Šta je novo?

Blok 37

Koliko je meni poznato najmanja razlika je 4 metra između dva najispupčenija prozora zgrada (postojeće i nove).

skoro ista udaljenost od zgrade jeste i u delu preko puta SIV-a (ili nešto pre SIV-a ako se ide iz pravca brankovog mosta) Vojvođanska banka i one sve ostale banke

Kako ko, pa Vlada i nadležno ministarstvo (ili neki gradski propis), a skupština ga usvojila. Svašta s tobom Boki :kafa:

Ma kada sam rekao ko je doneo, mislio sam na nemarluk odredjenih ljudi.A zanimali su me ti pojedinci koji su to prihvatili zdravo za gotovo.Znam i ja da je vlada donela ko bi drugi.Mogao bi Djilas da se pozabavi time.Mada i kod nas u Pancevu grade trzni centar- stanbeni objekat koji je preblizu pa reklo bi se tih 4 m udaljenosti.Tamis kapiju.Ima sve u thredu Pancevo.

Zašto je objekat toliko specifičan i jedinstven ne samo u našoj zemlji, već po nekim stvarima i na svetu.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/C4ciVmj3ACo&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/C4ciVmj3ACo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/video]

Može arhitekta da priča šta hoće, ali je utisak o kvalitetu ovih crvenih panela odvratan, a staklene površine meni jednostavno ne idu iz motiv objekta, a to je kontinualnost. Prošao sam pored zgrade i stvarno se vidi da je su prozori kvalitetni, ali su totalni promašaj na ovom objektu. Umesto da se pokušalo napraviti jedan kontinualan niz stakala bez prekida i bez mnogo vidljivih okvira imamo dva reda totalno isprekidanih linija i promašene boje stakla.

Evo dobrog primera stvaranja neprekidne linije od stakla i lepe boje koja bi se mnogo bolje uklopila na ovom objektu umesto ovog što je izvedeno.

1zp4kty.jpg

@rezidualan
ako nije tajna kakve veze imaš sa celim projektom?

^^Igrom slucaja sam prosao pored doticnog objekta pre desetak dana, posto sam isao na Bezanijsko groblje, i mogu da kazem da uzivo za par nijansi bolje izgleda nego na fotografijama, cak mi se svidela zgrada :)

Sawovsky":2uoumj9d je napisao(la):
^^Igrom slucaja sam prosao pored doticnog objekta pre desetak dana, posto sam isao na Bezanijsko groblje, i mogu da kazem da uzivo za par nijansi bolje izgleda nego na fotografijama, cak mi se svidela zgrada :)
Još nisam sreo nekog kome se zgrada ne svidja, pogotovo ako je imao prilike i da sagleda njen enterijer u večernjim časovima. Na toj lokaciji je mogla da nikne još jedna montažna zgrada od malo al profila i mnogo stakla (takoreći kiosk), kakava je Mercedesov izložbeni salon u blizini, ali umesto toga imamo kvalitetnu, čvrstu građevinu od čelika i betona, koja je tu da stoji bar 50 godina i mi svi smo jako ponosni na nju jer smo uspeli da primenimo rešenja kakva nikad ranije nisu primenjena.

Нисмо дуго времена писали о блоку 37 и оном плацу где је требало да се гради она монструм пословна зграда. Писали смо о томе на подтеми „Развој новобеоградских блокова“
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-154#post-859470
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-155#post-859793

Слике су од 17.02.2024., а почело је да се прича о сређивању тог дела. Наиме другар који живи у блоку 37, али не у тој згради која је требало да буде заклоњена, него у истој таквој згради паралалена са Милутина Миланковића, али која је уз и бочно у односу на Народних хероја. Каже ми да ће ту ускоро бити парк-зелена површина и паркинг. Значи ништа од подземне (два нивоа) или двоспратне надземне гараже, а био је заинтересован за куповину гаражног места. Толико за сад.

IMG_20240217_133321_resized_20240217_031708034.jpg
IMG_20240217_134350_resized_20240217_031913122.jpg
IMG_20240217_134427_resized_20240217_031940258.jpg

Sto ne naprave anketu ili mini referendum u bloku čak su to tako radili i zli crveni
Znaci cisto parki ili garaza sa zelenim krovom ali da se pm prodaju i da se od tog finansira gradnja

Надам се да ће приликом коначног уређења ове парцеле бити реновирани и тротоар и бициклистичка стаза у Булевару Милутина Миланковића дуж те парцеле, јер су међу најужаснијим на НБГ. Да ли се можда у скорије време планира реконструкција унутарблоковских тротоара и дечијих игралишта око ОШ "Ђуро Стругар", пошто су већ годинама у баш језивом стању.

Sto ne naprave anketu ili mini referendum u bloku čak su to tako radili i zli crveni
Znaci cisto parki ili garaza sa zelenim krovom ali da se pm prodaju i da se od tog finansira gradnja
Била је нека врста анкете, 1. парк-зелена површина, 2. парк за кућне љубимце (кучиће и мачиће), 3. подземна или надземна гаража. Свако вукао на своју страну (тотална несложност међу станарима тог дела блока 37) и сад је ваљда као нешто "коначно": парк-зелена површина и паркинг ! Видеће се уосталом.

Jel planiraju nešto da rade, obzirom na novonastalu situaciju?

За сада се ништа не планира, пошто се станари те зграде из блока 37 не могу уопште договорити. Као што сам већ одавно написао свако вуче на своју страну.
Најбоље би било ;), да када се наспе цео тај потес (има још пола), да свако од станара направи своју башту и засаде поврће и воће, као што је било седамдесетих година. Само су те баште биле на траси садашњег булевара Милутина Миланковића, а некадашње улице Вилијама Џонса. Од бивше окретнице 65 (то је био крај Народних хероја) па до некадашње металне(гвоздене капије) биле су башта до баште, па смо ми из блока 38 ишли и "крали" воће и поврће.

Vrh