Šta je novo?

Razni projekti

hazard":3vl6407m je napisao(la):
vucko":3vl6407m je napisao(la):
Slike izgradnje skolske sale u os veljko dugosevic na zvezdari pocetak radova 7 jul 2010,zavrsetak radova 7.2.2011.

http://www.facebook.com/group.php?gid=109840505710609&v=photos
Znaci ipak su krenuli sa upropascavanjem osnovne mi skole i gradjenjem apsolutno nepotrebne i prevelike sale na mestu gde je bilo odlicno otvoreno igraliste. Ma treba ih sve...
Bolje da su manje novca ulozili i napravili i pravu salu za sesti parkic,ali to ne odgovara opstinskoj vlasti na zvezdari jer bi im ortak izgubio balon salu.

Izbusili su rupu na uglu tadeusa koscuska i strahinjica bana,verujem da ce tu biti podzemni kontejner kao sto je pisalo.
 
Ja ne kapiram koji je interes za pravljenje balon sale za fudbal kada ista vec postoji 300 m odatle u dvoristu VI gimnazije?
 
Kapiram da su u pitajnu pare. Ne znam koliko igras fudbal i da li znas da cim prodje leto, skoro da je nemoguce naci prazan termin u nekom balonu, neverovatno je kolika je portaznja. Gomilu termina drze razne firme koje placaju te usluge preko cele godine da slucajno ne bi izgubile mesto, cak ih placaju i onda kada niko i ne dolazi na fudbal.
 
lopurde :bash: oceli staviti kontejnere podzemne u bka po pet put nisam u bg pa nemogu da se raspitam zna li neko nesto :bash:
 
hazard":3kgpobrh je napisao(la):
Ja ne kapiram koji je interes za pravljenje balon sale za fudbal kada ista vec postoji 300 m odatle u dvoristu VI gimnazije?
Ovo nije balon sala,zapravo je betonska sala za fudbal(da ne kazem klasicna).Ima render na ulazu u skolsko kod policije,a ako ne mozes da vidis potrazi na fejsbuku medju slikama,ok je posto je sala.Jeste da gusi prostor,ali bolje je i to nego sto su verovatno prvobitno hteli balon kao u sestoj i da drpe deci balon i privatizuju ga.

Sad bih to zeleo videti i u 6 gimnaziji da otmu toj lopurdi balon i naprave pravu salu za ucenike.

@direktor
Gde da stave podzemne kontejnere i do kada?
 
Mislo sam da li su se odlucili mozgovi zya podzemne kontejnere u bulevaru kralja aleksandra hvala :kafa:
 
Evo nesto o tome, mada se BKA ne spominje:

ZAMENA STARIH METALNIH KONTEJNERA ZA SMEĆE VIŠE NEGO SPORA

Novih nema, podzemne nema ko da čisti

JKP „ Gradska čistoća“ je na teritoriji Beograda za godinu dana postavila svega 42 džambo kontejnera. Za sedam meseci postavljeno je 85 podzemnih od kojih još nijedan nije osposobljen za korišćenje. U narednih pet meseci, planira se postavljanje još 140 i to na 90 lokacija. Otpad se i dalje u najvećoj meri odlaže u klasične metalne kontejnere i oseća se po čitavom gradu.

2ahy8lg.jpg


Postavljanje džambo kontejnera koji se smatraju modernijim, kvalitetnijim, lakšim za rukovanje i bezbednijim za građane počelo je u julu prošle godine. Iako su se oni, kako je rečeno u JKP „Gradska čistoća“ pokazali kao dobro rešenje, njihovo postavljenje ide veoma sporo.

- Džambo kontejneri imaju veću zapreminu i prazne se ređe od klasičnih i to posle 22 sata. Ideja je bila da oni budu postavljeni na lokacijama gde ima puno trgovinskih, ugostiteljskih objekata, javnih i kulturnih ustanova. Ove godine, ćemo nastaviti sa njihovim postavljanjem, a na onim mestima gde ovi kontejneri ne mogu biti postavljeni ostaće klasični mentalni, koji se redovno prazne- kažu u JKP „Gradska čistoća“.

