Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Primetih da već neko vreme idu duž središnjeg parkinga u Zorana Đinđića i rade ispitivanje tla. Ne znam šta je u pitanju, ali reko svakako da podelim.
 
Konačno će izgleda doći do sređivanja livade u Bloku 29.

17. septembra od 11 do 12.30 časova u prostoru Centar Mesne zajednice "Akademija" (prostor gde je bilo organizovano glasanje za izbore), a koju organizujemo u saradnji sa udruženjima Ekonaut i Placemaking Western Balkans. Radionica je otvorena za sve zainteresovane građanke i građane, kao i za decu svih uzrasta, čije ideje naročito želimo da čujemo i uvrstimo u predlog idejnog rešenja za srce našeg bloka. Vidimo se na radionici!
 
То може да буде само привремено сређивање, јер је реч о простору за школу.

Предложио бих једно ингениозно решење :) : да се направе школски спортски терени унапред, пре школе, а може и сала за физичко, пошто постоји потреба - оближњу салу месне заједнице на првом спрату ТЦ-а користи нпр. ОК Хот волеј Едина Шкорића.
 
Boga pitaj kad će ta škola doći na red i da li će uopšte biti potrebe. Najave za tako nešto nema ni u tragovima, od kada znam za sebe.
Manje više je Blok 29 podeljen na škole: Radoje Domanović, Duško Radović, a neki možda idu i u Laza Kostić.
U Bloku 30 su na sva zvona najavljivali vrtić još pre koliko godina, pa ni lopatu niko nije zabo u zemlju, tako da dok dođu ovde do škole....
Neka je srede, pa koliko god da traje, sad služi samo da je zaseravaju kerovi, generalno roditelji i gledaju da im deca ne idu po poljani jer sledi obavezno pranje obuće.
 
Познато ми је, посебно ово из последње реченице... Ето, онда: спортски терени као за школу, будућа сала за физичко у ЈПП (за издавање на одређени број година) или да њоме газдује СРЦ 11. април, ограђен простор за псе и још нешто на месту школске зграде.
 
Pa da parcelu je preuzeo Railway City.
 
Pa, ako je to kompenzacija za neizgrađene stambene zgrade u naselju kod Prokopa, zaključak se nameće...
 
Mislim da mogu da se grade stanovi, jer je Napred svojevremeno na parceli prekoputa - koju je u međuvremenu preuzeo GTC - planirao dve stambene kule iznad tržnog centra što je tada bilo i aminovano izmenama PDR-a za Blok 41a.

GTC se ipak odlučio na poslovne objekte, ali još ne znamo nikakve detalje osim da će ukupno biti izgrađeno skoro 80.000 kvadrata. Nadam se da će posle otvaranja GTC X izneti neke konkretnije planove.

Za Gruju pak verujem da će se odlučiti za stanove, jer mu je ova parcela kompenzacija za onu iznad Prokopa gde je hteo da metne ona dva stambena solitera. Mislim da mu je taj stambeni deo važan u celom tom dilu oko Prokopa, jer mu je potrebno nešto što će mu doneti neki brži povraćaj uloženih sredstava.
 
Mislim da mogu da se grade stanovi, jer je Napred svojevremeno na parceli prekoputa - koju je u međuvremenu preuzeo GTC - planirao dve stambene kule iznad tržnog centra što je tada bilo i aminovano izmenama PDR-a za Blok 41a.
Ово су те две Напредове зграде које је планирао да изгради, на тада њиховом плацу у Блоку 41.
Немам цртеж у бољој резолуцији:(

напред блок 41.jpg
 
Ma tada nije ni bilo bolje rezolucije, kada su to planirali...
 
Jako čudan render. Iz ovog ugla teško da se radi o nekoj od dve lokacije na uglu Omladinskih brigada i Milutina Milankovića.

Ako uzmemo West65 kao reper, ovo mi najpribližnije izgleda kao mesto gde je sada Mercedesov auto-salon, mada se ništa drugo ne uklapa :D
 
Može biti na mestu Mercedesovog salona, pošto se novi Emil Frey Mercedes salon gradi na Zrenjaninskom putu. Možda planiraju samo da presele taj salon tamo.
 
Vrh