Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

IMG-4b8366b74ba70add5eadb64f98cf8edc-V.jpg


'Najgrandiozniji beogradski blokovi'...
Eto šta strance zanima :)
 
ako pogledamo po sadrzaju taj blok je najjak od ovih centralnih. nije dzabe u momi
 
Ало је негде требало ићи у висину то је онда овде, не знам чему ово и шта је проблем,
чини ми се да сам прочитао да постоји неко бесмислено висинско ограничење због близине пруге или можда наши грађевинци још увек немају технологију за изградњу небодера са обзиром на бројне проблеме о којима је писано у Кули Вест 65

Pogledajte prilog 182177
Imaju neko ograničenje u planskoj dokumentaciji, nzm zašto to stoji samo znam da su ograničeni. Ali da, slažem se da treba u visinu ivde
 
Izgled buduce 2 zgrade u Vojvodjanskoj i kako ce se uklopiti u ambijentalnu celinu
Pogledajte prilog 138394
Takodje sajt je pusten u rad i na slikama su obe zgrade, iako su 2 investitora koliko sam razumeo, vidim da su neki vec rezervisani

Pozdrav, da li ima utisaka onih koji su se vec uselili (ako ima takvih)?
 
Збогом смишљеној вези Европска/Јапанска-Ђорђа Станојевића-Шпанских бораца :violina:
 

Држава продаје земљиште у Блоку 19а​

Реч је о парцели од 7.485 квадрата прекопута Савацентра, а њена почетна цена је 441,1 милион динара

Још једна зелена површина биће претворена у градилиште. Реч је о парцели од 7.485 квадратних метара у Блоку 19а уз Улицу Владимира Поповића, а прекопута Сава центра, раздваја их Булевар Арсенија Чарнојевића (ауто-пут), коју је Републичка дирекција за имовину (РДИ) огласила на продају. То земљиште је у јавној својини Србије, а у огласу о отуђењу те парцеле навела је да је у питању неизграђено грађевинско земљиште. Почетна цена по којој се продаје квадрат јесте 58.932 динара, односно укупно 441.106.020 динара за 7.485 квадратних метара.

Парцела се налази у површинама осталих намена зона комерцијалних садржаја у служби образовања у оквиру које се могу планирати приватне предшколске установе, основне школе, средњошколске и високошколске установе, уз обавезу израде урбанистичког пројекта, наведено је у огласу о отуђењу тог земљишта РДИ-ја.

Земљиште се продаје прикупљањем писаних, затворених понуда, а критеријум за оцењивање понуда биће највиша понуђена цена по квадратном метру. Продајна документација моћи ће да се преузме у просторијама РДИ-ја у Улици краља Милана 16 до 9. јануара следеће године. Учесник у поступку који преузме продајну документацију дужан је да депозит уплати до 11. јануара, а понуду да достави до 15. јануара на писарници Републичке дирекције за имовину у Добрињској 11. У огласу нигде није наведено када ће Комисија за прикупљање понуда за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Републике Србије отворити пристигле понуде.

– У случају да два или више учесника понуде исту цену, Дирекција задржава право да по слободном уверењу и процени изврши избор најповољнијег понуђача. Након проведеног поступка прикупљања понуда, на предлог Републичке дирекције за имовину о отуђењу предметног грађевинског земљишта најповољнијем понуђачу, одлучује Влада Републике Србије. Изабрани понуђач дужан је да у року од 30 дана од дана доношења одлуке Владе Републике Србије закључи уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини. У року од 15 дана од дана закључења уговора купац је дужан да исплати купопродајну цену – наведено је, између осталог, у огласу РДИ-ја.
izvor

S obzirom da je parcela na zemljištu namenjenom za objekte za obrazovanje, kolika je verovatnoća da će tu zapravo da bude izgrađena stambena zgrada?
 
Postoji tema zs taj blok ne zna se sta oni tacno tu prodaju
 
Ja ne znam gde je ta tema, u pretrazi se ne nalazi lako. NIsam ni ja siguran koji bi ovo bio plac, verovatno uz onu vezu sa autoputem, gde su parkinzi.

Ali ako su jasno oglasili da je dozvoljeno graditi školske ustanove, baš da vidimo šta će sada investitorski da se osmisli da se ovde izgrade stanovi. Tipa u prizemlju će bude vrtić i iznad deset spratova stanova.
 
Setih se pisali smo negdje o tom poljancetu neko iz bloka se zabrinuo sta ce niknuti tu
 
Мислим да је у питању ћошак ка петљи Сава центар, угао бившег аутопута и Владимира Поповића.
 

Evo i politika o tom pise mozda je jasnije
 
Vrh