Krajem prošle godine je po ugledu na svetske i evropske metropole postavljen prvi podzemni kontejner. Od tada svi kontejneri koji su postavljeni nisu u funkciji jer nemaju neophodan poklopac sa samozatvarajućim uloškom.

- Za nekoliko dana se očekuje da stignu vozila koja služe za pražnjenje kontejnera, kao i da se postave potrebni poklopci, tada će građani moći da odlažu otpad i u ove kontejnere - tvrde u „ Čistoći“ i dodaju da se lokacija gde će biti smešteni ovi podzemni kontejneri bira u dogovoru sa Sekretarijatom za saobraćaj i u planu je da svaka opština ima bar po jedan.

izvor: Blic
link: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/200491/Novih-nema-podzemne-nema-ko-da-cisti
 
31. 07. 2010.| 10:20
Jabučko ravnište k`o Siera Nevada – Srbija sa međunarodnim partnerima počela ulaganja od 60 mil EUR u turistički kompleks na Staroj planini

(Kompleks na lokaciji Jabučko ravnište)
stara_planina_jabucko_ravniste2_310710.jpg


Na Staroj planini do kraja 2011. godine biće izgrađena prva četiri hotela modernog ski-centara kojim će upravljati vodeći španski hotelski lanci "HG Hotels" i "Sol Melia". Za investicije u turistički kompleks na Jabučkom ravništvu Republika Srbija i internacionalni investicioni fond "Sigma Capital" u prvoj fazi izdvojiće između 50 i 60 mil EUR, kada će biti osposobljeno 500 ležaja. Planirano je da za početak celogodišnji kompleks na Staroj planini sadrži 6 hotela sa 900 ležaja, a paralelno sa izgradnjom objekata ulagaće se u skijašku infrastrukturu. Do kraja 2011. pored postojeće dve žičare biće izgrađene još dve četvorosedežnice i prva gondola u Srbiji.

Izgradnja hotela počela je krajem meseca, a 30. jula su zvanično potpisani ugovori između kompanije "HG Hotels" i JP "Stara planina", kao i internacionalnog fonda "Sigma Capital", kompanije "Sol Melia" i Ministrstva ekonomije.

(Potpisnici ugovora)
stara_planina_ugovor2_310710.jpg


Po prvom ugovoru, JP "Stara planina" izgradiće do kraja naredne godine tri hotela ukupnog kapaciteta 450 ležaja (150 smeštajnih jedinica), koji će biti u vlasništvu Republike Srbije. Objekti će poslovati u okviru brenda "HG hotels" i imaće četiri zvezdice. "HG Hotels" će najmanje pet godina upravljati hotelima po modelu operativnog menadžmenta i pružaće konsultantske usluge- od nacrta i izgradnje kompleksa do poslovanja.

Prema drugom sporazumu, JP "Stara planina" i "Sigma Capital" formiraće zajedničko preduzeće, pri čemu "JP Stara Planina" obezbeđuje zemljište i infrastrukturu, a "Sigma Capital" finansira izgradnju tri objekta. Tim hotelima upravljaće "Sol Melia", a Republika Srbija imaće učešće u profitu zajedničkog preduzeća.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će za sezonu 2011/2012. biti spremno oko 500 ležajeva.

(Mlađan Dinkić)
mladjan_dinkic_310710.jpg


- Hoteli će imati četiri zvezdice i radiće tokom cele godine. Biće opremljeni velnes centrima pogodni za kongresni turizam. U plani je rekonstrukcija puta od Svrljiga preko Kalne do Jabučkog ravništa, kao i put od Pirota do Stare planine, što će ujedno doprineti i razvoj niškog aerodroma. Do kraja ove godine biće izgrađene podzemne garaže, a do kraja 2011. pored dve postojeće, biće izgrađene još dve žičare, kao i prva gondola u Srbiji. Biće urađeno 20 kilometara novih skijaških staza, od kojih će deset biti pod veštačkim snegom - rekao je Dinkić i dodao da je eksproprijacija zemljišta završena i da su dobijene sve građevinske dozvole.

