Imamo, gomilu nerealizovanih projekata... Ne kažem ja da njegove projekte podržavam (daleko bilo) još ako uzmemo u obzir ona čuda tamo u bloku 26, Terazijsku terasu, rušenje parka kod Hrama..
Ali čisto da se preciznije vidi sam izgled kula..
Lično smatram da su blokovi 26, 12 i prostor IMT buduće najveće šete koje če ostati u Beogradu. Za izgled tih prostora, treba da budu angažovani najveći stručnjaci (ako Srbiji nema, svet je veliki) koji bi dali sud kako da trenutno ne baš puno reprezentativnoj opštini makar u tim delovima napravi nešto za šta bi se moglo reći ,,e ovo je stvarno dobro ".. Ali džabe.. Najveća šetata su za sada blok 65 i IMT.. Ovo ćemo tek videti.. Ako se sećate onog objekta 1 u bloku 26?? Pa ono ni Remorker architects sa Marerom ne bi mogao da popravi ako se napravi..
Pre same objave, detaljno sam pogledao tekst Beobuild-a iz 2009te. Tu se pominje neko ranije rešenje Energoprojekta (pre predloga iz 2009. ( “Laguarda.Low Architects”),:
,, ...tako je i ovaj deo bloka nekada bio u vlasništvu Energoprojekta. U toj kompaniji se ozbiljno razmišljalo o pokretanju projekta, samo se čekao pravi partner koji bi kao i u bloku 26 učestvovao u realizaciji.
Planovi su predviđali hotel od 22.000 kvadratnih metara sa preko 400 soba koji je već predstavljan na našem sajtu. Naravno sve ove planove promenile su nove ekonomske okolnosti, pa je ovaj blok promenio vlasnika i njegov dalji razvoj vodiće privredno društvo “Razvoj blok 12” ..."
Je l' ima neki link do te prezentacije, ??