Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Баш сам сад у теми "Паркирање, зоне, гараже" прокоментарисао да би ту идеално легао паркинг са неколико стотина нових места, захваљујући ком би блок 37 продисао што се тиче паркирања.

Na mestu nekadašnje Rode prekoputa Kvantaša, sprema se industrijska zona. U planu je i da bezimena ulica paralelna sa Balaničkom bude proširena i produžena do Autoputa.

01-Sira-situacija-1-2500-1.jpg

04-Planirana-namena-povrsina-1-1000-1.jpg

Не може само "да се допуни детелина", то би била катастрофа. Са тренутним решењем нема преплитања у траци за убрзавање/успоравање на аутопуту - са обичном детелином би било и само би се додано зачепио аутопут, уз смањену безбедност, а поправило би се стање на путу нижег ранга, што је клање вола за кило меса.

Неопходна би била доградња одвојених сервисних трака, али то је већ велики посао и тражи откуп земље, итд, а питање је да ли и пумпше Змај сметају да се уради како треба (мислим да ипак не сметају).

Poslednja izmena:
Ево предлог за Змаја - надвожњак пре скретања за Кванташ који би водио од искључења са аутопута из смера Шида, преко Т6 до смера за Земун.

Ваљало би и за ову нову паралелну саобрааћајницу урадити продужетак са надвожњаком преко дела петље, да иде даље скроз до петље Аеродром.
И исто надвожњак са друге стране, између Змаја и Грмеча, даље има целом дужином саобраћајница до института за сточарство што исто може да се споји са петљом аеродром.

Poslednja izmena:
Na mestu nekadašnje Rode prekoputa Kvantaša, sprema se industrijska zona. U planu je i da bezimena ulica paralelna sa Balaničkom bude proširena i produžena do Autoputa.

@Соле, ту није био мега маркет Родић. Он је био скроз десно на ортофото снимку сам ти означио. Ту је био и велики паркинг и окретница градске линије.

Која линија се ту беше окретала и до када?

Данас-27.02.2025. објављена је јавна презентација урбанистичког пројекта за изградњу пословног објекта осигуравајућег друштва „Дунав осигурање” а.д., који је и инвеститор.

Реч је о парцели у Јурија Гагарина 165 (Блок 45) где је некада био технички преглед , а сада је ту „Дунав –Ауто Блок“ ткз. „станица за преглед аутомобила“, а ту поред је и Гаспром бензинска станица.
Све имате овде https://www.beograd.rs/cir/gradski-...pratnosti-4pop8ps-na-gp1-jurija-gagarina-165/

Нова пословна зграда Дунав осигурања ће бити висине 34 метра, односно спратности 4ПО+П+8+ПС. Четири нивоа испод земље ће битри гараже са 166 паркинг места, од којих ће 9 бити за особе са инвалидитетом. Испред ће бити и мали паркинг за 5 возила. Чело објекта ће бити окренуто према интерној блоковској саобраћајници.

Неколико цртежа будућег „Дунав“ пословног објекта
Ортофото 3Д, ортофото 3Д-, ортофото
ортофото.JPG
ортофото 3Д_-.JPG
ортофото 3Д-.JPG

3Д прикази
3Д приказ.JPG
прикасз 3Д_1.JPG
прикасз 3Д_3.JPG

Осим гараже
осим гараже.JPG

Цртежи....висина зграде,основа гараже ниво -4, подземни нивои, пресек 4-4, основа приземља, основа приземља-улаз и излаз, увећани улаз-излаз из гараже, слике од 1 до 6,
висина зграде.JPG
основа гараже, ниво-4.JPG
подземни нивои.JPG
пресек 4-4.JPG
основа приземља.JPG
основа приземља-улаз и излаз.JPG
улаз-излаз из гараже.JPG
слика 1_сегмент пресека.JPG
слика 2_основа подрума-3.JPG
слика 3_основа подрума-2.JPG
слика 4_основа подрума-1.JPG
слика 5_основа сутерена.JPG
слика 6_основа приземља.JPG

:sesir:

Jako lepa zgrada, jedino sto okolo i nije tako lepo kao na renderima na kojima su natrpali bele figure poput zgrada i zelenilo a zapravo okolo su neke male kućice i pumpa. A tek u daljini i preko puta su zgrade.

Po meni je ok stavljanje ovde poslovnih objekata, bolje svakako nego još jedan stambeni. Mada vidim u bloku već hoće da se bune, kao gde još jedna zgrada, ali ova zgrada gde će ljudi samo na posao mi je skroz ok. Tehnički pregled je već tu svakkao (ili ono perionica zaboravih)

Ta spratnost je OK, možda jedino što je preblizu interne saobraćajnice, ali ista je razdaljina kao i kod ostalih objekata duž te uličice.

Mozda je mana sto ce ujutru biti vise vozila kada se izda zgrada pa ce oko 9 biti guzve vece i oko 5 cak i tu gde nema puno guzve.

Lepa zgrada!

Vidim samo 5 spoljnih parking mesta? Gde će parkirati mušterije, pošto predpostavljam da će se ovde raditi i pregled i procena vozila za Kasko Osiguranje, i izdavanje polisa. Već vidim da će trotoar biti opsednut od strane ljudi koji tu ne rade nego dolaze samo da završe nešto. U Minel-u se nalazi AMSS osiguranje, prošli kud kad sam bio kod drugarice bila je gomila vozila parkiranih u jednoj kolovoznoj traci, napravili haos. Čak sam video i neka vozila koja su bila u saobraćajnoj nezgodi, vrv došli na procenu štete, na par mesta je i ulje iscurelo na asfalt

Gde je ovoj zgradi ovde mesto?! Pa zar nije logicnije ove poslovne zgrade grupisati negde, napraviti neko poslovno jezgro. Nor tamo kod zmaja gde sada grade. Nego umetati ih ovako medju stambene. Katastrofa u najavi. Kao i svuda gde nesto ovako iskoci.
Pa zar nije 10 puta logicnije bilo ovako nesto staviti u savskom amfiteatru ili na mestu sajmu.
Uvesti zone za parkiranje pod hitno na celom Novom Beogradu!

Mislim da to nije najbolja logika. Ako svi rade na istom mestu onda i svi putuju na isto mesto ujutru i vraćaju se sa istog mesta uveče. Ne postoji saobraćajna infrastruktura koja bi ovo podržala. Mnogo je bolje da poslovne zgrade budu na različitim mestima po gradu.

Vrh