Činjenica da će hotele voditi dva velika španska hotelska lanca, koja upravljaju hotelima u mnogim zemljama sveta, znači da možemo računati na strane turiste i ogroman devizni priliv, kazao je Dinkić.

(Budući turistički centar)
stara_planina_jabucko_ravniste3_310710.jpg


On je dodao da Španija do sada nije ulagala u turizam u Srbiji i izrazio zadovoljstvo što su se kompanije iz te države odlučile da učestvuju u realizaciji investicije na Staroj planini, koja je u najnerazvijenijem delu Srbije.

- Stara planina će za istočnu Srbiju postati ono što je Zlatibor za zapadnu, a Kopaonik za centralnu Srbiju- ocenio je Dinkić.

Ministar ekonomije dodao je da je na tenderu za izgradnju hotela koje finansira "JP Stara planina" posao dobila domaća kompanija "Deneza".

(Postojeća žičara)
stara_planina3_310710.jpg


Stara planina- Novo iskustvo

"Sol Melia" je vodeći svetski operator odmarališta i jedan od tri najveća svetska hotelska lanca. Trenutno upravlja sa više od 300 hotela u 30 zemalja (pod imenom više brendova), a posluje više od 50 godina. Španska kompanija "HG Hotels" ima više od dve i po decenije iskustva u hotelskoj i apartmanskoj industriji. Poseduje i upravlja hotelskim lancima i apartmanskim naseljima u najpoznatijim turističkim destinacijama Španije i to na Kanarskim ostrvima, Tenerifima, u Sijera Nevadi i na La Molini. Internacionalni investicioni fond "Sigma Capital management" do sada je sagradio četiri rizorta u Bugarskoj, površine oko 260.000 kvadratnih metara, investirajući time više od 150 miliona evra u ekonomiju te zemlje.

Stara planina prostire se na površini od 3.985 km2, na području četiri opštine Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad. Najviši vrh je Midžor- 2.169 m. Stara planina je jedna od najatraktivnijih turističkih oblasti u Srbiji i ima status nacionalnog parka prirode. Na Staroj planini, tačnije na Babinom zubu trenutno postoji jedan hotel kapaciteta 100 kreveta. On je u vlasništvu EPS-a, koji je sa pirotskim "Tigrom" pionir u razvoju turizma.

T.S.
 
Počela je neka izgradnja na Autokomandi, pored one "rupe" ali ne u samoj rupi, nego desno od nje. Teško mi je da kažem da li je to onaj render koji smo imali prilike da vidimo (sa pešačkom pasarelom), jer su za sada završili samo prizemlje a nad pločom prave nekakve lukove. Deluje kao da jako brzo rade...
 
Jeste,to je to,stoji render sa pasarelom ka onoj unutrasnjoj ulicici koja gleda u onu malu zelenu povrsinu gde svi parkiraju kola :)
 
Secate se da smo pricali o projektu za ovu lokaciju:

adyh.jpg


Na sajtu "Aviv Arlon Groupa" pojavio se prvi render:

green_01.jpg


A evo i sta kazu Izraelci o njemu:

A project for commercial and residential construction in one of the central districts of Belgrade, situated beside of one of the city’s main traffic arteries. The project stretches over a 10,000-sq. meter (108,000-sq. foot) plot of land with building rights for residential and commercial use on a total of 24,000 sq. meters (258,000 sq. feet). The project includes 240 residential units and 6,000 sq. meters (65,000 sq. feet) of commercial floor space.
Izvor: Aviv Arlon
 
Beogradska trnoružica - Novi sjaj Beogradske Princeze

Objekat u ulici Dobračina 15 u Beogradu ponovo je vratio svoj nekadašnji sjaj. Kuċa nekada znana kao „beogradska trnoružica“ po nacrtu uglednog arhitekte Milana Pališaškog, danas postaje ekskluzivni poslovni prostor u srcu Beograda

beogradska_princeza_1_08081.gif


Objekat “Beogradska Princeza” je pozicioniran u srcu Beograda na samom uglu ulica Dobračine i Simine. Sa današnjim atraktivnim konceptom arhitekte Milana Pališaškog, koji predstavlja kombinaciju retro i modernog dizajna, objekat nudi poslovni prostor izgrađen u skladu sa modernim i visoko kvalitativnim zahtevima Smart House konfiguracije. Nakon pune 21 godine vlasništva i mukotrpne procedure za dobijanje svih dozvola, investitor Boris Vukobrat sa željom da Beogradu ostavi jedan reprezentativni i prvoklasni svetski objekat, svojim gestom uspeva da poruči da je Srbija ipak atraktivna zemlja za ulaganje.

