Гага
Professional
@Вожде укњижен плусићћћ.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=873242#p873242:2wzv1i4j je napisao(la):Вожд » 20 Авг 2021 09:50 pm[/url]":2wzv1i4j]
У чланку је реч о блоку 38 у коме сам становао 30 година и то у овој ниској, а дугачкој згради са четири спрата, дванаест улаза, а која је испред зграда „мерцедес“. Зграду смо због дужине назвали „глиста“ и тај надимак се користи и дан данас. Надимак за солитере/куле „троугласти солитери“, се користио јако кратко, можда годину-две.
Грешка је у чланку „да ће солитери имати по осамнаест спратова“, имају по шеснаест спратова. Не знам које је године објављен овај чланак у Политици, предпостављам негде 1970 или 1971, али кад смо се моји родитељи и ја уселили у стан (фебруар 1968.) „мерцедеси“ су били у пуном јеку градње, први је био изграђен негде до осмог/деветог спрата, а други мислим до петог.
И наравно свих девет зграда у блоку 38 се не снадбева топлом водом из топлане Нови Београд!, у свим становима су бојлери. Све зграде су војне зграде, као што су и зграде у блоку 37 (сем оних са жутом фасадном циглом окренуте ка Тошином бунару) и у блоку 33 (сем стамбене куле до Генекса).