Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Па већ имају подземну гаражу испод тог тржног центра који је ту поред тог блатњавог дивљег паркинга. Али ето тешко је отићи унутар тог блока иза тог тржног центар и плаћати месечну закупнину или дневно паркирање. Подземна гаража се налази испод "Кенгура", "ЕуроМедика", "Интеза" банке, "Максија", ДХЛ сервиса,...
Па што се не зонирају блокови 61, 62 и 63 па ће можда станари и плаћати дневно паркирање или месечну закупнину у гаражи испод тржног центра?
 
Овде треба зграда.
Ma ovde su se sada skupile razne struje i ovo je skroz politizovano postalo, boli ih sve kolektivno i za zelene povrsine i sve ostalo. Skupila se i opozicija i pozicija pa sad ko ugrabi vise poena. Sad ce da se pravi cirkus. Kaze drugar (zivi u Petici) da je za danas zakazano neko veliko okupljanje. Tu su izbori iza coska.
 
Mislim da je to veliko okupljanje bilo juce, moram priznati bilo ih je vise nego prethodnih dana, mozda nastave i danas, sve u svemu, onaj jedan divlji parking iza pumpe je sve puniji i puniji, imam osecaj da su se prebacili svi sa onog prvog na ovaj novi sto je nastao preko noci.
 
U videu spominje Novi "Novi Beograd" kao naselje koje se gradi u nastavku bloka 72.
Kaze da ce se tacno tako zvati, zvuci previse krindz cak i za sadasnju vlast.
 
Udari me krindz kad spomenu ove vetrove i provetravanje. A jos veci kada ova druga kaze da su pobegli na bezaniju da bi pobegli iz grada i gradske vreve..
 
Puštanjem u rad nove autobuske stanice kod buvljaka, dobijamo i novu poziciju u Beogradu za građanske proteste na saobraćanicama :)

@Igor - to su bili klinci, 6-7 razred, bez navijačkih obeležja... i baš zato što navijaju za pogrešan klub :) moram da kažem da su se prostojno ponašali na protestu, kao i sva ostala mlađarija i uostalom kao i svi koji su se okupilli , i da su izabrali pravu stranu - svoj komšiluk i borbu protiv nepravde i korupcije. Ima nade.
 
Današnji novinari, ne mogu pet dana ni ovo da otkriju...
 
To ne znamo. Znali bismo kakvo je raspoloženje građana da smo u demokratiji, ali nismo. Šta da se radi.

I pored toga mozemo da zakljucimo kakvo je raspolozenje gradjana u lokalu:

1708507411434.png

1708507577443.png

BM 108-117 bi trebalo da su biracka mesta koji pokrivaju blok 63 S/J.

Tako da i vlast priznaje da nije tacno da su gradjani izabrali ovu garnituru da upravlja njihovim novcem.

Sta smo do sad imali, koje su obaveze stanovnika blokova:
  • da rade posao komunalne policije
  • da rade posao policije
  • da rade posao tuzilastva/suda
  • da idu na javne uvide u svojstvu fizičkih lica (prethodno multidisciplinarno obrazovani/obučeni - urbanizam, pravo, ...)
  • da ne plaču kad im se primedbe ne usvoje
  • da cute ako, zbog nedelovanja iz prethodnih tačaka, nebaždarene komšije reše da parkiraju na nelegalno prisvojenoj parceli
  • da bi trebalo loviti porodice sa 3-4 automobila, te ih ubediti da im ne treba toliko automobila
Samo da se gradi + baš ovde treba zgrada:
  • povrsina bloka 63 S+J je ~0,45km2
  • broj stanovnika cenim na min 9000 (grubo izvedeno iz broja zgrada/ulaza/spratova/stanova; ako neko ima tacan podatak nek uskoci)
  • gustina naseljenosti ~20k/km2
  • vracar je ~19k/km2
  • menhetn ~28k/km2
 
Е, браво! Погледај сад за Београд... А после за Београд са Младеновцем и Авалом.
 
Pa ovom logikom naseljenosti ne bi mogao da prodjes kroz blok ili kroz trotoar okolo, sto bas i nije tako.. Neretko se osecas kao da je mrtvilo, pogotovo kada setas kroz 63.
 