Nekad….

Kada su krajem XIX veka Francuzi pravili železničku stanicu u Beogradu, oni su za potrebe svojih službenika izgradili i dve kuċe „bliznakinje“. Jedna od njih je i ova današnja u ulici Dobračina broj 15. Unutra su bili veliki saloni u kojima se okupljao krem beogradskog društva. Sobe su grejane kaljavim peċima iz Beča, a spratove je spajalo prekrasno drveno spiralno stepenište.

U Beogradu je ova kuċa tokom XIX veka bila poznata kao prizemna kuċa pukovnika Đorđa Markoviċa, i sagrađena je tačno 1884. godine. Advokat Milan Milovanoviċ je ovu kuċu kupio 1900. godine da bi 1927. po projektu arh. Đure Bajaloviċa bio dozidan još jedan sprat. Tom prilikom je fasada kuċe dobila današnji izgled. Na fasadi su se nalazili elementi dekorativne plastike, karakteristične za epohu istoricizma XIX veka. Kuċu je zatim nasledila ċerka advokata Milovanoviċa udata Matiċ, da bi nakon II svetskog rata prema tadašnjim kriterijumima i raspodeli stanova, u nju bila useljena tri stanara u tzv. „zajednički smeštaj“. U posed današnjeg vlasnika, našeg poslovnog čoveka iz Pariza Borisa Vukobrata prelazi 1989. godine kada je kuċu kupio od bračnog para Matiċ. Ugledni arhitekta Milan Pališaški, koga Boris Vukobrat angažuje, shodno željama i vizijama koje imaju novi vlasnici, dobija zahtevan zadatak: izradu projekta sanacije, rekonstrukcije i kreacije reprezentativnog enterijera ove kuće. Projekat je bio završen još 1991. godine ali do realizacije nije došlo usled nama dobro poznatih razloga – raspada SFRJ, kasnije sankcija i bombardovanja.

Period mirovanja u vezi sa realizacijom ovog poduhvata traje do 2000. godine kada autor rešenja nastavlja radove na kuċi i to sa pitanjem moguċnosti poveċanja postojeċe kvadrature. Tako dolazi do novih – izmenjenih urbanističkih uslova i novih uslova zaštite, pa kuċa dobija konačni izgled kao objekat u kombinaciji tradicionalnog i modernog koji sadrži osam spratova iznad i 3 sprata garažnog dela ispod zemlje.

…I sad

Objekat obuhvata prostor od 2.800 kvadrata. Pešaci pored glavnog ulaza u objekat, koji je od strane Dobračine ulice i omoguċava prilaz u lobi, odnosno recepciju, ka liftovima, stepenicama i poslovnom delu, imaju i drugi ulaz, iz Simine ulice. Automobilom se do podzemnog, garažnog nivoa sa 25 mesta stiže ulazom iz Simine ulice i to uz korišċenje autolifta.

beogradska_princeza_2_08081.gif


Fasada je kombinacija autentičnog dela starog objekta urađenog u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika Beograda i modernog staklenog dela koji se pruža iznad starog objekta. Upravo balkon na starom delu objekta i galerija sa terasom na prelaznom krovnom delu sa koga se pružaju dalekosežni pogledi na obale Dunava i starog dela Beograda, čine objekat u centru grada jedinstvenim.

Funkcionalnost, usklađenost sa najvišim svetskim standardima u pogledu kvaliteta, iskorišċenosti prostora i mera energetske efikasnosti pružaju osnov da današnji izgled objekta bude u potpunosti u skladu sa realnim zahtevima savremenog poslovanja. I upravo ovaj, današnji izgled objekta omoguċi ċe „beogradskoj princezi” da ponovo zablista u novom, ovoga puta – poslovnom ruhu.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/337707
 
Grozno! :o Ko li ovome projektantu dade dipolmu?
 
