Држава продаје земљиште у Блоку 19а
Реч је о парцели од 7.485 квадрата прекопута Савацентра, а њена почетна цена је 441,1 милион динара
Још једна зелена површина биће претворена у градилиште. Реч је о парцели од 7.485 квадратних метара у Блоку 19а уз Улицу Владимира Поповића, а прекопута Сава центра, раздваја их Булевар Арсенија Чарнојевића (ауто-пут), коју је Републичка дирекција за имовину (РДИ) огласила на продају. То земљиште је у јавној својини Србије, а у огласу о отуђењу те парцеле навела је да је у питању неизграђено грађевинско земљиште. Почетна цена по којој се продаје квадрат јесте 58.932 динара, односно укупно 441.106.020 динара за 7.485 квадратних метара.
Парцела се налази у површинама осталих намена зона комерцијалних садржаја у служби образовања у оквиру које се могу планирати приватне предшколске установе, основне школе, средњошколске и високошколске установе, уз обавезу израде урбанистичког пројекта, наведено је у огласу о отуђењу тог земљишта РДИ-ја.
Земљиште се продаје прикупљањем писаних, затворених понуда, а критеријум за оцењивање понуда биће највиша понуђена цена по квадратном метру. Продајна документација моћи ће да се преузме у просторијама РДИ-ја у Улици краља Милана 16 до 9. јануара следеће године. Учесник у поступку који преузме продајну документацију дужан је да депозит уплати до 11. јануара, а понуду да достави до 15. јануара на писарници Републичке дирекције за имовину у Добрињској 11. У огласу нигде није наведено када ће Комисија за прикупљање понуда за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Републике Србије отворити пристигле понуде.
– У случају да два или више учесника понуде исту цену, Дирекција задржава право да по слободном уверењу и процени изврши избор најповољнијег понуђача. Након проведеног поступка прикупљања понуда, на предлог Републичке дирекције за имовину о отуђењу предметног грађевинског земљишта најповољнијем понуђачу, одлучује Влада Републике Србије. Изабрани понуђач дужан је да у року од 30 дана од дана доношења одлуке Владе Републике Србије закључи уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини. У року од 15 дана од дана закључења уговора купац је дужан да исплати купопродајну цену – наведено је, између осталог, у огласу РДИ-ја.