Šta je novo?

Razni projekti

U svim ulicama oko Djerma je skoro sve sruseno, tako da koju god ulicu navedete niste pogresili. Nekada se zaista radujem sto jos nisu poceli masovnu izgradnju na Bulevaru, bolje da sacekomo da malo "sazremo", pa onda.

Zgrada više hotelijerske na Košutnjaku se nadgrađuje. Rade brzo i efikasno, videću da uslikam ovih dana..

Lokacija za izmestanje CZ-a je negde u Bubanj Potoku,cena je procenjena na 20 miliona eura.

Bez_Imena na ssc-u

esl3b9.jpg

^
Da, video sam ovu mapu beogradskih oblakodera. :vops:

Trebalo bi da je odstampamo, okacimo na zid i krizimo svaku izgradjenu kulu... :laugh:

Ponekad pomislim da namerno objavljuju rendere kula iako nemaju nikakve namere da grade bilo kakve kule nego zezaju narod čisto da privuku pažnju i naprave sebi reklamu. Tako onda vide i ostali pa rade isto a na kraju se izgovaraju na krizu, nedostatak finansija itd.

Dobro napreduju ovi na Autokomandi. Zgrada je bukvalno nikla k'o pecurka. Ovu lamelu ka Autokomandi ce sigurno staviti pod krov do kraja godine.

Par crtica iz grada:

- Promenjen je render na tabli gradilista na uglu Bulevara i Sindjeliceve. Zgrada ce imati 6-7 spratova. Prozore u liniji, bez balkona. Cosak ce biti blago, vrlo blago zaboljen (kao coskovi na BIGZ-u, npr). Fasada ce biti bele boje. U prizemlju lokali.

- U Savskoj ulici je aktivirano jedno gradiliste. Tacno na raskrsnici Savske i jednoj od onih ulicica koje vode prema Sarajevskoj, gde je godinama bila ogradjena rupa. Video sam samo na kratko iz prevoza da nesto buse i kopaju.

- Na Infinity-ju u Dobracinoj postavljaju talasasto staklo. Izgleda jako dobro i cudan je trip (kao da si se nagutao necega, pa ti se sve ispred nosa krivi i talasa).

- Iz tramvaja sam uocio da nesto rade u okolini Crkve Svetog Marka, ali ni ne naslucujem sta.

- Na Tri lista duvana i dalje zastakljuju lokale. Osetno je da se posao blizi kraju. Bice sigurno zavrseno do kraja godine, ako ne i ranije.

u vezi Crkve Svetog Marka rade zamenjivanje 2 manje kupole koje gledaju ka rts-u,stavljaju novi bakar umesto onog starog koji je pozeleneo.

Cuckovic je najavio ukidanje dalekovoda na NBG u danasnjoj politici...

Бакар се и ставља да би позеленео.

Pa majkumu valjda pozeleni usred vremenskih prilika, nije valjda da se unapred racuna na to da ce da pozeleni? :lol:

Веровао или не - рачуна се. Бакар на ваздуху патинира и добија прелепу нежнозелену боју (која је уједно и заштита). Као на скупштини, као на храму Св. Саве. И градитељи итекако то планирају.

Da, bakrom su se i pokrivali krovovi, upravo sa ciljem da bi pozeleneli.

U pravu je sizif,evo bas vidim sa prozora jer imam pogled da su stavili te dve nove bakarne kupole pa se ne vide lepo.Takodje su stavili i 2 bakarna tornjica na hotel moskva u skorije vreme

Zanimljivi projekti nema sta.Na alfinom sa leve strane ce biti pijaceta i pesacki prolaz koji ce ici trasom kao i stari koji postoji.Bas me zanima kako ce ukomponovati to.Svi objekti su poruseni i zemljiste je ogradjeno.

A ovaj u dimitrijali je simpatican i bolji je od zlatne ribice na cijem mestu ce se graditi,bas su pre neki dan bile neke masine tamo za merenje tla,objekat i dalje nije srusen.

Alpha i Aviv Arlon ce totalno promeniti izgled tog kraja :) samo sto na sve dobro kod nas mora da dodje i nesto lose - kiosk centar kod Istocne kapije.

Za Dimitrija Tucovica mi je zanimljivo kako dizajn objekata napreduje s godinama. Prve zgrade koje su se gradile su bile uzasne, a sad vec ima par interesantnih projekata u planu.

Inace, ovi objekti su dobili lokacijske dozvole (danas sam nasao neku tabelu lokacijskih dozvola na sajtu grada, izmedju ostalog tu je i Banka Inteza u Bloku 11a).

Lepo,lepo.A ove stepenice su pozarne?Inace ista ta firma iz dimitrijale je napravila i onu novu usku zgradu koja je 2 stanice vise ka zvezdari kada se ide trolom.

Gde je tacno ovaj Alpha city?
A za objekat na Dimitrijali svaka cast. Konacno idemo bar malo napred.

Otprilike,ako hoces detalje imas dup pod nazivom zivka davidovica na urbanizam.zvezdara.com

cesma.jpg

Aha, sad znam gde je to. Zbunilo me je ono ``izmedju`` Bulevara i Z Davidovica. Zapravo, ne izlazi na Bulevar.

Vrh