dziggy
Advanced
dziggy":2tuvujm1 je napisao(la):koliko sam ja cuo jedna od ulica u belvilu ili oko belvila ce se zvati Milana Mladenovica..ali sam jedno 70 posto siguran
dziggy":2tuvujm1 je napisao(la):koliko sam ja cuo jedna od ulica u belvilu ili oko belvila ce se zvati Milana Mladenovica..ali sam jedno 70 posto siguran
Ne znam, meni pre deluje kao da postavljaju semafor koji će omogućiti onima što dolaze iz podvožnjaka u Pop Lukinoj da se lakše uključe na most tako što će zaustavljati saobraćaj iz Brankove, mada sumnjam da bi tako nešto radili, zato me i buni.metropolitan":2lmncsru je napisao(la):Radi se o necemu sto je odavno trebalo da se uradi, naime taj semafor ce najverovatnije omoguciti da vozila iz ulice G. Principa dodju do Pop Lukine i obrnuto.To bi, iako sada izgleda fantasticno moglo npr, da omuguci da Brankova ulica bude pesacka, a da je zameni Jug Bogdanova.
pre par godina su nesto slicno pokusali, cak su stavili semafore koji su blinkali zuto, a onda ih ipak skinuli. S obzirom da su pre neki dan "skratili" zutu traku na mostu da pocinje tek od kamere, ocigledno da je postoji problem sa tim ukljucunjem. A i ne bio problem kad 3 trake se penju na most i treba preseku zutu i ukljuce se u dve, najcesce zakrcene, trake,Goldstein":3dfc4jrn je napisao(la):Ne znam, meni pre deluje kao da postavljaju semafor koji će omogućiti onima što dolaze iz podvožnjaka u Pop Lukinoj da se lakše uključe na most tako što će zaustavljati saobraćaj iz Brankove, mada sumnjam da bi tako nešto radili, zato me i buni.metropolitan":3dfc4jrn je napisao(la):Radi se o necemu sto je odavno trebalo da se uradi, naime taj semafor ce najverovatnije omoguciti da vozila iz ulice G. Principa dodju do Pop Lukine i obrnuto.To bi, iako sada izgleda fantasticno moglo npr, da omuguci da Brankova ulica bude pesacka, a da je zameni Jug Bogdanova.
Izvor: Grad BeogradПонедељак, 16. aвгуст 2010.
Уређење платоа у Сремскоi улици изнад Теразијског тунела
Општина Стари град, град Београд и „Агробанка” заједно ће учествовати у пројекту сређивања платоа у Сремској улици. Извођач радова је ЈКП „Зеленило – Београд”, док је идејни пројекат потписао Биро за пројектовање овог градског предузећа. Вредност радова је око седам милиона динара.
– Уређење пешачких простора и промоција тргова и паркова данас се спроводи свугде у свету. Због тога смо решили да подржимо предлог Секретаријата за заштиту животне средине да се плато у Сремској изнад Теразијског тунела претвори у малу зелену оазу – каже Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе Старог града.
Пјацета ЈКП „Зеленило – Београд” замишљена је као кровна башта, која ће бити обликована у духу модерне архитектуре фасаде „Агробанке”. Декоративни сегмент простора чиниће клупе, корпе, осветљење, а у каснијој фази радова превиђено је постављање једне фонтане. У складу са стремљењима светских градова ка екотопедији, озелењавању пешачких зона, ЈКП „Зеленило – Београд” обезбедиће за плато у Сремској улици траву, ниске полегле, зимзелене саднице, као и перене, вишегодишњи цветни садни материјал.
Нова пјацета биће доступна и особама са инвалидитетом. Њихово кретање ка платоу биће могуће из Сремске улице, где ће бити постављена рампа.
Izvor: Vecernje novosti„Zelenilo“ pravi pjacetu u Sremskoj
M. LJ. P. | 01. decembar 2010. 21:22 | Komentara: 8
Preduzeće "Zelenilo Beograd" počelo sa uređenjem platoa u centru grada. Krovna bašta krasiće zelenu oazu. Prilaz i osobama sa invaliditetom
DUGO najavljivano uređenje platoa u Sremskoj ulici u sredu je počelo. Ovaj projekat, vredan više od sedam miliona evra finansiraju opština Stari grad, Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine i Agrobanka, dok je izvođač radova Javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd".
Današnji plato u Sremskoj ulici koji Beograđani pamte kao buvlju pijacu iz devedesetih godina postaće zelena oaza u centru grada.
- Pjaceta iznad Terazijskog tunela zamišljena je kao krovna bašta koja će biti oblikovana u duhu moderne arhitekture fasade Agrobanke - kažu izvođači radova. - Planiramo da zasadimo travu, zimzelene sadnice, kao i višegodišnji cvetni sadni materijal. Dekorativni segment prostora činiće klupe, korpe i osvetljenje.
Kako kažu u "Zelenilu Beograd", pjaceta u centru prestonice biće dostupna i osobama sa invaliditetom. Njihovo kretanje ka platou biće moguće iz Sremske ulice, gde će biti postavljena rampa.
- Opština Stari grad i Sekretarijat za ekologiju prepoznali su vrednost naše ideje da se od betonske površine napravi mini-park - objašnjavaju u Agrobanci. - Nema potrebe da tako lep prostor ostane neiskorišćen. Zato smo rešili da uradimo nešto korisno i lepo za Beograd. Sigurni smo da će ovo biti mala zelena oaza u cenru grada.
Ozelenjavanje platoa u Sremskoj i njegovo pretvaranje u pjacetu prvi je u nizu projekata gradskog Sekretarijata za ekologiju koji će tokom 2011. godine ozeleniti više betonskih površina i krovova u Beogradu.
SVETSKI HIT
- UREĐENJE pešačkih prostora i promovisanje trgova i parkova danas se sprovodi svuda u svetu - kaže Dejan Kovačević, načelnik opštinske uprave Starog grada. - Zbog toga smo rešili da podržimo ovaj predlog da se plato U Sremskoj, iznad Terazijskog tunela pretvori u gradsku pjacetu.
Veruj mi da ne bivucko":11fuarpf je napisao(la):Stvarno steta,fontanica bi izvadila celu stvar