[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=914632#p914632:2aku8gjv je napisao(la):
astrodule » 05 Jan 2022 07:58 pm[/url]":2aku8gjv]Ova izgrađena koja se nalazi tačno na prirodnoj putanji Đorđa Stanojevića. Da nje nema, mogla bi se ĐS produžiti do Zemunske (Tošin bunar - Vojvođanska)
Znam da na prvi pogled ta "prirodna putanja Đorđa Stanojevića" izgleda logično, i meni je, pre monogo godina tako izgledala, ali da li je zaista tako?
Već smo pričali o tome na više tema na forumu.
Zamisli još jednu raskrnicu i još jedan semafor na Tošinom bunaru na tom mestu, jednu od brojnih, i toliko blizu one velike sa "UMP"-om.
Drugo, kako je Đorđa Stanojevića zapravo nastala? Interna saobraćajnica do Depoa GSP, do skora smo (bar neki
) tuda išli automobilima po tramvajskim šinama, nije bilo kolovoza... Znam, znam, postoje planovi na kojima se vidi da je produžena do Tošinog bunara preko placa starog aerodroma, mnogo pre izgradnje APC-a, ja sam ih kačio na forum, ali ta ulica je skroz nelogično trasirana na postojeću uličnu matricu, u vreme "industrijskog" Novog Beograda. Mnogo logičnija je Marka Hristića, izgrađena tek po gradnji Belvila za Univerzijadu, a tada nisu - postavili tramvajske šine.... i probijen nasip koji uzalud čekamo... Mislim da ljudi previše značaja daju ulici Đorđa Stanojevića... ako bi igde i trebalo da se spoji na Tošinim bunarom, to je kod Eko pumpe (to joj ne bi bila prva krivina i promena pravca), ali kao što znamo, sve između je takođe zauzeto.