Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Чуди ме да плацеви које сам уоквирио наранџастим линијама на сликама испод и даље нису искоришћени за нешто:
Pogledajte prilog 160076
У чијем власништву су ови плацеви уопште?


Управо чисте багерима ову парцелу око Ватрогасног дома. У који се иначе недавно уселила једна породица. И која врло пристојно одржава то откад је у њему. Раније је то било сметлиште, људи сада почистили све и редовно косе траву.
 
Tu se navodno postavlja kontejner ispostava Belih. Ne postoje dozvole na pomenutoj parceli. Fotke bi koristile, hvala :)
 
Ne verujem da bi očistili toliki plac samo za kontejner komunalaca!
 
Управо чисте багерима ову парцелу око Ватрогасног дома. У који се иначе недавно уселила једна породица. И која врло пристојно одржава то откад је у њему. Раније је то било сметлиште, људи сада почистили све и редовно косе траву.
Tu se navodno postavlja kontejner ispostava Belih. Ne postoje dozvole na pomenutoj parceli. Fotke bi koristile, hvala :)
Ne verujem da bi očistili toliki plac samo za kontejner komunalaca!
Тај објекат тј. Ватрогасни дом на кп 3028/1 је без дозволе, изграђен је ко зна кад. https://katastar.rgz.gov.rs/eKatastarPublic/NepokretnostProperties.aspx?nepID=Uqw1aXERaNo=

кп 3028_1.JPG
 
Е, биће то сад један леп ћорсокак... Наиме, пошто смо решили да заштитимо све те централне НБ блокове - па ће ове зграде у Блоку 30 наредних бар једно 245 година бити "објекти од великог значаја" - како ћемо ми ту да реновирамо фасаде? Притом код ових зграда мислим, конкретно, на енергетско унапређење (изолацију), док оних у нпр. Блоку 23 - све од голог и сировог брут бетона - и на то, и на основну, физичку санацију пропалих делова.

Како се одржавају такве зграде и да ли је то што су грађене са роком употребе од 100 година, заправо, имало дословнога смисла?
 
Soliteri u bloku 30 su useljeni krajem 1976. godine i nisu previse stari. Sagradjeni su od prefabrikovanih armirano-betonskih elemenata i projektovani su da izdrze jak zemljotres.
 
Тачно, по пројекту арх. Уроша Мартиновића из Бајица на Цетињу. Али, какве то везе има са фасадама?
 
Тачно, по пројекту арх. Уроша Мартиновића из Бајица на Цетињу. Али, какве то везе има са фасадама?
Nejasno je sta se ovde dogodilo. Stanari navode da je vlasnik stana, cija je terasa pala, istu renovirao, kao i veliki broj terasa u soliterima. Ti soliteri su monstruozno nabijeni i neprijatni za zivot, ali nisu bas u tolikom raspadu.
 
Нису у распаду, али ће бити ако се не одржава, све дође у такво стање. А написано важи за све блокове, 21-30. Могу и за сваки појединачно, није проблем, али ајмо само један, Блок 21. Тамо, годинама већ, спадају ситне керамичке плочице са фасада. Произвођач од пре 60 година, Керамика Младеновац. Како ћемо да обнављамо те фасаде? Ајде, направиће други те мозаике, није проблем, а додатна изолација, како ћемо то? Или да оставимо енергетски неефикасне толике зграде, јер су "објекти од велике вредности"? Не знам како ће то ићи.
 
Vlasnica jednog od lokala Snežana Peljević rekla je da je odluka o rušenju na osnovu rešenja iz 2014. godine za koje vlasnici nisu znali da postoji.

“Do petka nismo imali uvid u spise, i tek tada smo se suočili sa tim šta u stvari stoji u predmetu. Pritom, mi znamo da smo u postupku legalizacije i da nemamo problem sa tim, poručili smo veliku količinu robe i imali bismo nenadoknadivu štetu ako bi se bilo šta dogodilo“, istakla je ona.

Из ''Аутостоперског водича кроз галаксију'':

He shifted his weight from foot to foot, but it was equally uncomfortable on each. Obviously somebody had been appallingly incompetent and he hoped to God it wasn't him.
Mr Prosser said: "You were quite entitled to make any suggestions or protests at the appropriate time you know."
"Appropriate time?" hooted Arthur. "Appropriate time? The first I knew about it was when a workman arrived at my home yesterday. I asked him if he'd come to clean the windows and he said no he'd come to demolish the house. He didn't tell me straight away of course. Oh no. First he wiped a couple of windows and charged me a fiver. Then he told me."

"But Mr Dent, the plans have been available in the local planning office for the last nine month."

"Oh yes, well as soon as I heard I went straight round to see them, yesterday afternoon. You hadn't exactly gone out of your way to call attention to them had you? I mean like actually telling anybody or anything."

"But the plans were on display ..."

"On display? I eventually had to go down to the cellar to find them."

"That's the display department." "With a torch."

"Ah, well the lights had probably gone." "So had the stairs."

"But look, you found the notice didn't you?"​

"Yes," said Arthur, "yes I did. It was on display in the bottom of a locked filing cabinet stuck in a disused lavatory with a sign on the door saying Beware of the Leopard."
 
Dobro, kontejner BELIh će da bude tu dok se ne izgradi Vrabac Soul od West 70 Residence!
Ništa strašno.
Ima tu u kraju dosta praznih lokala tako da se svi lokali mogu negde rasporediti, jedino što im lokacija više neće biti ovako dobra.
Ova raskrsnica je inače bukvalno centar blokova.
 
Mene su tu nervirali automobili koji tipa eto mogu da se voze trotoaraom i parkiraju se posle tih kućica
 
Vrh