Šta je novo?

Razni projekti

"Invazija" ambasada na Beograad: Americka, Nemacka, Japanska, Alzirska, Kineska - samo su neke koje se najavljuju, koje se gradi, ili o cijoj se skoroj izgradnji suska.

Evo jos jednog crteza americke ambasade, ovoga puta iz "24 sata":

zeleno.jpg

Sto se gore pomenutog McDonald's restorana tice, njihov direktor za Srbiju je nedavno u intervjuu E kapiji rekao da ove godine planiraju otvaranje restorana na Koridoru 10 dole na jugu negde (kontam da je onaj Interspeed trzni centar) i da pregovaraju o jos jednoj lokaciji koja je, za sada, poslovna tajna. To je sve sto je rekao. Uglavnom, u poslednje vreme, kada god se gradi neki trzni centar, pominje se Mek u njemu. Bio bih licimer kada bih sada pljuvao po Meku jer je moja pozamasna telesna masa dokaz ovisnosti o istom, ali malo mi taj hype kad je u pitanju ovaj fast food lanac ide na onu stvar. Nekako mi se cini da se Mek nalazi na onoj smesnoj listi "stvari koje jedan grad mora da ima da bi bio metropola". Tu su, razume se, pored klovna Rolanda, i Starbucks, IKEA, H&M, Burger king i metro (ne prodavnica, nego onaj pravi pod zemljom) :D

Meni je samo nejasno sto nema Meka na aerodromu, tamo bi nekako skroz legao logicno. Valjda im traze previse para za zakup...

Verovatno aerodrom koristi ketering službu tj.daju im protekciju...a od ovih stavki koje su obavezne za metropolu na dobrom smo putu da ih ispunimo,eto najaviše i pistu za formulu 1kod Pazove,a Mek je franšiza koju godinama razvija domaća firma koja ima licencu i za Balkan i obavlja jako dobro poznato je da je u Evropi jedan sa njkvalitetnijom hranom,jer se uglavnom proizvodi u Servo Mihalj u Zrenjaninu,svako ko je jeo Mek u većini metropola ne može se uporediti sa ukusom i kvalitetom našega eto tu smo u prednosti..a sami broj ambasada kao i veličina onih koje se grade ili će se graditi govori da Beograd vraća ulogu centra regiona ili Balkana koju je imao 80'

Sta bi za nemacku ambasadu jel to u kneza milosa ili druga zgrada sto je pomenu direktor?

Golsvortijeva
p3180057.jpg

Takovska
p3180053.jpg

p3180054.jpg

Stevana Sremca
p3180055.jpg

p3180056.jpg

Maksima Gorkog
p3180058.jpg

Rade Koncara
p3180059c.jpg

Planira li se u Beogradu neka nova ludnica? Cisto onako pitam, jer kandidata ima dovoljno.

Pocela gradnja stambene zgrade u Bokeljskoj ulici na Autokomandi.

front_view.jpg

Ona kuca na uglu Bulevara i Sindjeliceve vise ne postoji i uskoro ce tu da nikne, nadam se, neruzna zgrada.

^ tu na uglu sinđelićeve i bulevara još nema rendera, proveravam svaki dan :)

samo da bude jednodelna zgrada a ne ove virsle kao ova jedina novogradnja u tom redu

Homer Jay":2ja2mq78 je napisao(la):
Pocela gradnja stambene zgrade u Bokeljskoj ulici na Autokomandi.
Umi me, ali ne kapiram ovaj render. Iz kog je ugla, i kakva je ovo pasarela. Nikako ne mogu da je uglavim u Bokeljsku.

Aha.....a zasto zatvaraju kompaktan blok, na mestu na kojem ne treba.....mislim, kada se jednog dana taj Alfa-Romeo servis ukloni i podigne visespratnica, iz ove nove ce imati pogled na zid!!!! Koja je ovde logika upotrebljena. Jedino, ako umesto servisa nije planiran neki parkic?

mrzi me da gledam,pogledaj gup ali mozemo da se kladimo da se zuti,to jest da je stambeno naselje,ipak je to extra lokacija

Ovde vise ne znas sta je monstruozno. Da li zgrada od lego kockica na cosku ulice, starogradnja iza sa nadogradjenim spratom i razrokim prozorima, ili one crvene stepenice. Ali sve zajedno cine zaista zanimljivu kompoziciju zvanu "Beogradski realizam i monstruizam".

Meni su crvene stepenice super, i ova zgrada (koju nazvaste monstrum) mi izgleda sjajno. Jedini problem je stvarno neusklađena spratnost, ali u Beogradu generalno retko gde postoji takva usklađenost, pa se ne može reći da kršimo neki estetski poredak u gradu. :)

jovanovm":3jsekegf je napisao(la):
Meni su crvene stepenice super, i ova zgrada (koju nazvaste monstrum) mi izgleda sjajno. Jedini problem je stvarno neusklađena spratnost, ali u Beogradu generalno retko gde postoji takva usklađenost, pa se ne može reći da kršimo neki estetski poredak u gradu. :)
Друже, из ове фотографије се види да Атласова зграда прати регулациону линију Таковске улице, баш као и Црвена зграда коју је пројектовао Михајло Митровић и остале зграде које се граде у њој. Е, сад, проблем је што су зграде у Косовској ниже за два спрата од зграда у Таковској, тако да на углу те две улице долази до колизије. Да је направљена нижа зграда, пљувачи би рекли "Ето, нису пратили висину зграда у Таковској!"

Молим пљуваче да нас просветле, како би они решили угао на коме се састају четвороспратнице и шестоспратнице.

Tako sto napravis zgradu koja se jedne strane ima 6 spratova a s druge samo 4 :)

@sizif
Stepenasta gradnja. :)

Ali kao što rekoh, to je mala zamerka, uzrokovana neusklađenim razvojem grada (što mi se iskreno i sviđa)...

Izgrdanja visenamenskog kompleksa vrednog 170 miliona evra
Kompanija PSP Farman od septembra ove godine zapocece izgradnju visenamenskog poslovno-stambenog kompleksa na Novom Beogradu ukupne povrsine 150.000 metara kvadratnih u koji ce biti investirano 170 m evra.
Izvor: tanjug.rs

Ček, ček, jel to onaj deo posle 61og. Juče sam iz aviona video da je tu neko gradilište, al nisam znao o čemu je reč?

Vrh