Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Sasvim izvesno će ga seliti, preskupa je to lokacija za jesnospratni salon.

Ostaće samo objekti MUP-a da nam provincijalizuju glavnu ulicu NB City-ja.
 
Izgleda da je Mercedesov plac.
9F9F4787-A7B2-40B0-8708-874DA9EADB23.jpeg
 
Sasvim izvesno će ga seliti, preskupa je to lokacija za jesnospratni salon.

Ostaće samo objekti MUP-a da nam provincijalizuju glavnu ulicu NB City-ja.
Можда и тај објекат иселе у блок 39. Уствари ту је сектор за ванредне ситуације којем се зида нова зграда поред нове ватрогасне станице.
 
Više je bezveze imati "rešetkastu" zgradu preko puta staklene.
 
Мислим да ће зграда бити знатно упрошћенија у односу на рендере.
 
Prelep render i nadam se pocetak formiranja jednog malog lokalnog poslovno stambenog downtowna, lokacija je prosto stvorena za to.
 
Нажалост код нас су високе зграде обично стамбене.
 
Misliš, jedna sa drugom i trećom? Jer, naveli smo dve nove: na mestu Mercedesa i u Bloku 40.

Ta druga će skoro biti bliznakinja onoj u West 65.

A tu bi trebalo da su i ove izraelske, ispred APC-a...
 
Pa ove 2 mi se ne uklapaju a sad razvoj nekog mini klastera sto da ne ali to bi trebalo da bude na mestu gde su sve poslovne zgrade. Ovde mi je bez veze da nikne takav klaster izmedju šume stambenjaka P+6 tipologije polu zatvorenih blokova.
 
Tu su čak i zgrade 'Mercedesi' sa po 20 spratova.

Videćemo našta će to sve da ispadne.

Pa mene plaši da to ispadne kao neka ruska salata.
SFRJ brutalizam, raspale devedesete, tranzicija 2000ih i sada ova savremena arhitektura.
Otvoreni blokovi, zatvoreni blokovi, male zgrade, ogromne zgrade.
Previse natrpanih objekata raznih epoha, različitih tipologija urbanizma i različitih visina.

Plaši me da će da bude veliki bućkuriš svega i svačega.
 
Немам, нагађамо, пошто је ПСП Фарман почео да рашчишћава блок, да ће ту направити што су хтели у насељу код Прокопа.
 
Ovo je Gruja planirao kod Prokopa, tako da ne verujem da će na placu u Bloku 40, koji je dobio kao kompenzaciju, da planira nešto značajnije manje.

155487_stjepana-filipovica1_f.jpg


Što se tiče ovog "rešetkastog" nebodera koji deluje da je planiran na mestu Mercedesovog salona, ne treba trčati pred rudu. Pitanje je u kojoj je fazi taj projekat, da li je ovo zvanično idejno rešenje, rani koncept ili možda rad sa nekog pozivnog konkursa koji je raspisao potencijalni investitor. Dosta koraka uvek prođe od ideje do realizacije.

Ali da će Omladinskih brigada pretrpeti značajan preobražaj, to je već sad sasvim izvesno. Počeviši od raskrsnice sa Milutina Milankovića gde će očigledno da niknu dva ogromna kompleksa - s jedne strane GTC, s druge strane PSP Farman, preko Airport Cityja gde su već u toku birokratske pripreme za izgradnju prve od one tri planirane kule, pa do lokacije na kojoj su danas Roda i Extra centar koje su već prodate za dalju izgradnju i gde tek očekujemo da vidimo idejna rešenja.

Usput može biti još iznenađenja, poput ovog "rešetkastog" nebodera, jer sam duboko uveren da oni objekti MUP-a na raskrsnici sa Heroja sa Košara neće još decenijama stajati tu.
 
Dodaj jos na to i Airport garden koji je vec poceo sa izgradnjom a nalazi se na parceli iznad Rode.. vidim da je i sajt u pripremi.
 
bez obzira na to u kojoj fazi je ovaj projekat, generalno za taj kraj bi bilo super da se formira mini klaster.. i to ne mini klaster samo koliko da bi bg konačno doživeo tako nešto već meni lično deluje da bi West 65 mnogo više imao smisla u društvu nego ovako sam jer je dinamika zgrade takva da trenutno previše usamljeno i "nepotpuno" deluje

znam da neki ne dele mišljene samnom, ali recimo Beograđanka može da stoji sama sa sobom jer svojim oblikom upotpunjuje prostor, West 65 ima kontrast u vidu onog odsečenog ravnog dela sa zapadne strane i zbog toga mi nekako prostor oko njega deluje nedovršeno gledajući panoramu iz daljine

ovaj render sigurno neću trčati da komentarišem nakon skoro 20 godina praćenja ovakvih foruma, ali mi se sviđa što postoji ideja da se ide u visinu i sa okolnim projektima
 
Vrh