Šta je novo?

Razni projekti

Takovska-Kosovska - niklo k'o pecurka:

dnlg81.jpg
 
Prodata je fabrika prošle ili pretprošle godine. Detalje neka neko drugi ispriča pošto se ja više ne sećam, valjda su neki Grci kupili, a tu će da im bude ili neki hotel ili stambeno-poslovni kompleks. Stvarno sad ne mogu da se setim.
 
22. 06. 2009.| 14:36
Najavljenja izgradnja novog, elitnog, stambeno-poslovnog objekta na Novom Beogradu, u Bloku 58

blok58_blok_58_1_060609.gif
blok58_blok_58_2_060609.gif


U bloku 58, na Novom Beogradu, uskoro počinje izgradnja novog stambeno-poslovnog objekta. Tim povodom, Colliers International je potpisao ugovor sa investitorom Meteor SN Biro o ekskluzivnoj prodaji i pružanju konsultantskih usluga.

Objekat će obuhvatati bruto površinu od 15.000m2 i sastojaće se od stambene zgrade bruto površine 7.000m2, sa 54 stana i lokalima za izdavanje i prodaju u prizemlju iste. Stanovi će biti površina od 58m2 do 160m2 a strukture su od jednosobnih do trosobnih.

Kvalitet izgradnje i završni radovi će biti po najvišim svetskim standardima. Stanovi će imati panoramske prozore (od poda do plafona) i visoke plafone (3m). Blizina budućeg mosta preko Ade će omogućiti lak i brz pristup Adi ciganliji i Čukarici pored već postojeće dobre veze sa centrom grada.

Nedaleko od objekta nalazi se Delta City, a šetalište na Savi je na samo 5 minuta hoda, što će definitvno privući ljubitelje Novog Beograda.

Uz stambeni deo, investitor planira izgradnju poslovnog kompleksa bruto površine od 8.000m2 sa lokalima za izdavanje i prodaju u prizemlju. Za ovaj objekat je predviđeno oko 200 parking mesta na 3 podzemna polunivoa.
Izvor: Ekapija

Edit: Hvala na sugestiji za pogresne taggove i sorry za zabunu :)
 
Taj stan bi bio ostvarenje mog sna.
Visoki plafon + staklo umesto betona. <345
 
Sviđa mi se što se investitor bavi distribucijom i uvozom Canon-ovih proizvoda
 
Ne postoji blok 58b nego je HJ nešto zeznuo sa tagovima pa je to "b" ostalo od taga za bold slova. Postoji samo blok 58
 
Blok 58 je preko puta bloka 70a u odnosu na Ulicu Dr. Agostina Neta.
Bloku 58 pripada i toplana NBG.
Lokacija sa potencijalom.
 
Inace, prema podacima Direkcije za gradjevinsko zemljiste i izgradnju Beograda, ovo je najskuplje placen plac u Beogradu. Ar ovog zemljišta plaćen je 130.987 evra.

Lokacija je prekoputaq Bellevilla.

Izgleda da se investitor obahatio jer je projektom prekoracio tri sprata predvidjena DUP-om koji je bio na snazi kada je zemljiste zakupljeno :p

Inace, nesto sam razmisljao o tim smesnim ogranicenjima na Novom Beogradu i pocinjem ozbiljno da sumnjam da su ona smisljena samo kako bi se otvorio prostor za korupciju. Odnosno, ja kupim zemljiste koje je "skupo u pm", sto bi rekao narod, a DUP mi dozvoljava da gradim zgradicu na tri sprata, ergo - djoku ce da mi se isplati ta investicija. Tako da onda moram da trazim promenu DUP-a (to jest sada PDR-a) i da podmazujem svaki zupcanik sistema dodatnim evrima kako bi eventualno mogao da podignem sestospratnu zgradu. O kulama da i ne govorim.
 
Najavljenja izgradnja novog, elitnog, stambeno-poslovnog objekta na Novom Beogradu, u Bloku 58.
:kafa: Izgleda da je "g. Evro" (izaberite valutu koju hoćete) sa 99% učešća jedini urbanista (planer) u ovoj zemlji, gradu odnosno opštini, a tako visok udeo u odlučivanju verovatno će još dugo vremena imati. Teška sirotinja i svaka investicija je životno bitna tako da se samo sa te tačke gledišta opravdava ovaj projekat na ovom mestu. Treba će verovatno dosta vremena da prođe dok se odnos između urbanista i "g. Evra" promeni. Pričati o moralu u sadašnjoj situaciji je najmanje ne pristojno i reći kako nije sve na prodaju (kurva o poštenju).

