Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Ta livada je velika i ne bi se osetilo da se doda po koji red parkinga. Naravno, drveće je neophodno.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Zasto nema rendera buduceg izgleda i sta ce konkretno da se radi
Dule parking lobista

Pa jesam kod ovakvih situacija. I dalje uvek ističem kao pozitivan primer Blok 1 i 3 gde su uzeli malo od zelenila i napravili parking mesta.

Ta livada iza Starog Merkatora je bukvalno jedna neiskorišćeni prostor na kome nikada nisam video nikoga da se igra, ili da sedi unutar krugova. Nema ni lada. Uvek kada sam tu tražio parking mesto, sam ispu*io.

Mali je problem što je ta livada u rupi, ali nije valjda problem nasipati zemlju.

Evo, bar jedan red parkinga (na strani suprotnoj od solitera), na mestu krugova moderno igralište sa dečijim spravama i gumiranom podlogom. 20-ak stabala, može i teretana i da ta livada napokon dobije neki smisao.

Inače takvih livada ima u skoro svakom bloku na NBG.

ps: Samo pokušajte da prebrojite koliko ima stanova u soliteru i koliko ima parking mesta okolo.

Kako je tu nabijen stari merkatra pa objekat do njega i hotel i bioskop sve nagurano...bez garaza sve naravno...

Ima neka horor garaža između pijace i Starog Merkatora, a mislim da i hotel ima svoju garažu (parking ima sigurno).

Ali generalno, cela ova ulica desno (Bulevar gladi, Goce Delčeva što ide ka Dunavu je katastrofa za parkiranje i uvek je tu haos zbog brze hrane.

Ja recimo uvek tu parkiram kod Doma zdravlja noću jer uvek ima mesta, pa onda prošetam tih 50-100m (u zavisnosti za koji sam se eminentni restoran brze hrane odlučio)

Restorane brze hrane treba pocistiti divljastvo obicno...

Prave se parking mesta na lokaciji bivšeg Avramčića.
rPRLbJe.jpg

Drvo na ćošku je posečeno, korenje je poprilično uništilo trotoar na uglu.
pteKahP.jpg

Tako bi mogli sve druge da pociste i u parking da pretvore ...

Могу да направе паркин на спрат, са неком стамбеном или каквом већ зградом на врху, или чак неком кровном баштом. Будимо мало креативнији.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=631931#p631931:pxgc9now je napisao(la):
Дошљак » 21 Јун 2019 02:42[/url]":pxgc9now]Може и кафић на крову.
Управо тако. И нека употребе неке пузавице, да заклоне неизбежно ругло и филтрирају ваздух. Ево шта сам имао на уму:

8600wilshire.jpg

Тај доњи део би била вишеспратна гаража сакривена иза зеленог паравана, а горе може шта год желе.

Више о овом конкретном пројекту: http://www.i-mad.com/work/8600-wilshire-4/?cid=4

Otvorena je posebna teme o buducem izgledu setalista...

dr strangelove":oqc5lgvj je napisao(la):
B92 otkriva šta se sprema u kvartu oko Kineza: Nema saobraćaja, gradi se šetalište i igrališta

Beograd -- Grad Beograd kreće sa još jednom velikom rekonstrukcijom urbanih četvrti, a ovoga puta na red su došli novobeogradski blokovi.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1556862
Ovaj članak je velika glupost... Poluinformacije I nagađanja...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

direktor":2a2plyku je napisao(la):
Gde? Ne uspevam da je nađem...

Edit: našao

SerbPacker":y19aa11g je napisao(la):
direktor":y19aa11g je napisao(la):
Gde? Ne uspevam da je nađem...

Edit: našao
http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=16&t=4337

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Hvala, našao u međuvremenu..

Evo jednog pitanja o kojem nisam razmišljao do današnje poplave na terasi.

Da li je bolje da zgrada ima oluk ili kišnu kanalizaciju unutar zgrade?

Moja zgrada nema oluk, a sa terasa nemamo onu pipu kroz zid, nego u ćošku imamo slivnik koji je očigledno povezan na kišnu kanalizaciju. E sad, prizemlje nema terasu, ja sam prvi sprat i danas mi se desilo (prvi put koliko pamtim) da odatle krene voda da se vraća. Očigledno kišna kanalizacija nije mogla da primi toliko vode i krenulo je da izbija i to, naravno, kod mene.

Posle poplava u kuhinji i sada ove na terasi, mislim da mi sledeći stan nikako neće biti na prvom spratu.

Astro oluci mogu a ne moraju biti direkt povezani na kisnu kanalizaciju
Da li ce oluk biti izveden na fasadi ili unutar teras to zavisi od projektanta

Pa ti si imao bas dosta vode kako je prosla voda ispod vrata jesu pvc vrata sta je sa silikonom ispod praga ...
Moraces malo sa upravnikom porazgovarati sta i kako treba preduzeti sa se to ne bi ponavljali vidi imaju li druge vertikale taj problem....

Našla vod put. Vidim da se nešto dešavalo kod drugih. U podrum ne smem ni da uđem jer se često plavi posle većih kiša.

Na sreću sam video na vreme, pa sam izbacivao vodu u lavor pa napolje.

Posle pljuska smo se malo prošetali po kraju (Fontana). Svaka druga zgrada je bila bez struje, a i dosta ulica je bilo u mraku. U mnogim ulazima smo videli kofe jer su podrumi bili poplavljeni.

Čuli smo od komšija da su njihovi prijatelji iza Carine u prizemlju imali 30cm vode u stanu.

Vrh