Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Ovo je stvarno trebalo davno uraditi!
A što se tiče obaranja ivičnjaka, kako zahteva Direktor, to ćemo čekati narednih 40 godina, jer smo tako u mogućnosti!😁
 
Kad god ovo vidim - iznerviram se. Koliko jedna odluka tamo nekog službenika upropasti jedna deo grada.

Screenshot 2023-11-20 140549.jpg


 
И ја сам имао такав осећај дуго, али ћу се нервирати још више што Европска и Јапанска неће продужити кроз покојни ИМТ ка овом патрљку Ђорђа Станојевића.
 
Znači, možemo da očekujemo da će ovo drveće prema ulici Oml. brigada uskoro da bude isečeno.
 
Drveće na renderu je drvored pored ulice na javnoj površini, a na mestu postojeće zelene površine pored Extra centra, je prema renderu, planiran parking. Tako da ide seča, isto kao što su posekli svo drveće na parceli kad su gradili i One.
 
Али овај паркинг ка улици због којег је цели блок девастиран а комфор свих будућих станара драстично срозан. :poop:

Урбана неписменост и просторна несвесност београђана је нешто што је девастирало и наставило да девастира овај град. Успешност продаје оваквих урбанистичких злочина говори све о томе.
 
Грешка је што су блокови прескакани, "чувани за после". Могли су лепо и смислено администрацију из Немањине да преселе у блокове 25 и 26 у нека здања која би пратила осу платоа СИВа.
 
Било би ту места и за њих :) Нпр. нешто попут Дома синдиката (приземља са позоришним и биоскопским салама, угоститељским садржајма, на спратовима канцеларије) би фино легло преко пута СИВа да гледа на фонтану близанац прек пут булевара Лењина. А са друге стране слична зграда.
Овако добисмо свуда бућкуриш комерцијалних и стамбених објеката.
 
Штета што се нису усудили да промене мало приступе тим мостовима. Ево моје неке маштарије, црвено су денивелисане саобраћајнице, наранџасто саобраћајнице у нивоу.
1701210750235.png
 
Ало је негде требало ићи у висину то је онда овде, не знам чему ово и шта је проблем,
чини ми се да сам прочитао да постоји неко бесмислено висинско ограничење због близине пруге или можда наши грађевинци још увек немају технологију за изградњу небодера са обзиром на бројне проблеме о којима је писано у Кули Вест 65

IMG_2837.jpeg
 
Iako deluje kao krmaca, mislim da ce ova zgrada fino da ispadne sa ovim krivim terasama
 
Vrh