A sta biste vi uradili umesto ovoga? Mislim,kad vec pljujete.
 
+1 za Bokija

kakav uzas od nadogradnje, majko!

kao da su na tu staru jadnu kucu nakalemili staklenac sa trga rep.
 
+2 za Bokija,i plač Majke Božije.. :kafa: kada bi postao Gradonačelnik prvo bi doneo odluku da srušim taj nagrd,pa onda gradim Metro.."Arhitektu" bih proterao...
 
2012":1iy5f18e je napisao(la):
+2 za Bokija,i plač Majke Božije.. :kafa: kada bi postao Gradonačelnik prvo bi doneo odluku da srušim taj nagrd,pa onda gradim Metro.."Arhitektu" bih proterao...
I staklenac.
 
21.08.
Jужни Булевар
p2120001.jpg


Бокељска
p2120002.jpg

p2120003.jpg


Таковска
p2120004.jpg
 
Druze, ova druga slika iz Bokeljske, je l' to strana ka Hramu? I jesi li bacio oko na ovaj render zgrade u Juznom bulevaru, zanima me kakva ce fasada biti?

I da, nasao sa 174. verziju zgrade Parking servisa koja ce mozda jednog dana biti izgradjena u Kraljice Marije. Meni najbolja verzija do sada:

parking-servis-1.jpg

parking-servis-2.jpg

parking-servis-3.jpg


Izvor: Arhi.pro
 
Поставићу овде слике зграда из Таковске које су се изградиле у последњих 10-ак година.

p2120009.jpg

p2120008.jpg

p2120007a.jpg

p2120006.jpg


Ова зграда није баш у Таковској али ајде да кажемо да јесте :)
p2120005.jpg

p2120011.jpg

p2120010.jpg

p2120012.jpg

p2120014.jpg

p2120013.jpg]

p2120013.jpg
 
Homer Jay

Јесте та друга слика је страна ка храму а за ову зграду у јужном нисам видео рендер мрзело ме да прелазим улицу :)

поздрав
 
2012":2eustfuc je napisao(la):
+2 za Bokija,i plač Majke Božije.. :kafa: kada bi postao Gradonačelnik prvo bi doneo odluku da srušim taj nagrd,pa onda gradim Metro.."Arhitektu" bih proterao...
Arhitekta nije kriv, projektovao je po zeljama investitora. Ni invastitor nije kriv, jer je njemu bitan profit a ne estetika (zna se da su invastitori uglavnom malogradjani sa debelim novcanikom).
Treba proterati ove iz Zavoda za zastitu spomenika, iz Zavoda za urbanizam, Gradjevinske inspekcije......Ima staklenih nadogradnji starih objekata koje su vise nego dobre, ali ova je da dobijes dijareju.....
 
Kakav istančan ukus za arhitekturu, kakav brižan odnos prema graditeljskom nasleđu Beograda. Neko je baš rešio da prenese duh palanke u centar glavnog grada.
Nisu sve te zgrade po Takovskoj krš, ali malo koja zaslužuje da se nađe u središtu prestonice.
Ovo me je podsetilo na nešto o čemu često razmišljam i što mi nateruje penu na usta: lepše se zgrade zidaju po kojekakvim sokacima i sporednim ulicama, nego uz važnije gradske puteve. Konkretno mislim na Dimitrija Tucovića (naročito na onu omalterisanu crvenu "seosku udavaču" nakićenu klimama i odvratnim kladioničarsko-zanatskim reklamama), s jedne strane, i blok ulica između Bulevara kralja Aleksandra i Crvenog Krsta (s Kajmakčalanskom u žiži), s druge.
Kolena mi klecaju od pomisli šta će da nikne uz Bulevar. Ako je suditi po velelepnoj nadgradnji ispod Đerma, mislim da već danas skočimo do apoteke po veću količinu Bromazepama. I, usput, u povratku u nekom Kaxiju kupimo kese za povraćanje.
 
Vrh