Lokacija blok 58 na prvi pogled izgleda napušteno i ne uređeno tako da je sve ovo vreme čekala da se neko seti, pa da pravi ove kućice na njoj. Posle ove će verovatno biti još jedna, pa druga... (Kaluđerica) sve bez ikakvog reda, logike, stila, lepote, ekonomičnosti, funkcijonalnosti (kao noviji deo bloka 63 jug i 64 jug) i sve bez onog što odlikuje jedan dobro planiran urbani prostor. Koji za posledicu ima zdrav život ili boravak u objektu, a samim tim i visoku cenu po kvadratnom metru nekretnine prilikom prodaje ili iznajmljivanja, primer blok 67 (Belville) u pozitivnom smislu. Ovde će samo lokacija da napravi cenu ovom objektu i svim budućim koji će se verovatno graditi na ovom potezu u bulevaru Jurija Gagarina neparna strana od ul. Dr. Agostina Neta pa do ul. Vladimira Popovića. Ako nastave sa nasumičnom gradnjom na ovom potezu, sami sebi će spustiti cenu.

Parcelizacija parcele (jedan blok je jedna parcela) usitnjavanje površine jer domaći investitior nema para da sve izgradi, pa tako nastanu i objekti duž bivšeg Trećeg bulevara neparna strana koji je sada ulica i to ul. Milutina Milankovića (nisu mogli bar bulevar da nazovu saobraćajnicu koja nosi njegovo ime, a pogotovu ovu koja sigurno nije uličica).

Al sam se raspričo, raspiso. Šta već?
Da li ste razumeli šta sam hteo da kažem? Ja ne. :lool:
 
Idemo na Dorcol - rekonstrukcija stare zgrade, adresa nazalost nepoznata.

HOD – Home&Office Dorcol
četvrtak, 02. juli 2009.

Pluto Capital, britansko-švajcarska kompanija koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem nekretnina u maloprodajnom, stambenom sektoru i sektoru poslovnih prostora, najavljuje renoviranje zgrade u samom centru grada koja će biti pretvorena u funkcionalan poslovni prostor sa recepcijom i drugim sadržajima.

Pluto Capital je do sada vodio uspešne razvojne projekte u nekoliko zemalja od kojih su brojni osvojili prestižne nagrade, a kao rezultat dugogodišnjeg iskustva, ovim inovativnim projektom želi da pruži odgovor na potrebe tržišta.

2%20novo.jpg


HOD – Home&Office Dorcol, predstavlja potpuno nov i sveobuhvatan koncept poslovnih apartmana i poslovnog prostora na našem tržištu koji na jednom mestu nudi sve ono što dosadašnji poslovni kompleksi nisu uspeli da objedine: poslovne prostore različitih veličina, poslovne apartmane idealne da ugostite poslovne partnere, recepciju kao vid podrške u poslovanju, fitnes centar da obnovite energiju nakog napornog radnog dana i kafe bar za trenutke predaha ili neformalne sastanke sa klijentima. I sve to u samom centru dešavanja u gradu, na Dorćolu, na par minuta hoda od Kalemegdana, marine i glavne pešačke i šoping zone.

Justin Faiz, direktor društva Pluto Capital izjavio je sledeće: „Verujemo da je ovakav koncept poslovnog prostora i apartmana ono što tržištu upravo treba. Glavna prednost kompleksa HOD sastoji se u tome što malim preduzećima nudi prednosti personalizovanog prostora koje su do sada bile dostupne samo velikim kompanijama“.

night%202.jpg


Osim toga, HOD nudi potpunu fleksibilnost kada su u pitanju veličina i stepen opremljenosti stana i pogodan je kako za mlada preduzeća koja žele da investiraju u sopstveni prostor ili da ih uzmu pod zakup, tako i za investitore koji planiraju da iznajmljuju kancelarije i poslovne apartmane.

Ukoliko želite da postanete deo novog kosmopolitskog okruženja ili želite da saznate nešto više o projektu Home&Office Dorcol, posetite veb stranicu www.hod.rs (jos nije aktivna, prim HJ). Kontakt telefoni: 011/26 24 194 ili 26 27 982.
Izvor YU Build
 
Ruzno, a i glupo. Tj. koja je svrha terasa u jednoj od najguscih, najbucnijih pa samim tim i najzagadjenijih ulica u gradu?
 
Vrh