Ma bloku 63-61 nema pomoci. To ce i onako za 10-20god da se urusi samo od sebe. Gore izgleda nego ciganski vasar. Vec je krenulo. Meni produbljivanje price o zelenim povrsinama je apsolutni debilizam jer je dovoljno proci kroz te blokove i videti kako se stanovnici istih brinu o njima. Djubre na sve strane. Parking jedni-drugi na glavama jer neretko imaju po 3-4 vozila u porodici. Ali ajde to je tek prica za sebe. Mene nervira ta prica o protestu a kao sto sam kazes, u svom (njihovom) dvoristu je puno sopstvenih govana. Ok je da se ore pesacka staza i biti malogradjanski i bahat, i za to se ne protestuje, ali nije ok da se gradi zgrada - to je po meni kljucno.
naravno da nije ok da se gradi takva zgrada, isto kao sto nije ok to sto se izgradila ona petica.
Ok, recimo da nisi zlonamerni trol...
Nije mi jasno sta rade sa 3-4 vozila? jel to neki blokovski autohtoni trip? da uvek imaju rezervni auto za goste? ko su oni ljudi u tramvajima? turisti? u busevima? tranzit?
Neretko 3-4 vozila po porodici, bizarno. u jednoj zgradi u 63em jug ima cirka 700-800 ljudi, ugrubo. Znaci min 1500 automobila. Ludaci. Al jako fini ljudi, i pored tolikog voznog parka ipak ne parkiraju u dvoriste osim ovih 15 dijabola. Ako su sve lokalci, a ne gosti lokala u novoj zgradi ili petici, recimo, to ke onda manje od promil lokalnog življa.
Znaci ako komsa ore zelenu površinu kolima a komunalna ne reaguje, mene da je sramota i da se ne javljam. Neces verovati, gledao sam u BNV uzivo kako oru kolima z. povrsine i dodje komunalna, pise kazne.
Pricas o delu grada koji je grad za sebe, gde živi par desetina hiljada ljudi. Naravno da ima delova koji su potpuni raspad i delova koji su vrhunski, kao i u ostatku grada, uostalom.
Prosetaj jedan vikend kroz sve savske blokove, ide prolece, bice sjajna setnja, obećavam. Primetices da je najveci raspad u direktnoj proporciji sa blizinom novogradnje (poslednjih 30 god).
Primetices da nigde nema mesta za parking. Po tvojoj racunici blokovi duže cirka četvrt miliona vozila u srbiji.
70a, 70 pored save cistije i zelenila ima vise. 70 kod Kineza deponija, staze unistene, tumor nadogradnja. 44 oko piramide raspad, tumor baste, razvaljeno sve. kad zadjes medju zgrade fina oaza, sa parking problemima ofc
45, a i 70, deo blizi reci je jbni Lothlórien za veci deo grada.
Sa druge strane JG teza situacija. Ako krenes u hodocasce verujem da ces primetiti da sto si blizi novogradnji, to je stanje u starom delu losije. Izgleda bednije i to ne zbog kontrasta sa novim zgradama. I te nove zgrade ubrzano stare u takvom okruženju.
61-64 inicijalno najveći problem sa parkingom.
63 blok jug najlosija situacija.
Objasnjenje jednostavno: nove zgrade nategle kriticno nategnut resurs. Komunalne službe su zauzete u BNV.
Isto je i na Voždovcu, Zvezdari, Paliluli....