевара АВНОЈА испред СИВа 2.
 
NAravno da neće prestati ta praksa osim ako se ne budu kažnjavali.

Koje li su ovo već po redu najavljene garaže u Beogradu?! Plus što je ova za zaposlene u javnim službama. Bolje bi im bilo da sve površine pod rampama zoniraju, a ne da gomila krševa stoji oko SIV-a 3.

Nijedna najavljena garaža nije ni blizu da počne da se gradi, plus što su ove najmanje isplative jer imamo Merkator koju svi mi koristimo koji treba na brzinu da tu nešto obavimo.

Sve u svemu - ništa specijalno nećemo videti. Malo trotoara i malo farbe za biciklističku stazu.
 
Ја имам неки осећај да ће баш због потреба МУПа и општине НБГ ове гараже урадити пре свих других најављених.
 
Вероватно ће само СИВ да преселе у блок 39. Откуд онда план за доградњу? И зна ли се ко улази уместо МУПа?
 
Pa jesmo li čitali nedavno vest da planiraju kampus MUP-a u Bloku 39? Ko zna za SIV 2, možda će da ga prodaju. Investitor bi mogao da gradi.

SUP Nbg se valjda ne seli, zašto bi? To je lokalna "filijala".
 
Ja sam shvatio da se stanica nbg seli a ne mup al moguce da gresim.
 
Па предвиђен је централни кампус МУП-а, са четири зграде. Шта ће ту да се пресели, ако не зграда Министарства?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=771225#p771225:227thx7l je napisao(la):
Пантограф » Sre Sep 02, 2020 12:57 pm[/url]":227thx7l]Pa jesmo li čitali nedavno vest da planiraju kampus MUP-a u Bloku 39? Ko zna za SIV 2, možda će da ga prodaju. Investitor bi mogao da gradi.

SUP Nbg se valjda ne seli, zašto bi? To je lokalna "filijala".
Ma znam ja sve to, pazim na casu, cak smo pricali zajedno na temi o Bloku 39. :D
Ali znamo svi koliko je MUP alav na nekretnine, pa me nista ne bi cudilo, pa tako ni da zadrze objekat SUPa NBG i pored novog kompleksa u Bloku 39.

Ne treba njima ni onoliki kompleks u Kneza Milosa pa ga ne daju. :D
 
Сетимо се да је била најава и селидбе већине министарстава у СИВ 1, могуће да МУП прави кампус да ту смести све што је раштркано по граду са републичког нивоа (Кнеза Милоша, СИВ 1/2/3, и ко зна шта још где имају) + полицијска бригада са Бановог брда, а да се друга владина министарства уселе у СИВ-ове?
 
Ne nikako dati blok 39 cajcima ima drzava gomilu praznih zgrada mup dati zgradu greota savsku unutra nisu okreciki od kad je napravljena banda jedna plus inaju garaze iza savske koje stoje zamandaljene bag** se parkira po ulici....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=771278#p771278:xhi64qsz je napisao(la):
direktor » Sre Sep 02, 2020 3:29 pm[/url]":xhi64qsz]Ne nikako dati blok 39 cajcima ima drzava gomilu praznih zgrada mup dati zgradu greota savsku unutra nisu okreciki od kad je napravljena banda jedna plus inaju garaze iza savske koje stoje zamandaljene ba*** se parkira po ulici....
Pa sta bi ti, da ostane ovako kako je sad...
 
astrodule":2sztoo3u je napisao(la):
Realno ozbiljan problem koji će se teško rešiti.
Nije teško ali jeste skupo. Fasade se u uređenim državama kompletno renoviraju na 25 godina i kompletne troškove snose vlasnici stanova / zgrade.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Треба да постоји фонд зграде за текуће и инвестиционо одржавање, само што је код нас нижи стандард па то није заживело.
Што се тиче МУП блока, ако би селидба МУПа у блок 39 довела до селидбе других министарстава на НБГ и растерећење центра града. Па искрено што да не и зграду владе исто да преселимо у СИВ. Ослободиле би се многе велелепне зграде у које би онда могли да преселимо неке музеје или културне и образовне установе којима фали простора.
 
Ma, opet, bizarno je da se pravi tolika policijska tvrđava usred grada - pa i Lengli nije u Vašingtonu, nego je u drugoj državi, odvojen, bemumiša.
 
Pa nije isto. Lengli je dom obaveštajne agencije koja odgovara direktno predsedniku i Odboru za bezbednost. Naš ekvivalent tome je BIA i njen kompleks na Banjici. A ako bismo hteli da budemo još precizniji, bolje poređenje sa BIAom bi bilo Fort Meade, sedište NSA. Ni jedno ni drugo nisu policijske službe.

Nisam ni ja ljubitelj MUPa (kao celine) ali nemojmo sad da idemo u mitomaniju i pravimo bauka ni iz čega. MUP je MUP. BIA, KOS i VBA su druga priča.
 
Vrh