Pa ovom logikom naseljenosti ne bi mogao da prodjes kroz blok ili kroz trotoar okolo, sto bas i nije tako.. Neretko se osecas kao da je mrtvilo, pogotovo kada setas kroz 63.

Izgleda da su komunisti bili magovi prostorne obmane. Unutra celije, spolja nepregledna polja.

Btw, nije mi izgledalo kao da je mrtvilo sinoc.
 
Е, браво! Погледај сад за Београд... А после за Београд са Младеновцем и Авалом.
Hvala za pohvalu!

Pogledao sam ono sto je relevantno, trudeci se da ne natezem. Vracar je dovoljno mali da bi bilo uporedivo.
Da se razumemo, slazem se da je Novi Beograd najlogicniji za popunu, ali ne na ovom mestu. Ima praznih livada, ima legalnih parcela.

Gratis:
Novi Beograd: 5,200/km2

Ako bih gledao Mladenovac i Avalu, mozda bi mi ispao zakljucak da Novi Beograd ne bi trebalo da se dira do godine 2100.
 
Novi Beograd: 5,200/km2
Стари Париз - 19.000/км2.

Јеси ли, заправо, свестан колико је и за Нови Београд штетније да се насељавају Авала или новобеоградско сремско залеђе?
Ово је место - за зграду. Не знам ко је инвеститор, знам каква је власт СНС-а, али овде једноставно треба да буде зграда. И то би било то.
Једини проблем је што се укида дивљи паркинг, то је оно што је овај народ вољан да брани - и немојте ми писати да није, јер исекоше онакав дрворед у Николе Добровића на Б. коси да направе без потребе ширу улицу од Шанзелизеа, нико реч рекао није.
 
Poslednja izmena:
Стари Париз - 19.000/км2.

Јеси ли, заправо, свестан колико је и за Нови Београд штетније да се насељавају Авала или новобеоградско сремско залеђе?
Ово је место - за зграду. Не знам ко је инвеститор, знам каква је власт СНС-а, али овде једноставно треба да буде зграда. И то би било то.
Једини проблем је што се укида дивљи паркинг, то је оно што је овај народ вољан да брани.

Ti si uveo Mladenovac i Avalu u pricu, rekao sam iznad sta mislim o izgradnji na Novom Beogradu. Sremsko zaledje, opet, nisam ja pominjao, ni ne pripada opstini Novi Beograd.

Sto se tice ove konkretne mikrolokacije, ne slazemo se, sve i da je legalna bar po SNS standardnima, a nije ni to.

Maliciozni komentar o odbrani divljeg parkinga cu da preskocim, iz poštovanja prema tvom forumskom opusu.
 
Па, знаш како, ако се не гради на слободном плацу уз улични фронт саобраћајнице са 6 трака и трамвајским колосецима, онда ће се градити или у сурчинском залеђу и на Авали, или у некој улици профила 1+1 (пошто је у Београду велика већина улица таква). Неће људи остати ненастањени ако се та зграда не направи. А испада, по свим параметрима, да има више смисла да се гради ту него другде.

Упркос најбољој вољи, не могу да примим нити један једини аргумент да на слободним новобеоградским парцелама не треба градити као ваљан; напротив, сваки стан на НБ смањује укупни хаос у Београду.

Не кажем за паркинг да то има везе лично с тобом - не познајем те - али с овим народом у целини, о да, има. То је највеће благо: да се паркира за џабе.
 
Pantografe, slažem se načelno, samo što je ovde problem što se ne radi planski već će se graditi i ovde i to na silu, ali će i na Avali.
Kamo sreće da živimo u državi i gradu gde će se planski graditi i znati šta će se graditi na svakoj parceli, a ne da su praktično sve zelene površine neizgrađeno građevinsko zemljište.
Inače, našem udruženju Po meri metro su se javili stanovnici Jurija Gagarina koji pitaju da li je planiran metro kroz ovu ulicu koja je preopterećena.
 
Велика већина тога што се сматра за "зелене површине" заправо су грађевинске парцеле на којима је изникао коров.

Урбанизам "да се зна тачно шта ће се градити на којој парцели" тешко да игде постоји.
 
Vrh